Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta529.01.20195

13179-2018 (02 05 01)

Vuoden 2019 avustusten määrärahat

Tiivistelmä: -

Liiklk § 5

Liikuntasihteeri Päivi Matilainen / liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

Liikunta-avustuksia myönnetään turkulaisille urheilu- ja liikuntaseuroille sekä säännöllistä liikuntatoimintaa järjestäville yhdistyksille. Liikuntalautakunta on hyväksynyt määrärahavarauksen talous- ja toimintasuunnitelman yhteydessä 13.9.2018 § 82.

Määrärahaa vuoden 2019 avustuksiin on varattu 1.410.000€.

Avustusmääräraha kohdentuu eri avustusmuotoihin liikuntatoimen strategian suuntaisesti ja päätettyjen jakoperiaatteiden mukaisesti. Edellisten vuosien tapaan avustaminen painottuu seurojen perustoiminnan tukemiseen. Perustoimintaa tuetaan pääosin toiminta- sekä harjoitustila-avustuksilla. Lisäksi edellä mainituissa avustuksissa näkyy lasten ja nuorten painotus siten, että toiminta-avustuksissa suurimmat painokertoimet ovat määritelty nuorille (painokerroin 4, lapsille 2, aikuisilla 1) ja harjoitustila-avustusta myönnetään vain alle 20-vuotiaiden ryhmille.

Avustusmäärärahat kohdistuvat pääosin urheilu- ja liikuntaseuroille. Muun yhdistystoiminnan (vammais-, eläkeläis- ja maahanmuuttajayhdistykset) osuus määrärahasta on n. 4,5% (v. 2017).

Vuoden 2019 avustusmäärärahat tullaan esittämään kohdennettavaksi samoin painotuksin kuin edellisinä vuosina. Esitys vuoden 2019 avustusmäärärahoiksi on liitteessä 1.

Suurin osa avustusmuodoista tulee käytettyä ennalta suunnitellun mukaisesti. Suurimmat vuosittaiset vaihtelut ovat tapahtuma-avustuksessa (ent. kansainväliset tapahtumat) sekä uusien liikuntapaikkojen rakentamisessa. Näidenkään kohdalla suunnitelmaluvut eivät kuitenkaan jää käyttämättä vaan ne jaetaan vuoden lopussa päätettävien avustusten yhteydessä.

Konsernilta siirtyvistä avustusmäärärahoista (mm. avustus tilavuokraan) v. 2019 liikuntalautakunta tekee erillispäätökset ja nämä määrärahat eivät sisälly liitteen 1 taulukkoon.

Liite 1Liikuntalautakunnan avustusten määrärahat 2019

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä avustusten määrärahat v. 2019 liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asiaa kokouksessa selvitti Päivi Matilainen.

Jakelu

tiedLinnovaara Timo
tpvMatilainen Päivi
tiedSotnik Kristiina


Liitteet:

Liiklk § 5
Liite 1:Liikuntalautakunnan avustusten määrärahat 2019