Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala 
Toimialajohtaja2115.02.2018 

1466-2017 (011)

Liikuntapalvelujen vuodelle 2017 hyväksyttyjen palvelutuotannon suunnitelmien toteutuminen

Erityisasiantuntija Ritva Jykelä 12.2.2018:

Toimialajohtaja hyväksyi 6.2.2017 § 13 (1466 – 2017) liikuntapalvelujen palvelutuotannon suunnitelmat vuodelle 2017. Suunnitelmia (sopimuksia) oli kolme (3) ja ne olivat liikuntapalvelujen osuus toimialan sopimusohjauksen kolmannesta tasosta ko. vuonna. Palvelualueen yksiköt ovat laatineet seurantaraportit palvelutuotannon suunnitelmien toteutumisesta.

Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila:

Järjestöliikunta osasto

Onnistumisia

Järjestöliikunta oli mukana Liikkuva koulu -hankkeen koordinointi- ja alatyöryhmissä. Aktiivinen osallistuminen ja pilotoinnissa mukana oleminen digitaalisen yhteisen toimintamallin luomisessa kaupungin avustustoimintaan. Liikuntatilojen vuoronjakoperiaatteet uusittiin ja hyväksyttiin lautakunnassa. Harjoitustila -avustusproblematiikkaa käytiin läpi seurojen kanssa esim. seuraparlamentin kokouksissa.

Haasteita

Liikkuva koulu hankkeen yhteydessä on selvitetty mahdollisuutta luoda malli seuratyöntekijöiden palkkaamisen tueksi. Pilottiseurojen kanssa käynnistettiin vuoden 2017 lopussa yhteistyö harrastetoiminnan sisältöjen muokkaamiseksi. Laajemman kumppanuuskäsitteen kuvaaminen ja mallintaminen sekä avustusperiaatteiden suuremmat muutokset toteutetaan myöhemmin.

Liikuntapalvelupäällikkö Minna Lainio-Peltola:

Liikkumaan aktivointi osasto

Onnistumisia

Toimittiin aktiivisesti kaikissa vapaa-aikatoimialan alue- ja kohdetiimeissä. Saatiin aiemmin liikkumattomia liikkeelle perustamalla uusia ryhmiä haastaville alueille ja mahdollistamalla kertamaksuosallistuminen. Luotiin uusia yhteistyömalleja työterveyshuollon kanssa. Luotiin ja vakiinnutettiin terveysasemien normaaliksi toiminnaksi elintapaneuvonnan toimintamalli. Liikkuva koulu -harrastetoimintaa järjestettiin keväällä 180 ryhmässä, joissa liikkui noin 2 000 lasta ja nuorta. Syksyllä ko. toimintaan osallistui viikoittain 2 500 lasta ja nuorta. Pitkäaikaistyöttömien hankkeiden, kuntouttavan työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen asiakkaille tarjottiin liikuntakokeiluja ja tutustumiskäyntejä liikuntapaikkoihin yhteensä 35 (osanottajia 637). Ikääntyneille (+ 70v) perustettiin uusia alueellisia liikuntaryhmiä vertaisohjaajien kanssa.

Haasteita

Lihavuus laskuun -ohjelman pilotointi ei vielä edennyt. Liikkuva koulu -hankkeessa ei saatu rahoitusta ammattikoululaisille suunnatun toiminnan kehittämiseen.

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Liikuntapaikkaosasto

Onnistumisia

Liikuntatilojen uudet vuoronjakoperiaatteet otettiin käyttöön. Jääkiekon ja jalkapallon vuorojakosopimukset uusittiin. Tehostettiin käyttövuorojen jakoprosessia sähköisellä vuorojen hakujärjestelmällä. Runosmäen skeittiramppi sekä Ekvallan uimarannan pohjatyöt ja invaluiskan korjaus toteutettiin.  Samppalinnan maauimalan peruskorjaus ja Impivaaran uimahallin lv -remontti valmistuivat. Kupittaan palloiluhalli ja sen käyttöönoton valmistelu toteutuivat.

Haasteita

Uusien vuoronjakoperiaatteiden toteuttamiseen liittyvä avoimen datan avaamista ei saatu vielä toteutettua. Kupittaan skeittiparkin peruskorjauksen loppuun saattaminen siirtyi. Lumetusalueen kehittäminen ei toteutunut. Rajattomasti liikuntaa Turun seudulla hankkeen hyödyt arvioitiin käytännössä vähäisiksi, joten vuoden 2018 määrärahat päätettiin puolittaa. Jääurheiluolosuhteiden kehittämisselvitys tehtiin ja kehittäminen toteutetaan vuodesta 2018 alkaen.

Liite 1Järjestöliikunta osasto 2017 toteutuminen

Liite 2Liikkumaan aktivointi 2017 toteutuminen

Liite 3Liikuntapaikkaosasto 2017 toteutuminen                     

Toimialajohtaja Minna Sartes:

PäätösPäätin hyväksyä liitteiden 1 – 3 mukaiset liikuntapalvelujen osastojen raportit vuoden 2017 palvelutuotannon suunnitelmien toteutumisesta.

Minna Sartes

toimialajohtaja

Jakelu

tiedLiikuntalautakunta
tiedVapaa-aikatoimiala, liikuntapalvelut
tiedJykelä Ritva


Liitteet:

Vapaato § 21
Liite 1:Järjestöliikunta osasto 2017 toteutuminen
Liite 2:Liikkumaan aktivointi 2017 toteutuminen
Liite 3:Liikuntapaikkaosasto 2017 toteutuminen