Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta12511.12.201814

2333-2018 (02 05 01)

Vammaisavustaja-avustus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 125

Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila/ liikuntapalveluvastaava Marianna Ylinampa:

Liikuntalautakunta on päättänyt 24.10.2017 § 110 urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustuksen jakoperiaatteet vuodelle 2018 sekä 18.1.2018 § 11 määrärahavarauksista. Vammaisavustajakertoimelle (avustaja-avustus) on varattu 9 000 euron määräraha keväällä ja syksyllä 2018 järjestettävää erityisryhmien liikuntatoimintaa varten.

Vammaisavustaja-avustus on avustusmuoto, jolla tuetaan erityisryhmille järjestettävää liikuntatoimintaa. Avustusta jaetaan liikuntaa järjestävien erityisryhmien yhdistysten lisäksi myös urheilu- ja liikuntaseuroille. Avustusmuodossa korostetaan yhteistyötä kansalaisjärjestöjen kanssa ja sen avulla tavoitellaan monipuolisia liikuntamahdollisuuksia kaikille turkulaisille liikuntakyvystä riippumatta. Vammaisavustaja-avustus on yksi kohdennettu tapa tukea erityisryhmien liikuntaa ja näin edistää yhdenvertaisuuslain toteutumista.

Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry, TPS Salibandy , Turun Urheiluliitto ry , Lounais-Suomen neuroyhdistys ry, Iloski ry, Åbo Simklubb - Uintiklubi Turku ry, Turun seudun Reumayhdistys, Football Club International Turku ry, Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki ry, Turun Seudun Nivelyhdistys ry ja Turun Sirkus ry ovat järjestäneet kevät- ja syyskaudella erityisryhmille liikuntatoimintaa ja hakeneet tähän toimintaan vammaisavustaja-avustusta. Avustus määräytyy avustusluokan mukaan. Kaikkiaan 57 hakemusta täyttivät avustukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Eläinteatteri Elmerin hakemus hylätään, sillä heillä ei ole ollut ilmoitettua toimintaa vuonna 2018.

Avustusluokat

Avustusluokka 1. Tuki 100 €/kausi. Ryhmällä on ohjaajan lisäksi vähintään yksi vammaisavustaja. Avustusluokkaan lasketaan myös integroidut ryhmät. Integroidulla ryhmällä tarkoitetaan ryhmää, jossa erityistä tukea tarvitseva on mukana kaikille avoimessa liikuntaryhmässä vammaisavustajan kanssa. Ilman vammaisavustajaa osallistuminen on mahdotonta.

Avustusluokka 2. Tuki 200 €/kausi. Ryhmällä on ohjaajan lisäksi enemmän kuin yksi vammaisavustaja.

Avustusluokka 3. Tuki 300 €/kausi. Ryhmällä on ohjaajan lisäksi oltava vammaisavustajia vähintään kolme ja ainakin joka toisella osallistujalla.

Liite 1Ehdotus vammaisavustaja-avustuksen jakamiseksi

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää jakaa avustaja-avustusta 10 400 € liitteen 1 mukaisesti. Määrärahan ylittävä 1 400€ katetaan jakamatta jääneistä Sinettiseura-avustuksiin varatuista määrärahoista.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAnojayhdistykset
tiedLinnovaara Timo
tpvMatilainen Päivi
tpvYlinampa Marianna


Liitteet:

Liiklk § 125
Liite 1:Ehdotus vammaisavustaja-avustuksen jakamiseksi