Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta5816.05.20178

3695-2017 (041)

Vuoden 2017 talouden 1. osavuosikatsaus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 58

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen:

Kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle annetaan osavuosikatsaukset toiminnan ja talouden kehittymisestä kolme kertaa vuodessa tilikauden aikana. Neljäs toiminnan ja talouden toteutumisesta annettava raportti on tilinpäätös.

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2017 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt toiminnan ja talouden kehittymisen raportoinnista. Ensimmäinen osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.–31.3.2017. Osavuosikatsaus sisältää talouden katsauksen sekä talousarviossa asetettujen talous- ja henkilöstötavoitteiden toteutumisennusteen.

Ennusteen mukaa liikuntalautakunnan toimintakate ylittää talousarvion 285 200 eurolla. Liikuntalautakunnan tulo-odote ei toteudu. Tulovajeen aiheuttaa palvelumyynnin ja vuokratuottojen liian pieni kertymä.  Hinnastossa on edelleen rakenteellinen ongelma, joka vaatii korjaamista. Käyttöomaisuusinvestoinnit toteutuvat suunnitellusti.

Henkilöstötavoitteessa toteuma näyttää henkilötyövuosien alenemaa 4,8. Henkilötyövuosien käyttö lisääntyy huomattavasti kesällä. Myös palloiluhallin toiminnan käynnistyminen vuoden 2018 alussa lisää työvoiman käytön tarvetta loppuvuodesta. Henkilöstötavoitteen ennustetaan toteutuvan suunnitellusti.

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Liikuntalautakunnan talousarvio on jäämässä alijäämäiseksi 285 200 euroa. Liikuntapalvelukeskus tulee esittämään, että talouden parantamiseksi tehdään säästöleikkauksia yhteensä 200 000 euroa ja lisätuloja esitetään kerättäväksi 85 200 euroa.

Oheismateriaali 1Liikuntalautakunnan käyttötalous- ja investointiosan ennusteraportti

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta merkitsee vuoden 2017 ensimmäisen osavuosikatsauksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.