Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4224.04.20185

3713-2018 (02 02 02)

Vuoden 2018 talouden 1. osavuosikatsaus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 42

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen 20.4.2018:

Kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle annetaan osavuosikatsaukset toiminnan ja talouden kehittymisestä kolme kertaa vuodessa tilikauden aikana. Neljäs toiminnan ja talouden toteutumisesta annettava raportti on tilinpäätös.

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2018 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt toiminnan ja talouden kehittymisen raportoinnista. Ensimmäinen osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.–31.3.2018. Osavuosikatsaus sisältää talouden katsauksen sekä ennusteen taloudellisten ja henkilöstötavoitteiden toteutumisesta vuonna 2018.

Strategisten sopimusten noudattamista koskevien noudattamista ja täytäntöönpanoa koskevien määräysten (kh 18.12.2017 § 547) mukaan kaupunginhallitukselle raportoidaan ensimmäisen ja kolmannen osavuosikatsauksen yhteydessä taloudellisen tavoitteiden toteutuminen tiliryhmäkohtaisesti sekä annetaan selvitys sisäisten ja ulkoisten toimintamenojen poikkeamista.

Vapaa-aikatoimialan vuoden 2018 käyttötalous toteutuu suunnitellusti. Toteumassa on kuitenkin pieniä lautakunta- ja palvelualuekohtaisia eroja. Eroja löytyy myös toimintamenoissa ja -tuloissa. Koko toimialan tulot ylittyvät ennusteen mukaan 0,6 milj. euroa ja toimintamenot vastaavasti samalla summalla. Saadut tuet ja avustuksen ylittyvät 0,3 milj. eurolla ja muut toimintatuotot samoin. Budjetoimattomat tuet ja avustukset ovat pääasiassa liikunta-, museo- ja kirjastopalveluiden sekä hallinnon. Muiden tuottojen ylitys on rahastojen tuottojen siirtoa hallinnolle sekä liikunta- ja museopalveluille. Tuotot käytetään tuotonjaon yhteydessä päätetyn suunnitelman mukaisiin kustannuksiin. Myös rahoitusta saaneiden hankkeiden menot näkyvät ulkoisina toimintamenoylityksinä. Ulkoisten ja sisäisten menojen poikkeamat eivät ole oleellisia. Kirjastoautoinvestointi tulee maksuun todennäköisesti vasta vuonna 2019.

Liite 1Käyttötalous- ja investointiosan toteutumisennuste 1000€

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLautakunta merkitsee asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Liiklk § 42
Liite 1:Käyttötalous- ja investointiosan toteutumisennuste 1000€