YHTEISTYÖSOPIMUS VUOROJENHALLINNOINTIPALVELUISTA PALLOILUKENTILLE

 

 

 

 

 

SOPIJAOSAPUOLET

 

 

Turun kaupunki,         Suomen palloliitto

Vapaa-aikatoimiala Liikuntapalvelut      Länsi-Suomen piiri

Blomberginaukio 4,         Yliopistonkatu 31

20720 TURKU          20100 TURKU

Y-tunnus 0204819-8         Y-tunnus 2778672-8

               

liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi      piirijohtaja Jouni Koivuniemi

050 5546 230         040 0781 659

oskari.nummi@turku.fi         jouni.koivuniemi@palloliitto.fi

 

 

Laskutusosoite:

Turun kaupunki

Liikuntapalvelut

Verkkolaskuosoite: TE003702048198

OVT-tunnus: 00370204819800140

 

Operaattorit ja välittäjäntunnukset:

Tieto Finland Oy 003701011385

Turun seudun Osuuspankki OKOYFIHH

Turun kaupungin Y-tunnus: 0204819-8

 

 

Tässä sopimuksessa käytetään termiä ”kaupunki”, kun tarkoitetaan yllä mainittua Turun kaupungin liikuntapalveluita ja termiä ”pallopiiri” kun tarkoitetaan Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piiriä. Termillä ”sopijaosapuolet” tarkoitetaan kaupunkia toisena osapuolena ja Pallopiiriä toisena osapuolena.

 

 

SOPIMUKSEN KOHDE

 

Tämän sopimuksen kohteena on käyttövuorojen jakamisen hallinnointi kaupungin hoidossa oleville luonnonnurmi-, keinonurmi-, hiekkakentille ja Impivaaran jalkapallohallille sekä Javenture-Areenalta kaupungille osoitetuille resurssille. Resursseista on laadittu erillinen asiakirja, joka on tämän sopimuksen liitteenä (Liite 1).

 

 

SOPIMUKSEN VOIMASSAOLOAIKA

 

Tämä sopimus alkaa 1.1.2019 ja päättyy 31.12.2019, vaatimatta erillistä irtisanomista

 

 

 

 

 

 

SOPIMUKSEN TARKOITUS

 

 

Tässä sopimuksessa sovitaan, miten pallopiiri hallinnoi erikseen kirjattujen (liite 1) liikuntapaikkojen vuorovarauksia.

 

Pallopiiri ottaa vastaan ja käsittelee ennalta sovituille liikuntapaikoille osoitetut jalkapalloseurojen hakemukset vuoronjakoperiaatteiden mukaisesti (liite 2).

 

Vuorojako perustuu jalkapalloseurojen osalta erikseen laadittuun pisteytykseen (Liite 5), jossa määritellään, kuinka paljon jalkapallotoimintaa järjestävät seurat saavat vakiovuoroja olemassa olevista resursseista. Pisteytyksellä varmistetaan, että toiminnot sijoitetaan toiminnan tasoon sekä volyymiin nähden oikealla ja tasapuolisella tavalla.

 

Pallopiiri on velvollinen toimittamaan pisteytyksen perusteella tehdyn vakiovuorojakosuunnitelman viimeistään viisi viikkoa ennen jokaisen kauden alkua kaupungille tarkistettavaksi. Pallopiiri julkistaa vakiovuorojakosuunnitelman jalkapalloseuroille kaupungin hyväksymisen jälkeen. Vuorovarausten tulee olla Timmi-tilavarausjärjestelmässä viimeistään neljä viikkoa ennen kyseisen kauden alkua.

 

 

VUOROJEN KIRJAAMINEN

 

 

Vuorot kirjataan käytössä olevaan Timmi-tilavarausjärjestelmään noudattaen tämän sopimuksen liitteenä olevaa erillistä ohjeistusta (Liite 3) sekä luonnonnurmikenttien ohjeistusta (liite 4).

 

Jalkapalloseurat tekevät kausittaiset vakiovuorohakemukset keskitetysti pallopiirille, joka tekee suunnitelman vakiovuorojaosta. Pallopiiri vie kaupungin hyväksymät vakiovuorot Timmi-tilavarausjärjestelmään tämän sopimuksen mukaista aikataulua noudattaen. Yksittäisten vuorojen hakemukset jalkapalloseurat tekevät normaalien vuoronhakukäytäntöjen mukaisesti suoraan Timmi-järjestelmässä. Pallopiiri käsittelee Timmi-järjestelmässä olevat jalkapalloseurojen hakemukset, jotka ovat olosuhteissa heidän hallinta-ajallaan. Kaupunki käsittelee muihin ajankohtiin sijoittuvat hakemukset. Pallopiiri päivittää sekä tekemiään vakio- että yksittäisvuoroja juoksevasti niin, että kaikki tarvittavat muutokset ja peruutukset näkyvät ajantasaisesti myös Timmi-järjestelmässä. Pelit, ottelut ja turnaukset tulee merkitä reaaliaikaisesti näkyviin varattuihin vuoroihin.

 

Pelit ja tapahtumat menevät vuoronvarausperiaatteiden mukaisesti aina harjoitustoiminnan edelle. Kaupungilla on oikeus sijoittaa tapauskohtaisesti myös toisen lajin ottelu-, pelitapahtuma tai turnaus pallopiirin hallinnoimille ajoille syrjäyttäen näin vuorojakoperiaatteiden mukaan sinne viedyt harjoitukset. Jos jalkapallotoiminnalta jää käyttämätöntä resurssia pallopiirin hallinta-ajan osalta, kaupunki voi osoittaa käyttämättömät resurssit muuhun liikuntatoimintaan. Kaupungilla on oikeus varata pallopiiriltä vapaaksi jääneitä vuoroja muille käyttäjäryhmille ja -tahoille saapuneiden hakemusten mukaan kaksi viikkoa ennen kyseistä ajankohtaa ilman erillistä hyväksyntää pallopiiriltä.

 

Kaikista vuorojen peruutuksista ja/tai muutoksista tulee tiedottaa vuorojen käyttäjiä mahdollisimman hyvissä ajoin. Vuoron perunut tai muutoksen tehnyt taho (kaupunki tai pallopiiri) vastaa kyseessä olevien vuorojen käyttäjien tiedottamisesta Timmi-tilavarausjärjestelmän kautta lähetettävällä viestillä. Jos jalkapalloseura peruu saamansa vakiovuoron kaksi kertaa saman kauden aikana, pallopiiri huomauttaa tästä seuraa. Peruutusten toistuessa kyseessä oleva vakiovuoro otetaan pois seuralta sekä jaetaan uudelleen muille käyttäjäryhmille. Pallopiiri vastaa vuoron uudelleensijoittelusta, seuran tiedottamisesta sekä tarvittavista muutoksista Timmi-järjestelmässä.

 

Sopimuskäytännöt ovat voimassa koko sopimuskauden aikana. Kumpikin sopimuksen osapuoli varmistaa tahoillaan riittävät henkilöstöresurssit vuorohakemusten ja -varausten käsittelyyn myös loma-aikoina.

 

 

LASKUTUS

 

Kaupunki vastaa kaikkien vuorojen laskutuksesta. Pallopiiri huolehtii siitä, että kaikki heidän tekemänsä vuorot ovat oikein kirjattuina Timmi-tilavarausjärjestelmässä sujuvan laskutuksen toteutumiseksi. Kaupunki toimittaa pallopiirille laskutettavien vuorojen tarkistuslistan ennen laskuttamista. Pallopiiri tarkistaa laskutettavat vuorot tapauskohtaisesti sovitun aikataulun mukaisesti.

 

Ulkokenttien vuorot laskutetaan viisi kertaa vuodessa:

Huhtikuussa (tammi-maaliskuun vuorot)

Kesäkuussa (huhti-toukokuun vuorot)

Elokuussa (kesä-heinäkuun vuorot)

Lokakuussa (elo-syyskuun vuorot)

Joulukuussa (loka-joulukuun vuorot)

 

Impivaaran jalkapallohallin ja Javenture-Areenan vuorot laskutetaan kolme kertaa vuodessa:

Huhtikuussa (tammi-maaliskuun vuorot)

Elokuussa (huhti-heinäkuun vuorot)

Joulukuussa (elo-joulukuun vuorot)

 

Kaupunki laskuttaa vuorot olemassa olevan liikuntalautakunnan hyväksymän hinnaston mukaisesti hinnaston periaatteita ja maksuryhmiä noudattaen. Huomioitavaa on, että kaikista käyttämättömistä ja peruuttamattomista vuoroista peritään kaksinkertainen tilavuokra aikuisten hinnaston mukaan. Tarvittavat sanktiomaksut laskutetaan kuukausittain. Kaupungin perumista vuoroista ei peritä maksuja.

 

Viivästyskorkojen osalta noudatetaan korkolakia.

 

Kaupunki maksaa pallopiirille tässä sopimuksessa edellä mainittujen tehtävien hoitamisesta sopimusajalta 1 000 euroa/kk (alv 0 %) erillisellä laskulla. Lasku on toimitettava viimeistään kuukausi ennen kyseessä olevaa laskutusajankohtaa.

 

Laskutus toteutetaan neljässä erässä jälkikäteen:

Huhtikuu 2019

Syyskuu 2019

Joulukuu 2019

Huhtikuu 2020

 

Pallopiirillä tulee olla voimassaoleva rekisteröinti arvonlisäverolliseksi tai ennakkoperintärekisteriin. Jos rekisteröinnit arvonlisäverolliseksi tai ennakkoperintärekisteriin vanhenevat sopimuksen voimassaoloaikana, pallopiirin on esitettävä uudet rekisteröinnit ennen seuraavan maksuerän maksamista. Jos pallopiiri ei saa rekisteröintejään uusittua, kaupungilla on velvollisuus pidättää ennakot veroviranomaisen vahvistaman ennakkopidätysprosentin mukaisesti.

 

 

RAPORTOINTI JA SEURANTA

 

Pallopiiri seuraa vuorovarausten oikeellisuutta ja varmistaa, että resurssit ovat tehokkaassa käytössä. Pallopiiri myös seuraa, että olosuhteille ominaiset (mm. luonnonnurmikentät) sijoitetut toiminnot noudattavat annettuja ohjeita ja ne on mahdollista toteuttaa suunnitellusti olemassa olevilla resursoinneilla.

 

Kaupunki voi pyytää sopimuskauden aikana pallopiiriltä raporttia toteutuneista toiminnoista. Pallopiiri on velvollinen raportoimaan toteutumasta kaksi kertaa vuodessa.

 

 

VIESTINTÄ

 

Kaupunki viestii ja tiedottaa pallopiiriä kaikista olosuhteisiin liittyvistä käytännön asioista. Pallopiiri vie viestit eteenpäin olosuhteiden käyttäjille sekä varmistaa käytännön toiminnan annettujen ohjeiden mukaan.

 

 

VASTUUT JA VELVOLLISUUDET

 

Käytännön toiminoinnoista vastaavat henkilöt:

 

Vuorojen kirjaaminen   Tommi Nummijoki ja Mari Jäppilä (pallopiiri)

Laskutukset      asiakaspalveluesimies Annakaisa Ahtiainen (kaupunki)

Nurmikenttäohjeistukset   liikuntapaikkamestari Ismo Pyöli (kaupunki)

 

Tätä sopimusta voidaan muuttaa tai täydentää kirjallisesti osapuolten yhteisellä päätöksellä. Tämän sopimuksen tulkinnassa aiheutuneet erimielisyydet ratkaistaan tarvittaessa Turun käräjäoikeudessa, jos niistä ei muulla tavoin päästä sopuun.

 

Mikäli toinen osapuoli rikkoo tämän sopimuksen ehtoja, sen on korvattava aiheuttamansa vahingot ja tulonmenetykset.

 

Tätä sopimusta on laadittu kaksi (2) saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopijaosapuolelle.

 

Sopimuserimielisyydet

 

Sopimuksesta johtuvat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti sopimusosapuolten välisissä neuvotteluissa. Ellei neuvotteluissa löydetä ratkaisua, erimielisyydet ratkaistaan Turun käräjäoikeudessa.

 

 

Purkamisperusteet

 

Osapuolilla on oikeus purkaa sopimus, jos toinen osapuoli olennaisesti rikkoo sopimusvelvoitteitaan eikä kohtuullisessa ajassa (2 viikkoa) korjaa laiminlyöntiään kirjallisesta huomautuksesta huolimatta.

 

Kummallakin sopijaosapuolella on oikeus purkaa sopimus, jos sopimuksen täyttyminen yli-voimaisen esteen jatkumisen vuoksi tulee mahdottomaksi tai viivästyy oleellisesti tai yli kuukauden.

 

 

Sopimuksen siirto

 

Sopimusta ei saa kumpikaan osapuoli siirtää kolmannelle osapuolelle ilman toisen osapuolen suostumusta

 

 

Vakuudet ja vakuutukset

 

Pallopiiri vastaa omaisuutensa, laitteidensa jne. sekä työntekijöidensä omaisuuden vakuuttamisesta.

 

Tapauksissa, joissa kunta on laillisessa korvausvastuussa kolmanteen henkilöön nähden, vahinkotapaukset hoidetaan siten, että kunta hoitaa korvauskäsittelyn oman hallintomenettelynsä mukaisesti. Mikäli vahinko on edellä mainitussa tapauksessa aiheutunut siitä, että pallopiiri on laiminlyönyt sopimusvelvoitteensa, on kunnalla oikeus kohdistaa pallopiirille korvausvaade. Oikeus korvausvaateen esittämiseen kunnalla on myös silloin, jos sopimusrikkomuksesta aiheutuu kunnalle muuta vahinkoa.

 

Loppuasiakas vastaa itse vahingoista, jotka aiheutuvat asiakkaan antamien tietojen tai toimintaohjeiden puutteellisuudesta tai virheellisyydestä tai muutoin asiakkaan syyksi katsottavasta menettelystä.

 

Maksunpidätysehto

 

Kaupunki voi pidättää maksamattomat saatavat seuraavasta maksusta.

 

 

Ylivoimainen este

 

Ylivoimaisena esteenä pidetään tapahtumaa, joka estää toimeksiannon suorittamisen määräajassa.

 

Lakon, saarron, työsulun, tulipalon, yleisen energian- tai vedenjakelun keskeytymisen tai muun näihin verrattavan poikkeuksellisen tilanteen vallitessa osapuolet vapautuvat velvoitteistaan siltä ajalta, jolloin mainitut olosuhteet vallitsevat. Ylivoimaisen esteen olemassaolosta on annettava viranomaisen todistus tai muu, sopijapuolten yhdessä luotettavaksi toteama selvitys. Sopijaosapuoli ei voi vedosta ylivoimaiseen esteeseen, ellei hän ole viipymättä an-tanut siitä ilmoitusta tiedon saatuaan. Esteen lakkaamisesta on myös ilmoitettava viipymättä.

 

Alihankinnan viivästys em. syystä katsotaan myös ylivoimaiseksi esteeksi.

 


 

 

LIITTEET

 

   1. Sopimukseen kuuluvat liikuntapaikat ja ajankohdat

   2. Vuoronvarauksenperiaatteet

   3. Pisteytys resurssien jakoon

   4. Ohje vuorojen kirjaamiseen tilavarausjärjestelmässä

   5. Luonnonnurmikenttien erillinen ohjeistus

 

 

Turussa 25.1.2019

 

Turun kaupunki      Suomen palloliitto

Vapaa-aikatoimiala, liikuntapalvelut   Länsi-Suomen piiri

 

 

____________________________    ____________________________

Oskari Nummi         Jouni Koivuniemi