Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta13012.12.20178

13191-2017 (032, 643)

Voimisteluseurojen hinnanalennusanomus voimistelun SM-kilpailuihin 17.-19.5.2019

Tiivistelmä: -

Liiklk § 130

Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila

Pyrkivä Gymnastics ja Turun Urheiluliiton telinevoimistelujaosto järjestävät kaikkien voimistelulajien yhteiset Voimistelun SM-kilpailut 17.-19.5.2019 Turussa. Kupittaan urheiluhallissa järjestetään joukkuevoimistelun, rytmisen voimistelun ja aerobicin kilpailut, ja Kupittaan palloiluhallissa teline-, akrobatia- ja tramboliinivoimistelun sekä TeamGymin kilpailut. Kilpailuihin osallistuu noin 1300 SM-tason urheilijaa useista ikäluokista, suurimman osan ollessa alle 18-vuotiaita.

Seurat anovat maksuvapautusta tapahtumaan liittyvien Kupittaan urheilu- ja palloiluhallin vuokrakustannuksista. Järjestäjien mukaan tilakustannukset painavat merkittävänä kulueränä tapahtuman talouden negatiiviseksi. Pyrkivän ja Turun Urheiluliiton tapahtumaa varten varaamat tilat Kupittaan urheilu- ja palloiluhalleista tulisivat esitetyltä tapahtuma-ajalta kustantamaan yhteensä n. 19 450€

Turun kaupungilla on mahdollisuus tukea kaupungissa järjestettäviä tapahtumia harkinnanvaraisilla avustuksilla. Tapahtuma-avustusta voi hakea joko liikuntalautakunnalta tai kaupunginhallitukselta tapahtuman suuruudesta riippuen. Lisäksi kaupungin liikuntatilojen hinnaston mukaiset hinnat sisältävät jo merkittävää subventiota. Vaikka liikuntalautakunta voi harkinnan mukaan myöntää vapautuksia hinnaston mukaisista hinnoista, on huomioitava, että liikuntapalveluilla on olemassa tulotavoite, jonka saavuttamiseksi ei maksualennuksia ole toistuvasti syytä myöntää erilaisiin tapahtumiin.

Edellinen liikuntalautakunta käsitteli esimerkiksi kokouksessaan 13.9.2016 §88 Turun Uimarit ry:n hinnanalennusanomusta vesipallon nuorten PM-kisoihin. Tätä päätöstä tehdessään huomioitiin mm. miten Impivaaran uimahalli on kallis olosuhde ja tästä syystä kilpailutoiminnasta on päätetty periä maksut myös lasten ja nuorten osalta. Lisäksi lautakunta oli myöntänyt Turun Uimareille kansainvälisen tapahtumien järjestämiseen tarkoitettua avustusta. Lautakunta ei tuolloin päätynyt maksualennuksiin alle 20-vuotiaille tarkoitettuun tapahtumaan, sillä se katsoi kaupungin olemassa olevat välilliset (tilavuokrasubventiot) ja välittömät (tapahtuma-avustus) tukimuodot riittäviksi, ja käyttäjiin kohdistuvan ja hinnastossa määritellyn maksupolitiikan perustelluksi.

Kuten edellä esitetyssä esimerkissä, on myös palloiluhallissa tapahtumahinnoittelu kohdistettu myös lapsiin ja nuoriin. Käytännössä hinnasto luo itsessään ne periaatteet, joiden mukaan tiloista tulisi maksaa. Vapautukset hinnaston mukaisista maksuista tarkoittavat aina poikkeusta periaatteisiin.

Liikuntapalvelut katsoo käyttäjiin kohdistuvan ja hinnastossa määritellyn maksupolitiikan perustelluksi eikä tästä johtuen esitä maksualennusta voimisteluseurojen SM-kilpailuille.

Liite 1Pyrkivä Gymnastics ry:n ja Turun Urheiluliitto ry:n anomus voimistelun SM-kilpailuihin liittyen

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää edellä esitetyin perustein hylätä Pyrkivä Gymnastics ry:n ja Turun Urheiluliitto ry:n hinnanalennusanomuksen.

PäätösLiikuntalautakunta päätti edellä esitetyn ja saadun lisäselvityksen perusteella myöntää Pyrkivä Gymnastics ry:n ja Turun Urheiluliitto ry:lle 70 % hinnanalennuksen.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

aoAnojaseurat
tpvHatanpää Susanna
tiedLinnovaara Timo
tpvMatilainen Päivi


Liitteet:

Liiklk § 130
Liite 1:Pyrkivä Gymnastics ry:n ja Turun Urheiluliitto ry:n anomus voimistelun SM-kilpailuihin liittyen