Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta12011.12.20189

6987-2018 (02 05 00)

Liikuntapalvelukeskuksen hinnaston tarkennuksia ja muutoksia - yritysyhteistyö

Tiivistelmä: -

Liiklk § 120

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi, uimalaitosten päällikkö Eeva Haapanen ja asiakaspalveluesimies Annakaisa Ahtiainen:

Turun kaupungin Liikuntapalvelukeskus on aiempina vuosina tehnyt yhteistyötä yritysten ja organisaatioiden kanssa liikuntatuotteiden ja -palveluiden myynnissä. Yhteistyö on kuitenkin päättynyt käytännön haasteiden vuoksi. Kassoilla olevat nimilistat ja organisaatioiden vaihtelevat toimintamallit olivat hyvin aikaa vieviä sekä aiheuttivat pitkiä jonoja asiakaspalveluun. Myös yritysten erilaiset sopimukset tekivät laskutuksesta hankalaa.

Varsinaisen yritysyhteistyön päättyessä osa yrityksistä/organisaatioista on luopunut kokonaan kaupungin liikuntapalveluiden tarjoamien palveluiden ja tuotteiden käytöstä. Muutamat yritykset/organisaatiot ovat ostaneet käyttöönsä liikuntarannekkeita, joihin he käyvät lataamassa kymmenen kerran sarjalatauksia henkilökuntansa käyttöä varten. Tämä kuitenkin ruuhkauttaa asiakaspalvelua, kun esim. 60 rannekkeeseen ladataan samalla kertaa sarjalatauksia.

Koemme, että aika olisi nyt otollinen yritysyhteistyön jatkamiseen ja uudelleen lanseeraukseen niin, että käytännöt ovat kaikkien osapuolten osalta yhtenevät sekä aiempaa asiakasystävällisemmät. Olemme saaneet yrityksiltä jo useita kyselyitä yhteistyön ja laskutusjärjestelmän kehittämisen osalta. Pusatecin toimittama kassajärjestelmämme taipuu nykyään myös yrityslaskutuksen rakentamiseen niin, että lukuisia listoja ei tarvitse enää käyttää. Palvelumme olisi siis entistä sujuvampaa joka tavalla. Näemme yritysyhteistyön kehittämisellä olevan suuri kasvupotentiaali niin työikäisten liikkumaan aktivoinnin, liikuntapaikkojen käyttöasteiden kuin liikuntapalveluiden tulojen kasvun näkökulmasta.

Ensisijaisena tavoitteenamme on aktivoida suurempia yrityksiä ja organisaatiota kannustamaan työntekijöitään käyttämään kaupungin liikuntapalveluita. Vuosittaisen laskutuksen on arvioitu olevan keskiarvoisesti 1500–2000 euroa / sopimustaho, käyttäjämäärästä sekä ostetuista tuotteista/palveluista riippuen.

Ehdotamme, että yhteistyön ansiosta yrityksen/organisaation työntekijät saavat ostaa kertamaksullisia lipputuotteita edullisemmin.

·         Kertasisäänpääsymaksu 6 € (norm. 8 €)

o   Impivaaran uimahalli ja kuntosali

·         Kertasisäänpääsymaksu 4 € (norm. 5,50 €)

o   Petreliuksen uimahalli ja kuntosali

o   Samppalinnan maauimala

Yritysyhteistyösopimukseen voidaan myös sisällyttää esim. seuraavia liikuntapalveluiden normaalihintaisia tuotteita:

·         Ranneke 8 €

·         Liikuntarannekelataus 10x

o   60 € / Impivaaran uimahalli ja kuntosali

o   40 € / Petreliuksen uimahalli ja kuntosali, Samppalinnan maauimala, Kupittaan urheiluhallin kuntosali, Varissuon jäähallin kuntosali, Paattisten aluetalon kuntosali

·         Vesijumppa 10x

o   20 € / Impivaaran ja Petreliuksen uimahallit sekä Samppalinnan maauimala

·         Uimakoulut

·         Leidit liikkeellä tai Kunnon äijät

Lisäksi yritysyhteistyösopimukseen on mahdollista sisällyttää olemassa olevia liikuntapalveluiden tuotteita ja palveluita niiden voimassa olevan hinnaston mukaisin hinnoin.

Yritysyhteistyösopimuksen alaisissa tuotteissa ei huomioida mahdollisia hinnaston alennusryhmiä (esim. opiskelijat tai eläkeläiset).

Yritysyhteistyösopimustuotteiden myyntipaikat

·         Liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalvelupiste (pois luettuna kertakäyntimaksut)

·         Impivaaran uimahallin asiakaspalvelupiste

·         Petreliuksen uimahallin asiakaspalvelupiste

·         Samppalinnan maauimalan asiakaspalvelupiste

Sopimuksen yksityiskohdat

Yritysyhteistyösopimus sovitaan ja allekirjoitetaan yrityksen/organisaation yhteyshenkilön kanssa. Liikuntapalveluiden puolesta yritysyhteistyösopimuksen voi allekirjoittaa liikuntapaikkapäällikkö, uimalaitosten päällikkö, vastaava työnjohtaja tai asiakaspalveluesimies. Yritys/organisaatio voi myöntää edun työntekijöilleen, jäsenilleen tai yhteistyökumppaneilleen. Sopimusta tehdessä kirjataan yksityiskohtaisesti, mitä liikuntapalveluiden tuotteita ja/tai palveluita sopimuksen piiriin kuuluu ja kenelle ne on tarkoitettu.

Yritysyhteistyösopimus tehdään toistaiseksi voimassa olevana. Irtisanomisaika on molemmin puolin yksi kuukausi.

Henkilötiedot

Liikuntapalveluiden asiakaspalvelupisteet eivät kerää yritysyhteistyösopimuksen piiriin kuuluvilta henkilöiltä henkilötietoja. Sopimukseen piiriin kuuluvat henkilöt todennetaan yrityksen/organisaation numerollisella ja nimellä varustetulla henkilökortilla sekä henkilöllisyystodistuksella tuotteen/palvelun ostohetkellä. Henkilöity numero toimii yksilöivänä tietona myös laskutuksessa. Yritys/organisaatio pitää itse rekisteriä työntekijöistään/asiakkaistaan. Yritys vastaa henkilökortin voimassaolosta.

Laskutus

Kaikki tuotteet/palvelut laskutetaan yritykseltä/organisaatiolta liikuntapalveluiden voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Yrityssopimuksen piiriin kuuluvat henkilöt eivät maksa itse tuotteista/palveluista. Liikuntapalvelut laskuttaa yritysyhteistyösopimusten tuotteet ja palvelut kolmen kuukauden välein sopimuksen aloituspäivästä alkaen tai kun laskutettavien tuotteiden/palveluiden yhteissumma ylittää 500 euroa. Vuosittainen minimilaskutussumma on 500 euroa, joka laskutetaan asiakkaalta 12 kuukauden välein, vaikka tämä ei olisi täyttynytkään ostettujen tuotteiden/palveluiden osalta. Jos sopimus irtisanotaan alle 12 kuukautta sopimuksen alkamisesta, asiakkaalta laskutetaan myös 500 euron minimilaskutussumma.

Ehdotamme, että yritysyhteistyön toimintamalli sekä yritysmarkkinoinnin kehittäminen otetaan käyttöön 1.1.2019 alkaen. Näin pystymme houkuttelemaan lisää maksukykyisiä asiakkaita sekä edistämään työikäisten liikunnallista aktiivisuutta, työkykyä ja hyvinvointia.

Esitettävät muutokset

1)    Yritysyhteistyösopimukseen sisältyvä liikuntapaikkojen kertamaksu 6€/4€ ehdotuksen mukaisesti.

2)    Yritysyhteistyösopimukseen voidaan sisällyttää myös muita liikuntapalveluiden olemassa olevia tuotteita ja palveluista voimassa olevan hinnaston mukaan.

3)    Muiden kuin kertamaksujen osalta yritysyhteistyösopimuksessa käytetään aikuisten hintoja voimassa olevan hinnaston mukaan.

4)    Yhteistyösopimuksen yritys/organisaatio voi myöntää edun työntekijöilleen, jäsenilleen/asiakkailleen tai yhteistyökumppaneilleen.

5)    Liikuntapalvelut laskuttaa yritysyhteistyösopimukseen sisältyvät tuotteet ja palvelut kolmen kuukauden välein tai kun laskutettavien tuotteiden/palveluiden yhteissumma ylittää 500 euroa. Yritysyhteistyösopimuksen tuotteita/palveluita ei voi maksaa suoraan kassaan ostohetkellä.

6)    Vuosittainen minimilaskutussumma on 500 euroa, joka laskutetaan asiakkaalta 12 kuukauden välein, vaikka tämä ei olisi täyttynytkään ostettujen tuotteiden/palveluiden osalta. Jos sopimus irtisanotaan alle 12 kuukautta sopimuksen alkamisesta, asiakkaalta laskutetaan myös 500 euron minimilaskutussumma.

7)    Yritysyhteistyösopimus otetaan käyttöön esityksen mukaisissa paikoissa 1.1.2019 alkaen.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä edellä esitetyt hinnastomuutokset 1.1.2019 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAhtiainen Annakaisa
tpvHaapanen Eeva
tiedLinnovaara Timo
tpvNummi Oskari