Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta10913.11.20189

2337-2018 (02 05 01)

Aura Golf ry:n avustusanomus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 109

Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila:

Aura Golf ry on osoittanut liikuntalautakunnalle anomuksen koskien vuoden 2018 harjoitustila-avustusta. Kirjeessään ilmenee, että avustuksen tehnyt toimihenkilö on ollut vilpittömässä uskossa, että hakemus on tullut sähköisessä järjestelmässä läpi. Kyseinen hakija on kuitenkin hakuajan umpeuduttua ja järjestelmässä tarkastuksen tehtyään huomannut, ettei hakemus olekaan tallentunut järjestelmään. Aura Golfille on vuonna 2017 myönnetty harjoitustila-avusta 5 677,04€. Seuran mukaan avustus kohdistuu kokonaisuudessaan lasten ja nuorten toimintaan ja on seuran toiminnan kannalta merkittävä. Näin ollen seura pyytää liikuntalautakuntaa käsittelemään hakemuksensa hakuajan umpeutumisesta huolimatta.

Lautakunta on kokouksessaan 24.10.2017 § 110 määritellyt avustusten periaatteet ja niiden hakuaikojen umpeutumisen. Harjoitustila-avustusten hakuaika umpeutui 30.10.2018. Avustusten periaatteilla ja hakuajoilla määritellään kaikille hakijoille avoin ja tasapuolinen prosessi. Lisäksi hakuajoilla varmistetaan avustuskäsittelijöille riittävä valmisteluaika päätöksentekoa ja sitä myöden avustusten mahdollisimman nopeaa maksatusta varten.

Aura Golf on samaan hakuaikaan, 30.10.2018, mennessä toimittanut onnistuneesti koulutusavustusanomuksen liikuntapalveluiden käsiteltäväksi. Järjestelmässä ei kuitenkaan ole merkkiäkään, että harjoitustila-avustuksen täyttämistä olisi edes aloitettu. Liikuntapalvelut ymmärtää asian merkittävyyden Aura Golf ry:n kannalta, mutta on samalla velvoitettu noudattamaan aiemmin sovittuja periaatteita tasavertaisuuden näkökulmasta. Näin ollen Aura Golf ry:n anomusta ei tulisi ottaa käsittelyyn määräaikaan mennessä saapuneiden toiminta-avustusanomusten joukossa.

Liite 1Aura Golf ry:n anomus

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hylätä Aura Golf ry:n harjoitustila-avustusta koskevan anomuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös tehtiin äänestyksen jälkeen äänin 9-4.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä päätökseksi tulleen esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Grönroos, Jakobsson, Lehtonen, Meltovaara, Niemi, Norontaus, Saajala, Saanisto ja Lahti.

Häkkisen Kallion kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Johansén ja Koskinen.

Muutosehdotus oli seuraava: Aura Golf ry:n harjoitustila-avustusta koskeva anomus hyväksytään ja annetaan seuran jättää hakemus otettavaksi mukaan käsittelyyn, viitaten vuoteen 2015, jolloin seuramyönteisenä ratkaisuna kahden seuran myöhässä, mutta käsittelyajan sisällä, jätetyt harjoitustila-avustuksen hakemukset on otettu mukaan käsittelyyn.

Jakelu

aoAura Golf ry
tpvMatilainen Päivi


Liitteet:

Liiklk § 109
Liite 1:Aura Golf ry:n anomus