Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta7107.06.20171

6841-2017 (643)

Anomus Veritas Stadionin käyttämisestä TPS naisten jalkapalloliigan ottelussa 29.7.2017

Tiivistelmä: -

Liiklk § 71

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi 7.6.2017:

Kupittaan Stadion Oy:n ja Turun kaupungin välillä 14.10.2002 tehdyssä hoito- ja yhteistyösopimuksessa todetaan, että stadionin jalkapallokenttää saavat otteluissaan käyttää kahdella ylimmällä sarjatasolla pelaavat turkulaiset joukkueet. Lisäksi sopimuksessa mainitaan, että kaupunki saa oikeuden järjestää korvauksetta omaan toimintaansa liittyviä tilaisuuksia stadionilla enintään neljän päivän ajan vuodessa edellyttäen, että tilaisuuksien järjestäminen ei haittaa stadionin muuta käyttöä.

TPS juniorijalkapallo ry/Naisten edustus anoo käyttöönsä Kupittaan Veritas Stadionia 29.7.2017 pelattavaa naisten liigan ottelua TPS – FC Honka varten. Kyseistä ottelua ei voida pelata naisten edustusjoukkueen kotikentällä Urheilupuistossa, koska alue on varattu DBTL-festivaalin käyttöön. Ottelua ei myöskään voida siirtää, koska kyseisen kierroksen ottelut tulee pelata kaikilla paikkakunnilla samana päivänä samaan kellonaikaan. Pelipaikan tulee täyttää Palloliiton määrittämät naisten liigaotteluiden vaatimukset ja näin ollen kysymykseen tulee vain Urheilupuiston yläkenttä ja Veritas Stadion.

Stadionyhtiön ja Turun kaupungin välinen sopimus mahdollistaa naisten liigajoukkueen otteluiden pelaamisen Veritas Stadionin kentällä. TPS naisten pelin pelaaminen Veritas stadionilla tullaan toteuttamaan yhteistyössä kaupungin liikuntapalveluiden kanssa ja sillä edistetään naisjalkapalloilua ja yleistä tasa-arvokäsitettä.

Edellä esitetyn perusteella anomus tulisi hyväksyä.

Liite 1TPS Juniorijalkapallo ry:n naisten edustuksen anomus 13.5.2017

Toimialajohtajan varahenkilö Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan TPS juniorijalkapallo ry/Naisten edustuksen anomuksen liigapelin pelaamisesta Veritas Stadionin kentällä 29.7.2017 edellä esitetyn mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedJalkapallo TPS ry
tiedKiinteistöyhtiö Kupittaan Stadion Oy
tpvHatanpää Susanna
tpvLaakso Sanna
tiedPyöli Ismo
tiedVirtanen Jukka


Liitteet:

Liiklk § 71
Liite 1:TPS Juniorijalkapallo ry:n naisten edustuksen anomus 13.5.2017