Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta12028.11.201710

12565-2017 (643, 032)

Loppiaisluistelut Parkin tekojääradalla

Tiivistelmä: -

Liiklk § 120

Liikuntapalveluvastaava Yasmin Akbulat / Liikuntapalvelupäällikkö Minna Lainio-Peltola:

Loppiaisluistelut ovat olleet jo vuosikymmenen ajan Turun joulunajan tapahtumiin liittyvä traditio. Tapahtuma tunnetaan koko perheen yhteisenä yleisötapahtumana, joka kokoaa kaikenikäiset lapset, perheet ja eri-ikäiset ihmiset liikkumaan. Tapahtuma on myös toiminut tekojääkentän talvikäytön vauhdittajana.

Tapahtuman teemat ovat vuosittain hieman vaihdelleet mm. Kulttuuripääkaupunki 2011 -vuoteen liittyen tapahtumiin tuotiin muutamana vuonna enemmän kulttuuripainotteisuutta.

Vuosien saatossa yhteistyö turkulaisten liikuntaseurojen kanssa on korostunut, kun paikalle kootaan kaikki turkulaiset jääurheilu- ja liikuntaseurat markkinoimaan omaa seuratoimintaansa sekä tuottamaan toiminnallisia lajikokeiluita. Tänä talvena on tarkoitus jatkaa samalla tavoin.

Tapahtuma 6.1.2018 klo 11–16 on osa Suomen Luisteluliiton Ice Skating tour -kiertuetta, ja markkinointi on yhteistyön osalta valtakunnallista. Ohjelmassa on monipuolista luisteluliikuntaa kaiken ikäisille. Luisteluliiton testipisteessä on mahdollisuus kokeilla erilaisia luistimia ja talviliikuntavälineitä. Paikalla on ohjaajia, jotka mahdollistavat harjoittelun ensikertalaisille ja aloittelijoille, sekä ensimmäisiä kertaa luistimilla oleville luistelukoulutunteja. Talviliikuntaan ja luisteluun painottuvat seurat ja yhdistykset saavat mahdollisuuden esitellä toimintaansa tapahtuman aikana. Soveltavaa liikuntaa tarvitsevat on myös otettu huomioon.

Tapahtumalla on tarkoitus houkutella iloisen luisteluliikunnan pariin uusia asiakkaita, ja tarjota osallistujille erilaisten jäälajien yhdistämä elämys. Tapahtuman juontaa Liikuntapalvelukeskuksen henkilökunta yhteistyössä luisteluliiton kanssa. Liikkumaan aktivoinnin näkökulmasta tapahtumalla houkutellaan uusia harrastajia lajien parin ja mahdollistetaan matalakynnyksisiä liikuntaelämyksiä ja lajikokeiluja.

Tapahtumaa markkinoidaan Turkupostin joululiitteessä, Ice Skating tour -kiertueen valtakunnallisessa viestinnässä, varhaiskasvatuksen liikuntatiedotteissa ja perheliikuntatiedotteissa, internetin ja sosiaalisen median kautta, sekä lasten liikunnan ihmemaissa.

Parkin luistelukentän hinta on maksuryhmä 2:lle 30 €/t. Yleisöluistelu maksaa viikonloppuisin 2€/hlö.

Esitämme, että liikuntalautakunta päättää myöntää maksutta Parkin kentän Loppiaisluistelun tapahtuman käyttöön 6.1.2018 ja myöntää tapahtumaan tulijoille vapaan sisäänpääsyn klo 11–16.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää maksutta Parkin kentän Loppiaisluistelun tapahtuman käyttöön 6.1.2018 ja myöntää tapahtumaan tulijoille vapaan sisäänpääsyn klo 11–16.

PäätösLiikuntalautakunta päätti myöntää maksutta Parkin kentän Loppiaisluistelun tapahtuman käyttöön vuosiksi 2018-2021 ja myöntää tapahtumaan tulijoille vapaan sisäänpääsyn klo 11-16.

Päätös tehtiin Niemen ehdotuksesta Häkkisen kannattamana yksimielisesti.

 

Jakelu

tpvHatanpää Susanna
tiedNummi Oskari
tiedPyöli Ismo
tiedVirtanen Jukka