Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta8322.08.201711

11584-2016 (032)

Liikuntapalvelukeskuksen hinnaston tarkennuksia ja muutoksia

Tiivistelmä: -

Liiklk § 83

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Liikuntapalvelukeskuksen hinnastoon ja sen periaatteisiin tulee tehdä tarkennuksia ja muutoksia. Kysytyimpien liikuntapaikkojen hinnasto ei parhaalla mahdollisella tavalla tue tilojen tehokkainta käyttöä.

Uusi valmistuva palloiluhalli on korkeimman varustelutason ja harjoittelu ja -tapahtumapaikka. Näiden lisäksi kaupungin liikuntapaikoista parhaat olosuhteet isoimpia liikuntatapahtumia varten tarjoaa Kupittaan urheiluhalli ja Paavo Nurmen stadion.

Palloiluhallin tapahtumien tilamaksut ovat alle 20v toiminnassa 36€/kenttä. Isoimmat alle 20v tapahtumat järjestetään yleisimmin kahdella kentällä (1 200-1 700 katsojapaikkaa), kustannukset tiloista ko. tapahtuman aikana on 72€/tunti. Urheiluhalli tarjoaa tapahtumia ajatellen olosuhteet, joka tarjoaa 1 000 katsojan kapasiteetin. Hinnastossa alle 20v tapahtumista ei peritä lainkaan maksuja. Paavo Nurmen stadionille mahtuu tuhansia katsojia ja olosuhteet palvelevat suurenkin tapahtuman järjestämistä erinomaisesti. Stadionin käytössä alle 20v. tapahtumissa ei peritä maksua nykyisessä hinnastossa.

Hinnastoon tulee näistä edellä mainituista syistä tehdä muutos, jossa urheiluhallin ja Paavo Nurmen stadionin tapahtumakäytössä otetaan tilamaksut käyttöön myös alle 20v tapahtumien osalta.

Liikuntatapahtumissa on tällä hetkellä käytössä 10 tunnin laskutuskatto päivää kohden. Tämä 10 tunnin maksimilaskutus tapahtumapäivältä voi ohjata tapahtumajärjestäjää tehottomuuteen tapahtuman valmistelun ja loppusiivouksen suhteen. Tehottomuus vaikuttaa tilojen todellisiin täyttöasteisiin alentavasti.  Hinnastoa tulee ohjata siihen suuntaan, että tapahtumat saadaan mahdollisimman nopeasti pystyyn ja purettua. Näin tilan muu käyttö häiriintyy tapahtumasta mahdollisimman vähän. Tästä syystä 10 tunnin laskutuskatto päivää kohden tulee purkaa.

Veritas stadionin nurmikentän käytöstä on neuvoteltu jalkapalloseurojen kesken ja on esitetty tarve pitää kentällä pelaavien joukkueiden peliin valmistavat harjoitukset kentällä. Aiemmin nämä harjoitukset on pidetty muilla Kupittaan alueen kentillä. Olemme sopineet, että tänä kesänä on nämä valmistavat harjoitukset voitu järjestää Veritas stadionin kentällä. Tähän ei olla määritelty erillistä hintaa, joten hinnaksi esitetään 49€/tunti.

Liikuntapalveluiden hinnastoon on tehty viime vuosina useampia tasokorotuksia sekä sisäänpääsyhintoihin, että tilamaksuihin. Näihin on kohdistunut tulotavoitteita, joita ei ole pystytty saavuttamaan täysimääräisesti. Näin ollen liikuntapalveluilla on yhä tarve saada kasvatettua kokonaistuloja nykyisestä toiminnasta, joten myös tämän vuoksi hinnastoa on muutettava.

Esitettävät muutokset

1. Urheiluhallin ja Paavo Nurmen stadionin tapahtumakäytölle uudet hinnat

·         aikuisten pääsymaksulliset tapahtumat 90€/tunti, muut tapahtumat 45€/tunti

2. Tilavarausten osalta 10h/pv laskutuskaton poistaminen käytöstä kaikkien tilojen suhteen

·         maksu jatkossa tilan käytön osalta todellisten kokonaistuntien mukaisesti

3. Veritas stadionin nurmikentän hinnastomuutokset, valmistavien harjoitusten osalta määritellään hinta

·         Kentälle myönnettyjen tapahtumien valmistavat harjoitukset hinta 49€/tunti

(otteluhinnoittelusta sovittu kaupungin ja yhtiön kesken erillisessä sopimuksessa)

4. Tapahtumajärjestelyistä aiheutuvien lisäkuluista sopiminen tapahtumajärjestäjän kanssa

·         tilavarausten yhteydessä sovitaan tapahtumajärjestäjän ja kaupungin liikuntapalveluiden kesken tapahtuman aiheuttamien, normaalista poikkeavien lisäkulujen (kulut, jotka eivät kuulu ko. liikuntapaikan normaaliin varusteluun) kohdentamisesta.

5. Samppalinnan maauimalan tilaussaunan hinnoittelu:

·         sama kuin Impivaaran uimahallissa ja urheiluhallissa

6. Tarkennuksia hinnaston periaatteisiin (näkyvät taulukossa)

Näiden muutosten myötä lisätuloja arvioidaan kertyvät n. 30 – 40 000 € vuodessa

Muutokset astuvat voimaan 1.1.2018

Esitän, että edellä esitetyt hinnaston tarkistukset ja muutokset astuvat voimaan 1.1.2018 alkaen.

Liite 1Hinnaston periaatteet

Liite 2Liikuntapaikkojen hinnasto 1.1.2018

Oheismateriaali 1Kokonaisvaikutus tuloihin

Päätösehdotus Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä edellä ja liitteissä 1 ja 2 esitetyt muutokset.

Muutokset astuvat voimaan1.1.2018 alkaen.

PäätösAsia pantiin Norontauksen ehdotuksesta Häkkisen kannattamana yksimielisesti pöydälle.

Pöydällepanon aikana asiasta pyydetään Seuraparlamentin lausunto.


Liitteet:

Liiklk § 83
Liite 1:Hinnaston periaatteet
Liite 2:.Liikuntapaikkojen hinnasto 1.1.2018