Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4925.04.201714

739-2017 (056)

Muun yhdistystoiminnan toiminta-avustus v. 2017

Tiivistelmä: -

Liiklk § 49

Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila / liikuntasihteeri Päivi Matilainen:

Muun yhdistystoiminnan toiminta-avustuksen piiriin kuuluvat vammais- ja kansanterveystyötä tekevät sekä eläkeläis- ja maahanmuuttajayhdistykset, jotka järjestävät säännöllistä liikuntatoimintaa.

Liikuntalautakunta on hyväksynyt 15.11.2016 § 112 toiminta-avustuksen jakoperiaatteet vuodelle 2017 sekä 24.1.2017 § 9 määrärahan 40.000€ (v. 2016 40.000€).

Muun yhdistystoiminnan haku on päättynyt 28.2.2017 klo 23.59. Hakuajan päättymiseen mennessä saapui 37 anomusta.

Avustuksella tuetaan yhdistysten järjestämää vammaisten, pitkäaikaissairaiden, eläkeläisten ja maahanmuuttajien säännöllistä liikuntatoimintaa. Avustus määräytyy vuoden 2016 toiminnan perusteella. Avustuksessa huomioidaan vain jäsenistön liikuntasuoritteet. Yhden liikuntasuoritteen arvo saadaan jakamalla määräraha anojien liikuntasuoritteiden lukuarvojen kokonaissummalla. Vuonna 2016 toiminta-avustusjaossa liikuntasuoritearvo oli 0,3161€.

Avustusperiaatteita uudistettiin viimeksi v. 2015. Alle kolmen kuukauden mittaista liikuntatoimintaa, yksittäistapahtumia, omaehtoista liikuntaa tai kuntokorttien liikuntasuoritteita ei huomioida avustuslaskennassa.

Avustusperiaatteissa on kannustettu vuodesta 2015 lähtien yhdistysten väliseen yhteistyöhön esim. yhdistetyillä toimintaryhmillä, harjoitustiloilla, sopimushinnoilla jne.

Yhteistyötä tekevien toimintaryhmien kohdalla liikuntasuoritteet lasketaan kaksinkertaisina. Vuonna 2017 toiminta-avustuksen sisällä on kuusi (6) yhdistysparia ja useita yhteistoimintaryhmiä. Yhteistoiminta yhdistysten välillä on lisääntynyt (v. 2015 kolme ja v. 2016 neljä yhdistysparia) ja kehityssuuntaa voidaan pitää hyvänä. Avustuslaskennassa aikuisten sekä lasten ja nuorten liikuntasuoritteet kesken ovat samanarvoisia.

Valmistelutyön aikana tarkastettiin kaikkien yhdistysten ilmoitukset. Tästä syystä johtuen erillistä neljän (4) yhdistyksen arvontaa lähempään tarkasteluun ei tehty. Liikuntapalvelukeskus kiinnitti huomiota yhdistysten liikuntasuoritemäärien suuriin muutoksiin.

Turun seudun TST ry on jättänyt anomuksen kohdistuen muun yhdistystoiminnan toiminta-avustus määrärahaan. Liikuntalautakunta on hyväksynyt 15.11.2016 § 112 avustusperiaatteet vuodelle 2017. Periaatteissa määritellään muuhun yhdistystoimintaan kuuluvat tahot, joita ovat vammais-, eläkeläis- ja maahanmuuttajayhdistykset, joilla on säännöllistä liikuntatoimintaa. Turun Seudun TST ry on sosiaali- ja terveysalan yhdistys, jonka kotipaikka on Turku. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia työttömyydestä ja vähävaraisuudesta aiheutuvien haittojen vähentämiseksi, heikompiosaisten toimeentulon parantamiseksi sekä henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kohottamiseksi. Liikuntapalvelukeskus katsoo, että Turun seudun TST ry ei täytä avustusperiaatteissa esitettyjä anojan kelpoisuusehtoja ja esittää em. yhdistyksen anomuksen hylkäämistä.

Muun yhdistystoiminnan avustusta ovat hakeneet FC Komar Kurdistan ry sekä Tanssiseura Sekahaku ry. Em. seurojen toiminta-avustusanomukset siirretään käsiteltäväksi urheilu- ja liikuntaseurojen vuoden 2017 toiminta-avustuksen yhteydessä.

Liite 1Muun yhdistystoiminnan toiminta-avustus v. 2017

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä, että avustusmääräraha jaetaan liitteen 1 mukaisesti ja starttiavustuksena myönnetään Kansainvälinen taide- ja toimintakeskus ry:lle 200€ sekä hylkää Turun seudun TST ry:n anomuksen em. perustein. Tämän jälkeen ko. määräraha on käytetty kokonaisuudessaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoYhdistykset
tpvLaakso Sanna


Liitteet:

Liiklk § 49
Liite 1:Muun yhdistystoiminnan toiminta-avustus v. 2017