Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta9623.10.20187

3713-2018 (02 02 02)

Osavuosikatsaus 3/2018 Talouden seuranta- ja ennustetiedot

Tiivistelmä: -

Liiklk § 96

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen 18.10.2018:

Kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle annetaan osavuosikatsaukset toiminnan ja talouden kehittymisestä kolme kertaa vuodessa tilikauden aikana. Neljäs toiminnan ja talouden toteutumisesta annettava raportti on tilinpäätös.

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2018 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt toiminnan ja talouden kehittymisen raportoinnista. Kolmas osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.–30.9.2018. Osavuosikatsaus sisältää talouden katsauksen sekä ennusteen taloudellisten ja henkilöstötavoitteiden toteutumisesta.

Kolmannen osavuosikatsauksen yhteydessä kaupunginhallitukselle raportoidaan taloudellisen tavoitteiden toteutuminen tiliryhmäkohtaisesti sekä annetaan selvitys sisäisten ja ulkoisten toimintamenojen poikkeamista.

Projektit ja hankkeet, jotka aiheuttavat toimintakatteeseen poikkeaman raportoidaan osavuosikatsausten yhteydessä. Samalla esitetään talousarviomuutokset toimielimen talousarvioon.

Koko toimialan ennusteessa toimintakate toteutuu suunnitellun -64,8 miljoonan euron suuruisena. Luku sisältää Historian museon menot 240 000 euroa. Kustannuksien kattamiseen tarkoitettua kaupunginjohtajanpäätöksen mukaista talousarviomuutosta ei ole vielä tehty. Lisäksi menot sisältävät museon vuoden 2017 toimintakatteen säästöillä tehdyt suurtuotanto-valmistelut 167 000 euroa.

Saadut tuet ja avustuksen ylittyvät budjetoidusta noin 0,6 milj. eurolla ja muut toimintatuotot 0,3 miljoonalla eurolla. Budjetoimattomat tuet ja avustukset ovat pääasiassa liikunta-, museo- ja kirjastopalveluiden sekä hallinnon saamia avustuksia valtiolta. Muiden tuottojen ylitys on rahastojen (Kaunistamis-, kuolinpesien säästö- ja sosiaalirahasto) tuottojen siirtoa pääasiassa museo- ja liikuntapalveluille. Tuotot käytetään tuotonjaon yhteydessä päätetyn suunnitelman mukaisiin kustannuksiin. Rahoitusta saaneiden hankkeiden menot näkyvät vastaavasti ulkoisina toimintamenoylityksinä.  

Myynti-, maksu- ja vuokratuotot jäävät budjetoidusta 0,3 miljoonaa euroa. Summa koostuu pääasiassa museon myyntituottojen sekä liikunnan vuokra- ja maksutuottojen odotettua heikommista kertymistä. Ulkoisten ja sisäisten menojen poikkeamat eivät ole oleellisia. 

Liikuntalautakunnan osuus toimialan talouden toteutumisessa

Liikuntalautakunnan talousarvio toteutuu suunnitellusti. Toimintakatteen ennustetaan olevan -20,6 miljoonaa euroa. Investoinnit toteutuvat myös suunnitellusti.

Vuokratuottoennustetta on nostettu toiseen osavuosikatsauksen verrattuna.

Palloiluhallin syksy näyttää hyvältä ja palveluostojen määrää on saatu hallittua kesällä tehtyjen organisointien johdosta. Palloiluhallin varausaste jää silti paljon vajaaksi ja erityisen huono täyttöaste on ollut koululaiskäytöllä arkipäivissä, sekä viikonloppuisin lukuun ottamatta kiireisimpiä sisäpalloilukuukausia. Laskutukseen mukaan palloiluhallin ulkoiset vuokratuotot 1.1.2018 – 30.9.2018 olivat 86 000 euroa.

Kesän maauimalakausi oli onnistunut.  Pääsymaksutuotot olivat 459 000 euroa. Vastaavasti uimahallien osalta ennustetaan pientä laskua jatkuvasti nousseisiin kävijämääriin.

Seniorirannekkeen myynti on syyskuun loppuun mennessä ollut vajaat 182 000 euroa, arvio koko vuodelta 360 000 euroa. Tavoitteesta ollaan jäljessä, mutta seniorituotteen syyskauden ostot painottuvat perinteisesti lokakuuhun.

Liite 1Liikunnan käyttötalous- ja investointiosan toteutumisennuste

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta merkitsee vuoden 3/2018 osavuosikatsauksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Liiklk § 96
Liite 1:Liikunnan käyttötalous- ja investointiosan toteutumisennuste