Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta6116.05.201711

5747-2017 (041)

Vapaa-aikatoimialan strateginen sopimus sekä siihen liittyvä lautakunnan talousarvio ja taloussuunnitelma 2018 - 2021

Tiivistelmä: -

Liiklk § 61

Kehittämispäällikkö Heini Parkkunen, Erityisasiantuntija Ritva Jykelä, Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen 12.5.2017:

Strategiset tavoitteet, hankkeet ja projektit

Toimialan strategiset tavoitteet ja hankkeet on kuvattu strategisessa sopimuksessa. Toimialan yhteisiä strategisia tavoitteita on neljä:

•  Aktiivisuus mahdollisimman monen turkulaisen elämäntavaksi

•  Kumppanuuksia kehittämällä ja laajentamalla tuotetaan monimuotoisia palveluja kustannustehokkaasti

•  Mahdollistetaan digitaalisuuden kautta monikanavaiset, käyttäjälähtöiset palvelut

•  Edistetään asukkaiden kansalaistaitoja ja palvelujen saavutettavuutta

Strategisia tavoitteita konkretisoidaan ja toteutetaan käytännössä palvelualueiden projekteissa. Nämä on kuvattu operatiivisissa sopimuksissa.

Lisäksi strateginen sopimus sisältää hyvinvoinnin ohjausryhmän määrittelemät ja kaikkia toimialoja sitovat poikkihallinnolliset tavoitteet, joita toteutetaan palvelualueiden projekteissa.

Talous ja henkilöstö

Suunnittelun lähtökohtana oleva vuoden 2017 talousarvio on vapaa-aikatoimialan osalta realistisella tasolla edellyttäen, että kaupunginteatterin vuokran kasvusta johtuva lisäavustuksen tarve huomioidaan kesän jälkeen osavuosikatsauksen yhteydessä tehtävässä lisätalousarviossa.

Palkkojen sopimuskorotusten kustannusvaikutuksia vuodelle 2018 ei voida arvioida. Valmistelussa varaudutaan tässä vaiheessa vaikutuksiin, jotka ovat +0,5 % vuoden 2017 tasoon verrattuna. Muu yleinen hintataso kasvaa vuonna 2018 arvion mukaan noin 1,8 %. Palkkojen sivukulut alenevat hieman. Lautakunnille ei ole annettu vahvistettuja suunnittelulukuja. Strategisen sopimuksen määrärahaosaan on kirjattu kevään talousarviokeskusteluissa esillä olleet nettoluvut. Luvut sisältävät rakennusinvestoinneista johtuvat sisäisten vuokrien kasvut Teatterin, Samppalinnan maauimalan ja palloiluhallin osalta. Lisäksi luvuissa on huomioitu Liikkuva koulu ja Rock Academy rahoitus. Palvelualuekohtaiset luvut viedään sopimuspohjaan kun luvut vahvistetaan. Käyttöomaisuusinvestointeihin kirjatut määrärahat perustuvat aiempaan taloussuunnitelmaan.

Lautakuntakunnat kävivät huhtikuussa seminaarissaan lähetekeskustelun strategisesta ja operatiivisesta sopimuksesta. Lähetekeskustelussa ei noussut esiin muutostarpeita.

Liite 1                                  Strateginen sopimus

Oheismateriaali 1               Liikuntapalvelujen operatiivinen sopimus 2018

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä stategisen sopimuksen ja merkitä tiedokseen operatiivisen sopimuksen valmistelutilanteen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Liiklk § 61
Liite 1:Strateginen sopimus