Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala, liikuntapalvelut 
Liikuntapalvelujohtaja2628.09.2017 

6534-2017 (111)

Rekrytointipäätös kolmesta liikuntapaikkatyöntekijästä uuteen palloiluhalliin

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi 12.9.2017:

Loppuvuodesta 2017 valmistuvaan uuteen palloilu- ja monitoimihalliin tarvitaan vähintään kolme liikuntapaikkatyöntekijää, jotta monitoimihallin perustoiminnot saadaan hallissa turvattua. Toimialajohtaja ja Strateginen HR ovat puoltaneet toimien perustamista. Kaupunginjohtajan päätöspöytäkirjalla 28.6.2017 § 105 liikunnan palvelualueelle on näin perustettu kolmen liikuntapaikkatyöntekijän kuukausipalkkaiset työsopimussuhteiset toimet 1.10.2017 alkaen (diaari 6534-2017). Vapaa-aikatoimiala saa täyttää toimet ehdolla, että toimien täyttäminen voi tapahtua toimialalle vahvistetun työvoimankäytön tavoitetason puitteissa. Ehdot täyttyvät ja liikuntapalvelujen budjettiin on varattu kyseiset palkkausmäärärahat. Rekrytoinnit on suunniteltu toteutettavan elokuussa 2017.

Kupittaalle valmistuu uusi kansainväliset mittasuhteet täyttävä palloiluhalli, joka otetaan käyttöön vuoden 2018 alusta. Palloiluhalli tulee olemaan osa isoa ja monipuolista liikuntapaikkaverkostoa.

Kelpoisuusvaatimuksena liikuntapaikkatyöntekijän toimeen on soveltuva ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto sekä riittävä liikunta-alan tuntemus.

Työn menestyksekäs hoitaminen edellyttää työntekijältä monipuolisuutta, joustavuutta ja hyvää asiakaspalvelutaitoa.

Työtä tehdään osana isompaa tiimiä, jonka huolehdittavana on merkittävä määrä erilaisia liikuntapaikkoja ja niiden oheispalveluita. Liikuntapaikkatyöntekijöiden pääasiallisena tehtävänä on huolehtia liikuntapaikkojen kunnossapidosta ja hoidosta sekä valvoa, opastaa ja palvella liikuntapaikkojen käyttäjiä.

Vapaa-aikatoimialan Liikuntapalveluissa on ollut haettavana kolme liikuntapaikkatyöntekijän toimea 2.8.–23.8.2017 välisenä aikana.

Palkkakustannukset sisältyvät toimialan/palvelukeskuksen/konsernihallinnon talousarvioon, rekrytoinnit sisältyvät suunniteltuun henkilöstösuunnitelmaan ja vakanssit on perustettu ensisijaisesti vastaamaan palloiluhallin myötä kasvavaan työmäärään.

Liikuntapaikkatyöntekijän tehtäväkohtainen palkka on 1.941,57 €/kk.

Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä yhteensä115 kpl. Hakemusten perusteella kutsuttiin haastatteluihin 17 hakijaa: Lotta Nylund, Tero Tuovinen, Noora Laurila, Joakim Svärd, Kenneth Mellin, Pasi Silvola, Marie Hankalahti, Jari Kyrölä, Hannu Ketola, Pekka Anttila, Sonja Lehto, Toni Tamminen, Tony Ivanoff, Hanna Jokinen, Juha Röntynen, Johanna Kiviluoto ja Teppo Soukka.

Hakemusten, haastattelujen, osaamisen ja työkokemuksen perusteella liikuntapaikkatyöntekijän toimiin (3kpl) vaadittavat taidot täytti parhaiten Joakim Svärd, Hanna Jokinen ja Jari Kyrölä.

Esitän, että Turun kaupungin liikuntapalveluiden vapaana oleviin liikuntapaikkatyöntekijöiden toimiin palkataan toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella 30.10.2017 alkaen: Joakim Svärd, Hanna Jokinen ja Jari Kyrölä. Lisäksi esitän, että kolmelle varasijalle valitaan tässä järjestyksessä: Hannu Ketola, Pasi Silvola ja Juha Röntynen.

PäätösPäätin, että Turun kaupungin liikuntapaikkatyöntekijöiden toimiin palkataan toistaiseksi voimassaolevalla sopimuksella 30.10.2017 alkaen Joakim Svärd, Hanna Jokinen ja Jari Kyrölä. Tehtäväkohtainen palkka on 1.941,57 €/kk.

Toimet täytetään neljän (4) kuukauden koeajalla.

Lisäksi päätän, että kolmelle varasijalle valitaan tässä järjestyksessä: Hannu Ketola, Pasi Silvola ja Juha Röntynen.

Tämä päätös korvaa liikuntapalvelujohtajan päätöspöytäkirjan 13.9.2017 § 24.

 

Markus Kalmari

liikuntapalvelujohtaja

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

 

Jakelu

aoJokinen Hanna
aoKyrölä Jari
aoMuut hakijat
aoSvärd Joakim
tiedHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedAhvenainen Päivi
tiedAlin Merja
tiedAnttonen Tanja
tiedKurppa Seija
tiedKvarnberg Auli
tiedLehmusvuori Juha
tiedSandvik Virpi
tiedTölkkö Seija
tiedVirtanen Riitta