Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta13112.12.20179

13190-2017 (032, 643)

Suomen Voimisteluliiton hinnanalennusanomus Suomi Gymnaestradaan 7.-10.6.2018

Tiivistelmä: -

Liiklk § 131

Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila

Suomen Voimisteluliitto ry järjestää voimistelun Suomi Gymnaestrada –tapahtuman 7.-10.6.2018 Turussa. Tapahtumaan odotetaan 10 000 kisapallista osallistujaa noin 200 voimisteluseurasta. Tapahtuman kulut katetaan pääsääntöisesti osallistujamaksuin. Osallistujista puolet on lapsia ja nuoria, ja noin 90% tyttöjä ja naisia.

Voimisteluliitto yhdessä turkulaisten voimisteluseurojen kanssa anoo tapahtumaan liittyvien kaupungin liikuntatilojen vuokrakustannusten huojennusta nollaan euroon saakka. Näin säästyvät rahat liitto toivoo voitavan ohjata voimistelun paikallisiin olosuhdeparannuksiin.

Gymnaestradaa varten voimisteluliitolle on varattu tapahtuman ajaksi käyttöön Kupittaan kentät ml. Veritas Stadion, Samppalinnan palloiluhalli, liikuntapalveluiden kokoustilat sekä Kupitttaan urheiluhalli sekä uusi palloiluhallin. Hinnaston mukaan edellä mainittujen tilojen kustannukseksi kokonaisuudessaan tulisi 37 094,40 € (hinnasto ja varaustilanne 5.12.2017).

Turun kaupunginhallitus on käsitellyt ja hyväksynyt Suomi Gymnaestrada –tapahtuman yhteistyösopimuksen kokouksessaan 8.5.2017 §206. Sopimuksessa sovitaan kaupungin toiminnallisesta ja taloudellisesta sitoutumisesta yhteistyösopimuksessa mainittaviin asioihin. Yhteistyötä tehdään mm. tapahtumatilojen, liikuntavälineiden, majoitus ja matkailupalveluiden, tapahtuma- ja liikuntapalveluiden sekä viestinnän osa-alueilla. Samalla kaupunki osoittaa tapahtumakokonaisuudelle 60.000 euron tapahtuma-avustuksen, joka maksetaan konsernin tapahtuma-avustuksista. Sopimuksessa mainitaan mm. seuraavaa:

”Mikäli liikuntalautakunta päättää myöhemmin tapahtumalle vuokra-alennusta, voidaan alennusta vastaavalla määrällä tapahtumalle osoitettua määrärahaa kohdentaa uudelleen olosuhteiden parantamiseen sekä välinehankintoihin. Myös muita, kuin tilaratkaisuista mahdollisesti säästyneitä kuluja voidaan kohdentaa uudelleen olosuhteiden parantamiseen ja välinehankintoihin.”

Lisäksi myöhemmin sopimuksessa kohdassa ”Liiton vastuut” todetaan:

”Liitto sitoutuu edistämään voimistelutoimintaa paikallisesti. Turussa on useita voimisteluseuroja, joiden osaamista ja olosuhteita halutaan entisestään parantaa. Olosuhdeparannuksia tarvitaan, jotta tapahtuman hyödyt mm. uudet jäsenet voidaan kaupungissa realisoida.”

Liikuntalautakunnan hyväksymä ja voimassa oleva hinnasto luo periaatteet kuhunkin kunnalliseen liikuntatilaan kohdistuvaan maksupolitiikkaan. Lautakunta voi harkinnan mukaan myöntää vapautuksia hinnaston mukaisista hinnoista, mikä tarkoittaa aina poikkeusta periaatteisiin. Suomi Gymnaestrada on kuitenkin poikkeuksellinen tapahtuma, jossa taustalla on vahva kaupungin ja liiton välinen yhteistyö. Lisäksi liikuntapalveluiden myöntämät vuokrahuojennukset tulevat Turun kaupungin ja Suomen voimisteluliiton sopimukseen nojautuen palautumaan takaisin liikunnalle ja turkulaisen voimistelun hyväksi olosuhdeparannusten muodossa.

Liikuntapalvelut on valmis myöntämään tilat voimisteluliitolle maksutta ottaen huomioon, että kyseessä on kaupungin kanssa kumppanuudella järjestettävä poikkeuksellisen suuri tapahtuma, jossa vuokrahuojennuksista säästyvä osuus on tarkoitus käyttää paikallisten seurojen toiminnan ja tapahtumien edistämiseen.

Liite 1Suomen Voimisteluliitto ry:n anomus voimistelun Suomi Gymnaestradaan liittyen.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää edellä esitetyin perustein hyväksyä Suomen Voimisteluliiton esittämän vuokrahuojennusalennuksen, ja myöntää tapahtuman käyttöön varatut tilat maksutta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin lisäedellytyksellä, että Voimisteluliitto raportoi liikuntalautakunnalle, miten tilavuokrista säästyneet varat on käytetty Turun voimisteluolosuhteiden parantamiseen.

Päätös tehtiin Niemen ehdotuksesta Lehtosen kannattamana yksimielisesti.

Jakelu

tiedSuomen Voimisteluliitto ry
tpvHatanpää Susanna
tiedLinnovaara Timo
tiedMatilainen Päivi


Liitteet:

Liiklk § 131
Liite 1:Suomen Voimisteluliitto ry:n anomus voimistelun Suomi Gymnaestradaan liittyen