Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta5713.06.20196

4807-2019 (02 05 00)

Liikuntapalveluiden maksujen periaatteet ja hinnasto

Tiivistelmä:

Liikuntalautakunta päätti 16.4.2019 § 36 palauttaa hinnastoasian uudelleen valmisteltavaksi.

Liiklk § 57

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi, asiakaspalveluesimies Annakaisa Ahtiainen:

Liikuntapalveluiden maksujen periaatteisiin ja hinnastoon tulee tehdä tarkennuksia ja muutoksia, sillä liikuntapaikkojen voimassa oleva hinnasto periaatteineen ei tue parhaalla mahdollisella tavalla tilojen tehokkainta käyttöä. Lisäksi vuoronvaraustoimintojen ja asiakaspalvelun käytännön arjessa on ilmennyt erilaisia esimerkkitapauksia, joiden perusteella on tärkeä tarkentaa olemassa olevia maksujen periaatteita käytännön vuoronvaraustyön selkeyttämiseksi sekä asiakkaiden oikeudenmukaisen ja tasavertaisen kohtelun takaamiseksi.

Maksujen periaatteet

Ensisijaisesti tarjoamme tilojamme turkulaisille liikuntakäyttäjille vuorojakoperiaatteidemme mukaisesti. Ei-turkulaiset käyttäjät saavat käyttöönsä liikuntatiloja vasta sen jälkeen, kun kaikilla vuoroja aikataulujen puitteissa hakeneilla turkulaisilla käyttäjäryhmillä on olemassa olevat tilavaraukset. Turun ulkopuoliset käyttäjät siis täyttävät tyhjiksi jääneitä harjoitusaikoja. Vuonna 2018 ei-turkulaisten järjestäjien alle 20-vuotiaiden käyttäjien vuoroja oli yhteensä 15 tuntia, jotka koostuivat viiden eri varaajan vuoroista. Kokonaisuudessaan vuonna 2018 tilastoitiin yhteensä 316 600 tuntia liikuntatilojen varauksia. Kun myös yli 20-vuotiaat ulkopaikkakuntalaiset käyttäjät lasketaan mukaan, ei-turkulaisten vuoroja oli yhteensä 0,5 %.

Varattujen liikuntatilojen vuokrat määräytyvät liitteessä 1 olevien maksuryhmien mukaan: maksuryhmässä 1 ovat pääsääntöisesti kaikki alle 20-vuotiaiden käyttäjien maksuttomat liikuntavuorot ja maksuryhmässä 2 yli 20-vuotiaiden käyttäjien liikuntavuorot. Maksuryhmään 3 kuuluvat muut kuin liikunnalliseen toimintaan varatut vuorot. Hinnaston näkökulmasta ”ei-turkulaisuuden” määrittely aiheuttaa käytännön ongelmatilanteita: mitä vuoro maksaa, jos varaajana on esim. raisiolainen taho, joka järjestää toimintaa Turun kaupungin liikuntatilassa pääsääntöisesti turkulaisille lapsille? Miksi Turun normaalikoulua käyvien lasten tulisi maksaa liikuntatunneistaan Varissuon jäähallissa, jos Turun kaupungin koulujen oppilaat saavat käyttää hallia maksutta?

Haluamme edistää kaikkien yksilöiden ja ryhmien hyvinvointia mahdollistamalla heille liikuntaolosuhteet tasavertaisin ja oikeudenmukaisin hinnoin. Esitämme maksuryhmien periaatteiden päivityksiä liitteen 1 mukaisesti.

Tällä hetkellä tilavuokra veloitetaan liikuntapaikan aukioloaikojen mukaisilta tunneilta. Suurimmilla liikuntapaikoilla tapahtumavaraukset kuitenkin saattavat venyä ko. liikuntapaikan käyttöaikojen ulkopuolisille ajoille, jolloin liikuntapaikkojen työntekijät joutuvat tekemään tapahtumien vuoksi töitä normaalien työaikojensa ulkopuolella. Tämä tuo lisäkustannuksia liikuntapalveluille. Vuonna 2018 normaalien aukioloaikojen ulkopuolella olevia varauksia oli Kupittaan urheiluhallissa 12 päivänä, Kupittaan palloiluhallissa viitenä päivänä sekä Impivaaran ja Varissuon jäähalleilla neljänä päivänä. Yleisin esimerkki käytännöstä on, että tapahtuman järjestäjä haluaa aloittaa tapahtuman valmistelut tai rakentamisen esim. klo 6-7 aamulla, vaikka halli aukeaisi klo 8. Esitämme liitteen 1 mukaisesti, että liikuntapaikkojen käyttöaikojen ulkopuoliset varaukset huomioidaan myös tilavuokrien osalta. Maksuryhmiin 2 ja 3 kuuluvien vuorojen tilavuokraa korotetaan 30 % ja maksuryhmän 1 vuorojen tilavuokrana veloitetaan maksuryhmän 2 normaali tilavuokra. Pois luettuna Kupittaan palloiluhalli, jossa ns. yöajan käyttötunnit laskutetaan 30 % korotuksella kaikkien maksuryhmien osalta voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Tapahtumahinnoitteluun liittyen esitämme myös, että yksittäisen tapahtuman tilavuokran noustessa yli 10 000 euron, liikuntapalveluilla on oikeus pyytää asiakkaalta pankin allekirjoittama vakuus tilavuokran maksuun liittyen. Näin vältymme siltä, että asiakas ei mahdollisesti olisi kykenevä maksamaan kertyneitä tilavuokrakuluja.

Käytetyimmillä liikuntapaikoilla on käytössä parhaan käyttöajan hinnoittelun periaate, jonka mukaan Nunnavuoren, Ilpoisten, Samppalinnan ja Peltolan palloiluhalleissa, Impivaaran jalkapallohallissa, Varissuon ja Impivaaran jäähalleissa sekä Kupittaan lämmitettävällä tekonurmella on korotettu tilavuokra + 20 % maanantaista torstaihin klo 17–20 välisenä aikana. Periaate koskee maksuryhmien 2 ja 3 vuoroja. Tämän tarkoituksena on mahdollistaa juniorijoukkueille vuoroja ns. prime time -aikaan arki-iltoina. Esitämme Kupittaan palloiluhallin lisäämistä parhaan käyttöajan hinnoittelun piiriin. Vuoden 2018 tilastojen valossa tämä lisäisi Kupittaan palloiluhallin pääkäyttäjäryhmien kuluja vuositasolla seuraavasti: mm. TPS Salibandy n. 2900 euroa, Turun NMKY n. 1100 euroa ja FBC Turku n. 360 euroa.

Vuorojen sijoittelussa pyrimme toimimaan niin, että tilat ovat mahdollisimman tehokkaassa käytössä. Tämänhetkiset vuorojen perumiskäytännöt eivät kuitenkaan tätä tavoitetta. Esitämme, että käyttämättä jääneistä peruuttamattomista vuoroista laskutetaan kolminkertainen tilavuokrahinta maksuryhmän mukaan. Kaikissa peruutuksiin liittyvissä ns. sanktiomaksuissa käytetään maksuryhmän 1 vuoroissa perushintana maksuryhmän 2 hinnastoa. Lisäksi tapahtumille luodaan omat peruutuskäytännöt liitteen 1 mukaisesti.

Edellä olevien liikuntapaikkojen tilavuokriin liittyvien muutostarpeiden lisäksi yksilöliikunnan ja ohjatun liikunnan alennusryhmien hinnaston tulkinnassa on ilmennyt useita käytännön haasteita asiakaspalvelutilanteissa. Esitämme yksilöliikunnan ja ohjatun liikunnan hinnaston periaatteiden muutoksia liitteen 1 mukaisesti. Haluamme kannustaa ihmisiä liikunnan pariin ja tukea heidän panostustaan hyvinvointiinsa myös hinnastollisin periaattein.

Liikuntaolosuhteiden maksut

Perityt tilavuokrat kattavat vain osittain tapahtumatöistä syntyvät kustannukset. Esim. Kupittaan palloiluhallissa järjestettävät ottelut ja tapahtumat vaativat paljon työtä mm. katsomoiden siirtämisiin liittyen. Yhteensä Kupittaan palloiluhallissa on kymmenen (10) siirrettävää katsomoa: molemmissa päädyissä kaksi katsomoa eli yhteensä neljä sekä molemmilla pitkillä sivuilla kolme eli yhteensä kuusi katsomoa (oheismateriaali 1). Maksimikatsojakapasiteetti on 2/3 kentän otteluissa n. 1700 ja 3/3 kentän eli koko hallin otteluissa n. 2800 katsojaa. Lisäksi ylätasanteella on paikkoja yhteensä n. 230 katsojalle. Yhden katsomon avaaminen vie kahdelta henkilöltä aikaa n. 20 minuuttia. Näin ollen jos tapahtuman katsojamäärät ovat vähäiset, ei ole järkevää avata kaikkia mahdollisia katsomoita. Esitämme, että Kupittaan palloiluhalliin määritellään kenttävarauksiin sisältyviksi katsomoiksi yhden pitkän sivun katsomot, mikä tarkoittaa 2/3 kentän osalta n. 600 katsojaa sekä 3/3 kentän osalta n. 900 katsojaa. Lisäksi esitämme, että lisäkatsomotöistä veloitetaan 50€/katsomo. Maksimivaikutus tilavuokraan koko areenan (3/3 kenttää) tapahtumassa olisi +350 euroa / tapahtuma (kolme sivukatsomoa + yhteensä neljä päätykatsomoa).

Kustannusesimerkki: salibandyliigan sarjaottelu, joka pelataan 2/3 kentällä:

Tilavuokra viiden tunnin mukaan: 5 h x 108 €/h = 540 €

Erillisenä palveluna lisäkatsomoiden avaus toisen pitkän sivun osalta:

kaksi sivukatsomoa 2 x 50 € = 100 €

Yhteishinta 640 €

Voimassa oleva hinnasto tuottaa tulkinnallisia epäselvyyksiä Kupittaan urheiluhallin, Kupittaan palloiluhallin ja Paavo Nurmen stadionin tilavarausten maksuihin. Termi ”pääsymaksullisuus” luo haasteita vuoronvaraustoiminnan hinnoitteluun: tarkoitetaanko tällä tapahtumaan tulevien katsojien pääsymaksuja vai tapahtumaan osallistuvien urheilijoiden kilpailutoimintaan osallistumisen pääsymaksua esim. kausittaisen lisenssin tai kilpailuun osallistumismaksun muodossa? Tällä hetkellä hinnastonmukainen tilavuokra on 90€/h pääsymaksullisissa liikuntatapahtumissa ja 45€/h pääsymaksuttomissa liikuntatapahtumissa. Ennen vuotta 2018 Kupittaan urheiluhallissa ja Paavo Nurmen stadionilla oli käytössä yksi liikuntavuorojen tilavuokra 90€/h.

Esitämme, että Paavo Nurmen stadionin osalta palataan takaisin yhteen liikuntavuorojen tilavuokraan 90€/h. Kupittaan urheiluhallissa yksittäisten, kertaluontoisten liikuntavuorojen osalta käytettäisiin tilavuokraa 90€/h ja säännöllisten, viikoittain toistuvien jatkuvina vakiovuoroina (vähintään 2 kuukauden jaksona) varattavien liikuntavuorojen osalta 45€/h. Kupittaan palloiluhallin hinnastosta poistetaan sarake ”pääsymaksuttomat tapahtumat” ja otsikko ”pääsymaksulliset tapahtumat” korvataan otsikolla ”ottelut ja tapahtumat” liitteen 2 mukaisesti. Tämä päivitys ei tuo muutoksia hintoihin. Lisäksi esitämme, että Kupittaan palloiluhallissa järjestettävissä koko päivän tapahtumissa palloiluhallin kokous- ja oheisharjoittelutiloja on mahdollista käyttää maksutta, kun kaikki kolme kenttää on varattu käyttöön koko tapahtuman ajaksi.

Turun kaupungin liikuntapalveluiden varaustoiminnan piirissä olevilla rantalentopallokentillä ei ole tilavuokraa. Esitämme Urheilupuiston rantalentopallokentille 1-5 tilavuokraksi 4€/h. Ko. kentistä kentillä 2-5 on suuri kysyntä ja niitä pidetään hyvässä kunnossa. Lisäksi kenttä 1 tullaan kunnostamaan kesän 2019 aikana, jotta sekin voidaan ottaa entistä tehokkaampaan käyttöön suuren kysynnän vuoksi. Uskomme, että nimellinen tilavuokra ohjaisi tarvittaviin käyttämättömien vuorojen peruutuksiin, jolloin kentät saataisiin tehokkaampaan käyttöön kaikille halukkaille käyttäjille. Muiden vuoronvarauksen piirissä olevien rantalentopallokenttien käyttö säilyy edelleen maksuttomana.

Urheilupuiston Välikentän peruskorjauksen ansiosta kentän laatutaso on noussut merkittävästi aiemmasta. Välikenttä ei kuitenkaan ole varaustoiminnan piirissä: sen voi varata ainoastaan yhdessä Paavo Nurmen stadionin kanssa tapahtumaan liittyväksi oheisharjoittelukentäksi. Välikentällä ei ole tällä hetkellä tilavuokraa. Esitämme, että Urheilupuiston Välikenttä otetaan vuoronvaraustoiminnan piiriin niin, että sitä on mahdollista varata erilaisiin tapahtumiin. Välikentän tilavuokraksi asetetaan 25€/h maksuryhmässä 2 ja 78€/h maksuryhmässä 3. Esitetyt hinnat ovat linjassa muiden keinonurmikenttien kanssa. 

Turun kaupungin uimarannoilla järjestetään erilaisia tapahtumia, joihin saattaa osallistua useita satoja ihmisiä tapahtumasta riippuen. Uimarantojen tapahtumakäytölle ei kuitenkaan ole määritelty hintaa. Tästä johtuen esitämme uimarannoilla järjestettävien varattujen tapahtumien käyttömaksuksi 50€/päivä, kun tapahtuman osallistujissa on yli 20-vuotiaita henkilöitä.

Kaikissa Turun kaupungin hallinnoimissa liikuntatiloissa ei ole tuntimaksuveloitteista tilavuokraa, vaan kyseisten tilojen käyttömaksut perustuvat käyttäjäkohtaisiin maksuihin käyntikertojen tai käyttäjien lukumäärien mukaan. Kertakäyntiperusteiset tai henkilölukumäärään perustuvat veloitukset ovat käytännössä työläitä toteuttaa niin toimintaa järjestävien seurojen kuin liikuntapalveluiden näkökulmasta. Todellisuudessa kaupungilla ei juuri ole keinoja tarkistaa tai valvoa aikuiskäyttäjien todellisia käyttökertoja näissä paikoissa. Osa ilmoitetuista käyttäjämääristä on ristiriidassa esimerkiksi samojen toimijoiden avustushakemuksissa ilmoittamien aikuisharrastajamäärien kanssa.

Viimeisimpänä ratkaisuna liikuntakeskus Alfassa toteutettiin tähän käyttötarkoitukseen kulkuportit, joiden avulla erotellaan liikuntarannekkeilla aikuiskäyttäjien maksulliset käynnit alle 20-vuotiaiden käynneistä. Portteja ei voida kaikkiin tiloihin kuitenkaan asentaa, vaan on luotava muita maksukäytäntöjä tilojen käytöstä aikuiskäyttäjille. Lisäksi on perusteltua korvata toimimaton ilmoituksiin perustuva laskutuskäytäntö helpommin valvottavilla ja etukäteen sovitun suuruisilla tilamaksuilla. Uusien maksukäytäntöjen ei ole tarkoitus nostaa tilojen käyttöhintoja kohtuuttomasti. Tavoitteena on luoda taso, joka huomioi aikuiskäytön laajuuden sekä tilojen varustelutason ja laadun.

Tällä hetkellä Kupittaan urheiluhallin sisäampumaradalla, Turun kaupungin miekkailutilassa, Lintulan voimistelu- ja sirkussalissa, Impivaaran jousiammuntaradalla sekä Soutu- ja melontakeskuksessa on käytössä yli 20-vuotiaiden kertamaksuperusteinen veloitus, jonka Turun kaupungin liikuntapalvelut laskuttaa toimintaa järjestäviltä seuroilta kerran vuodessa. Veloitus on 2€ / henkilö ja se perustuu toiminnan järjestäjien ilmoittamiin kävijämääriin. Lisäksi toiminnan järjestäjiltä laskutetaan vuosittain tilavuokra, joka sisältää mm. toimisto- ja varastotilojen käytön. Tämänhetkinen tilavuokra on 9€/m²/kk. Vuoden 2018 seurojen ilmoittamien käyttötilastojen mukaan aikuiskäyntejä toteutui: Kupittaan sisäampumaradalla 2936 kpl (yksi seura), miekkailutilassa 2201 kpl (yksi seura), Lintulan voimistelu- ja sirkussalissa 359 kpl (kaksi eri seuraa), jousiammuntaradoilla (Kupittaan sisäampurata + Impivaara) 1536 kpl (yksi seura) sekä Soutu- ja melontakeskuksessa 2865 kpl (seitsemän eri seuraa).

Esitämme, että Kupittaan urheiluhallin sisäampumaradan, Turun kaupungin miekkailutilan, Lintulan voimistelu- ja sirkussalin, Impivaaran jousiammuntaradan sekä Soutu- ja melontakeskuksen kertakäyntikohtaiset maksut poistetaan ja korvataan alla olevan mukaisesti kausimaksuin tai tilavuokralla. Kupittaan urheiluhallin sisäampumaradan, miekkailutilan, jousiammuntaradan sekä Soutu- ja melontakeskuksen kuukausittaiset käyttömaksut pitävät sisällään nykyisten varastotilojen lisäksi myös tilojen aikuiskäyttömaksun. Tilojen käyttömaksuehdotus valmistellaan virkamiesjohtoisesti. Tilavuokran neliöhinta kohtuullistetaan tämänhetkiseen varasto- ja toimistotilojen vuokraan verrattuna. Käyttömaksujen määrät ja periaatteet esitetään liikuntalautakunnalle päätöksentekoa varten. Vuokran määrittelyssä otetaan tilojen pääkäyttäjäryhmät mukaan neuvotteluihin. Vuokrataso määritellään siten, että se on linjassa markkinahintojen sekä myös toimintojen aikuiskäytön osuuden mukaisesti. Esimerkiksi Soutu- ja melontakeskuksen käyttäjien taholta on ehdotettu käyttömaksuja kuukausittaisten venepaikkavuokrien ominaisuudessa.

Lintulan voimistelu- ja sirkussalin tilavaraukset ovat jo osittain Timmi-varausjärjestelmän piirissä maksuryhmän 1 vuorojen osalta. Esitämme, että kaikki Lintulan voimistelu- ja sirkussalissa järjestettävä toiminta sisällytetään Timmi-varausjärjestelmän piiriin. Maksuryhmään 2 kuuluville käyttäjille sirkussalin tilavuokra on 14€/h ja voimistelusalin tilavuokra 14€/h tai 7€/h/voimistelumatto (voimistelusalissa on kaksi voimistelumattoa). Tämä on linjassa Liikuntakeskus Alfan harjoitussalien tilavuokrahinnaston kanssa.

Paavo Nurmen stadionin tilavarausten ulkopuolisista käyttömaksuista on sovittu liikuntapalveluiden ja yleisurheiluseurojen edustajien kanssa keväällä 2015. Tällöin sovittiin, että turkulaiset yleisurheiluseurat maksavat yli 20-vuotiaiden urheilijoiden harjoittelusta 80€/hlö/kausi ja ulkopaikkakuntalaiset yleisurheiluseurat 2€ / käyntikerta. Kausimaksu maksetaan kerran kaudessa. Se oikeuttaa Paavo Nurmen stadionin liikuntakäyttöön vapaasti silloin, kun siellä ei ole varattuja tapahtumavuoroja. Stadionia voi käyttää samanaikaisesti useampi taho. Paavo Nurmen stadionin käyttömaksut laskutetaan käyttäjiltä ilmoitusvelvollisuuteen perustuen. Turun Seudun Urheiluakatemiaan kuuluvat urheilijat iästä riippumatta voivat käyttää stadionia maksutta. Muut toimijat (esim. yhdistykset, yksityiset liikuntatoiminnan järjestäjät, yritykset jne.) käyttävät tällä hetkellä Paavo Nurmen stadionia veloituksetta.

Vuonna 2018 turkulaiset yleisurheiluseurat ilmoittivat Paavo Nurmen stadionia käyttäneiden aikuisyleisurheilijoiden määriksi: Turun Toverit 2, Turun Weikot 2, Turun Urheiluliitto 11 ja Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijat 6 urheilijaa. Vuonna 2018 Turun ulkopuolisilta seuroilta ei ole tullut ilmoituksia aikuisurheilijoiden käynneistä. 18.4.19 päivätyn tilaston mukaan yli 20-vuotiaiden lisenssiurheilijoiden määrät turkulaisissa yleisurheiluseuroissa ovat: Turun Toverit 4, Turun Weikot 11, Turun Urheiluliitto 84, Maarian Mahti 2, Turun seudun kenttäurheilijat 1, Åbo IFK 0 ja Turun Pyrkivä 0. Ilmoitetuista lisenssimääristä ei ole vähennetty Turun Seudun Urheiluakatemiaan kuuluvien urheilijoiden lukumääriä. Turun Senioriurheilijat ovat ilmoittaneet jäsenmääräkseen 83. Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden antamien tietojen mukaan heillä on n. 300 aikuisjäsentä, joista n. puolet on aktiiviurheilijoita sekä puolet kunto- ja terveysliikkujia. Turun Senioriurheilijat ja Maarian Mahti ovat ilmoittaneet, että eivät käytä Paavo Nurmen stadionia harjoittelussaan. Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijat ovat pyrkineet pääasiallisesti käyttämään muita harjoituspaikkoja kuin Paavo Nurmen stadionia.

Esitämme, että Paavo Nurmen stadionin kausimaksuperiaatetta muutetaan niin, että nykyinen aikuisurheilijakohtainen kausimaksu poistetaan ja korvataan toimijakohtaisella kausimaksulla. Esittämämme kausimaksu on aiempaa tasavertaisempi ja oikeudenmukaisempi kaikkien käyttäjäryhmien näkökulmasta sekä myös paremmin valvottavissa. Uudessa hinnastomallissa on kaksi maksuryhmää. Seurat ja yhdistykset maksavat 200€/kausi. Yritykset, yksityiset toimijat ja ammatinharjoittajat, jotka järjestävät ohjattua toimintaa, maksavat 300€/kausi. Satunnaiset omatoimiliikkujat eivät ole velvoitettuja maksamaan Paavo Nurmen stadionin käytöstä. Samalla esitämme, että Urheilupuiston Välikentän käyttö sisällytetään saman kausimaksun alle samoin käyttöperiaattein. Näin ollen myös Välikentän käytöstä tulee maksaa kausimaksu. Yhdellä kausimaksulla voi siis hyödyntää sekä Paavo Nurmen stadionia että Urheilupuiston Välikenttää aikatauluihin sitomattomaan liikuntakäyttöön. Molempiin tiloihin on erillinen tilavuokrahinnasto, jos tila varataan kokonaan tietyn toimijan käyttöön.

Esitettävät muutokset

 - Liikuntatilojen varattujen vuorojen maksuryhmien sisällöt liitteen 1 mukaisesti.

- Liikuntapaikkojen normaalien käyttötuntien ulkopuolisena aikana ns. yöaikaan toteutuvien varausten tilavuokraa korotetaan 30 prosentilla liitteen 1 mukaisesti.

- Yksittäisen tapahtuman tilavuokran noustessa yli 10 000 euron, liikuntapalveluilla on oikeus pyytää asiakkaalta pankin allekirjoittama vakuus tilavuokran maksuun liittyen.

- Kupittaan palloiluhalli sisällytetään voimassa olevan Parhaan käyttöajan hinnoittelu -periaatteen piiriin liitteen 1 mukaisesti.

- Varattujen vuorojen peruutuskäytännöt liitteen 1 mukaisesti.

- Yksilö- ja ohjatun liikunnan hinnaston periaatteet liitteen 1 mukaisesti.

- Kupittaan palloiluhallin tilavuokra pitää sisällään 2/3 kentän ja koko hallin (= 3/3 kenttää) tapahtumissa aina toisen pitkän sivun katsomot. Yhden kentän (1/3) tapahtumissa katsomon avaus ei sisälly hintaan. Lisäpalveluna toteutettavista päätykatsomoiden ja toisen pitkänsivun katsomoiden avaustöistä peritään erillinen lisäveloitus 50 € / katsomo / tapahtuma.

- Kupittaan urheiluhallin tilavuokrat liitteen 2 mukaisesti.

- Kupittaan palloiluhallin kokoustila ja oheisharjoittelutila voidaan varata maksutta koko areenan koko päivän tapahtuman yhteydessä.

- Turun kaupungin uimarannoilla järjestettävien tapahtumien, joissa osallistujina on yli 20-vuotiaita, päiväkohtainen käyttömaksu on 50€/päivä.

- Lintulan voimistelu- ja sirkussalin aikuisliikkujien kertamaksuveloitteiset maksut poistetaan ja kaikki tilassa järjestettävä aikuistoiminta sisällytetään Timmi-varausjärjestelmän piiriin. Tilavuokra on 14€/h tai 7€/h/voimistelumatto yli 20-vuotiaiden käyttäjien vuoroissa.

- Kupittaan urheiluhallin sisäampumaradan, Turun kaupungin miekkailutilan, Impivaaran jousiammuntaradan sekä Soutu- ja melontakeskuksen kertamaksuperusteiset veloitukset poistetaan. Jokaiselle olosuhteelle valmistellaan kuukausittainen käyttömaksu kattaen tilavuokran sekä aikuiskäytön.

- Urheilupuiston olosuhteet;

Paavo Nurmen stadionin ja Välikentän tilavuokrahinnastot liitteen 2 mukaisesti.

Urheilupuiston rantalentopallokenttien 1-5 tilavuokra on 4€/h.

Paavo Nurmen stadionin ja Välikentän kausittainen käyttömaksu yli 20-vuotiaille on 200€/kausi seurojen ja yhdistysten osalta ja 300€/kausi muiden toimijoiden osalta. Kausimaksu kattaa Paavo Nurmen stadionin ja Välikentän käytön tilavarausten ulkopuolisena aikana.

Voimassa oleva turkulaisten yleisurheiluseurojen aikuisurheilijakohtainen Paavo Nurmen stadionin kausimaksu ja ulkopaikkakuntalaisten yleisurheiluseurojen käyntikohtainen maksu poistetaan käytöstä sekä korvataan yllä olevalla käyttömaksulla kesäkaudesta 2019 alkaen.

Liite 1Hinnaston periaatteet

Liite 2Liikuntapaikkojen hinnastotaulukko

Oheismateriaali 1Kupittaan palloiluhallin katsomot

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä liikuntapalveluiden maksujen periaatteet ja hinnaston edellä esitetyn ja liitteiden 1 ja 2 mukaisesti.

Maksujen periaatteet ja hinnasto astuvat voimaan 1.8.2019 alkaen.

Päätös korvaa aiemmat liikuntapalveluiden maksujen periaatteita ja hinnastoa koskevat päätökset.                    

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAhtiainen Annakaisa
tiedHaapanen Eeva
tiedKoljonen Timo
tiedLehmusvuori Juha
tiedNummi Oskari
tiedPyöli Ismo
tiedVirtanen Jukka


Liitteet:

Liiklk § 57
Liite 1:Hinnaston periaatteet
Liite 2:Liikuntapaikkojen hinnastotaulukko