Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta9419.09.201710

5744-2017 (041)

Talous- ja toimintasuunnitelmaehdotus 2018 - 2021

Tiivistelmä: -

Liiklk § 94

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen 15.9.2017:

Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt suunnitteluluvut talousarvioon vuodelle 2018 ja taloussuunnitelmaan vuosille 2018 – 2021. Hyväksytyt käyttötalouden suunnitteluluvut ovat oheismateriaalissa.

Kaikki toimialat ovat valmistelleet strategisen sopimuksen, johon on kirjattu sekä taloudelliset että toiminnalliset tavoitteet maaliskuussa päätettyjen suunnitteluraamien mukaan. Virkamiesvalmiit sopimusluonnokset käsiteltiin kaupunginhallituksen puheenjohtajan kutsumissa neuvotteluissa lautakuntien puheenjohtajiston kanssa.

Lautakunnat ovat hyväksyneet strategiset sopimukset toukokuun aikana. Kaupunginhallitus on käsitellyt sopimukset ja taloustilanteen seminaarissaan 22.5.2017. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että talousarvion hyväksymiseen tarvittava materiaali on valmisteltu varsin pitkälle jo kevään aikana.

Strategiset sopimukset toimivat operatiivisten sopimusten raamina. Kaupunginvaltuuston päättämien suunnittelulukujen mukaan ja kaupungin johdon kanssa käytyjen tarkentavien talousarvioneuvottelujen perusteella on valmisteltu muutamia tarkennukset strategisiin ja operatiivisiin sopimuksiin.

Lautakuntien tulee hyväksyä operatiiviset sopimukset ja mahdolliset tarkennukset strategisiin sopimuksiin 22.9.2017 mennessä.

Talouden osalta liikuntalautakunnan ja nuorisolautakunnan strategiseen sopimukseen on tehty muutoksia. Liikuntalautakunnan talousarvioesitykseen on lisätty suunnitteluluvun päälle menoja 270 000 euroa, jotka syntyvät uimaopettajien ja koululiikunnanohjaajien siirtymisestä sivistystoimialalta vapaa-aikatoimialalle liikuntapalveluihin. Nuorisolautakunnan talousarvioon on lisätty menoja 100 000 euroa kompensoimaan Nuorisoleirikeskus Ahtelan valtionavustuksen menetystä. Valtionavustuksen suuruus on ollut 250 000 euroa vuodessa.

Vapaa-aikatoimialan strategisen sopimuksen toiminnalliset tavoitteet sisältää kaupunkistrategiasta ja strategisista ohjelmista johdetut toimialan yhteiset kaupunginvaltuuston nähden sitovat kehittämistavoitteet. Toimialan yhteisiä kehittämistavoitteita ovat;aktiivisuus mahdollisimman monen turkulaisen elämäntavaksi, kumppanuuksia kehittämällä ja laajentamalla tuotetaan monimuotoisia palveluja kustannustehokkaasti, mahdollistetaan digitaalisuuden kautta monikanavaiset ja vuorovaikutteiset palvelut sekä edistetään asukkaiden kansalaistaitoja. Lisäksi kaupungin hyvinvoinnin ohjausryhmä on määritellyt kaikille toimialoille yhteiset ja kaupunginhallitukseen nähden sitovat kehittämistavoitteet, joita ovat nuorisotyöttömyyden vähentäminen ja pitkäaikaistyöttömien aktivointi, terveiden elämäntapojen edistäminen, vanhemmuuden tuki sekä yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden vähentäminen.

Edellä mainittuja tavoitteita toteutetaan toimialan strategiseen sopimukseen kirjatuilla toimialan yhteisillä kehittämishankkeilla sekä palvelualueiden operatiivisiin sopimuksiin sisältyvillä kehittämisprojekteilla.

Liite 1Vapaa-aikatoimialan strateginen sopimus

Liite 2Liikuntapalvelujen operatiivinen sopimus 2018

Oheismateriaali 1Valtuuston hyväksymät suunnitteluluvut vuosille 2018 - 2021

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakuntakunta päättää hyväksyä strategisen ja operatiivisen sopimuksen sekä talous- ja toimintasuunnitelmaehdotuksen 2018 - 2021 liitteissä ilmenevässä muodossa ja lähettää ne edelleen kaupunginhallitukselle.

PäätösLiikuntalautakunta päätti hyväksyä strategisen ja operatiivisen sopimuksen sekä talous- ja toimintasuunnitelmaehdotuksen 2018 - 2021 liitteissä ilmenevässä muodossa siten muutettuna, että liikuntalautakunnan vuoden 2018 tulotavoitetta alennetaan 300.000 euroa, jonka arvioidaan mahdollistavan lasten liikunnan maksuttomuuden säilyttämisen.

Päätös tehtiin Lahden ehdotuksesta Kallion kannattamana yksimielisesti.

Jakelu

esiKaupunginhallitus


Liitteet:

Liiklk § 94
Liite 1:Vapaa-aikatoimialan strateginen sopimus
Liite 2:Liikuntapalvelujen operatiivinen sopimus 2018