Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta729.01.20197

11781-2018 (12 04 01)

FBC Turku ry:n anomus korvaavan liikuntatilan järjestämiseksi

Tiivistelmä: -

Liiklk § 7

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

FBC Turku eli FloorBall Club Turku ry salibandyseura on lähettänyt 18.1.2019 Turun kaupungin liikuntalautakunnalle anomuksen, jossa se esittää, että kaupunki jatkaisi tilapäisen liikuntatilan vuokraamista Kiinteistö Barkerilta.

Liite 1 Anomus korvaavan liikuntatilan järjestämiseksi

Hepokullan koulun liikuntasali jouduttiin ottamaan pois käytöstä syksyllä 2018 ja liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari teki päätöksen 12.10.2018 § 11 tilapäisen korvaavan liikuntatilan vuokraamisesta tammikuun loppuun asti 2019. Kokonaiskustannukset tälle määräaikaiselle vuokraukselle olivat noin 15.000 euroa.

Helmikuussa 2019 saadaan käyttöön uusi Yli-Maarian monitoimitalo Ypsilon ja sen n. 500 neliöinen liikuntasali. Hepokullan koulun liikuntasaliin vuoroja syksyllä 2018 saaneille tahoille on tarjottu vuoroja uudesta Ypsilonin liikuntasalista.

FBC Turku on ilmoittanut, että se ei ota vastaan liikuntavuoroja Ypsilonista ja kiinnittää perusteluissa huomiota kuljetusmatkojen pitenemiseen ja siihen, että kyse on myös varsin nuorista lapsista. Yhdistys esittää, että kaupunki jatkaisi nykyisten korvaavien tilojen vuokraamista.

Turun kaupungin liikuntapalvelut ei ole varautunut budjetissaan ylimääräisten ulkoa vuokrattavien liikuntatilojen vuokraamiseen. Tilojen jatkovuokrausta ei ole pyydetty tarjousta kiinteistön omistajalta, mutta arvion mukaan se on samaa luokkaa kun syksyllä tehty vuokrasopimus (n. 15.000 €). Ypsilon liikuntasali saadaan nyt helmikuussa käyttöön ja siellä on tarjolla näillekin toiminnoille vuorot. Anomuksessa mainittu 10 kilometrin matka lasten liikuntaharrastusten vuoksi ei Turussa ole poikkeavan pitkä, vaikka tietenkin toiveena olisi, että harrastuksia löytyisi aina läheltä lasten asuinalueita.

Näiden perusteluiden vuoksi esitän, että Turun kaupungin liikuntapalvelut ei jatka nykyisten korvaavien liikuntatilojen vuokraamista, koska siihen ei ole määrärahoja vuoden 2019 budjetissa ja muissa liikuntasaleissa on tilaa vuoroille.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää, että nykyisten korvaavien liikuntatilojen vuokraamista Kiinteistö Barker Oy:ltä ei jatketa 31.1.2019 jälkeen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoFloorball Club Turku ry
tiedKiinteistö Barker Oy
tiedAaltonen Tiina
tpvNummi Oskari


Liitteet:

Liiklk § 7
Liite 1:FBC Turku ry:n anomus 18.1.2019 korvaavan liikuntatilan järjestämiseksi