Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta1714.02.20178

1677-2017 (032)

Kupittaan uuden sisäliikuntahallin hinnasto

Tiivistelmä: -

Liiklk § 17

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Tammikuussa 2018 otetaan käyttöön uusi sisäliikuntahalli, joka on hankesuunnitelman mukaisesti suunniteltu seitsemän eri sisäliikuntalajin (futsal, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy, sulkapallo ja voimistelu) harjoitus- ja tapahtumapaikaksi.

Halli tullaan varustelemaan kilpaurheilutasoisesti ja siellä voidaan harjoittaa huipulle tähtäävää kilpaurheilua. Hallissa on mahdollista järjestää kansallisen ja kansainvälisen tason urheilutapahtumia. Isoimmissa tapahtumissa pääareenaa käytettäessä mahtuu halliin yleisöä lähes 3000 katsojan verran. Vaihtoehtoisesti hallissa voidaan pelata korkeimman sarjatason pelejä myös käyttäen kahta kolmesta kentästä, jolloin katsoja kapasiteetti on 1200–1700 lajista riippuen. Vaihtoehtoisesti hallin kolmella pelikentällä voidaan harjoitella samanaikaisesti eri liikuntalajeja. Turnauksissa kolme vierekkäistä kenttää mahdollistaa ison määrän pelejä ja toimintoja keskitettävän samaan paikkaan.

Hallin vuotuiset kustannukset kaupungille on merkittävät ja menot kokonaisuudessaan tulee olemaan n. 1,6 miljoonaan euroa. Halli on osa liikuntapaikkaverkostoa ja siihen tulee määritellä käytön hinnasto eri toimintoja ajatellen. Hinnaston tulee noudatella yleisiä hinnaston periaatteita, mutta erityinen korkealuokkainen varustelu ja tapahtumakäytön mahdollisuudet puoltavat muista paikoista hiukan korkeampia maksuja.

Aikuisten toiminnassa hallin kaikki käyttö on maksullista ja tapahtumakäytössä pääsymaksullisten tapahtumien osalta peritään korotettua tilamaksua. Aikuisten harjoitustoiminnasta perittävä tuntihinta yhden kentän osalta 36 €. Pääsymaksullisissa tapahtumissa perittävä korotettu tuntihinta yhden kentän osalta on 54 €.

Lasten ja nuorten toiminta on maksutonta harjoitusten osalta, eli harjoituskäytössä tilojen käytöstä ei peritä vuokraa. Kaikkien lasten ja nuorten liikuntatapahtumien osalta peritään tilojen käytöstä aikuisten matalampaa maksua eli yhden kentän osalta tuntihinta on 36 €.

Tapahtumatoimintojen osalta hallissa tullaan järjestämään kilpaurheilun pelejä ja eri lajien suurempia tapahtumia ja turnauksia. Turun kaupungin muut palloiluhallit tarjoavat jatkossakin erinomaisen vaihtoehdon pelata lasten ja nuorten sekä harrastustoiminnan pelejä ja tapahtumia.

Hallin käyttäjäryhmistä suurin osa on lapsia ja nuoria sekä mm. koululaisia ja urheiluakatemian ryhmiä, joiden harjoituskäyttö on maksutonta.

Jos hallissa järjestetään muu kuin liikunnallinen tapahtuma, tulee siitä tehdä erillinen liikuntapalvelujohtajan päätös. Silloin käytetään hinnoitteluna kolminkertaista aikuisten pääsymaksullisen tapahtuman tilahintaa. Kokopäivän (14 tuntia) koko hallin muu kuin liikunnallinen tapahtuman hinta on 6 804 € koko hallin osalta. Hinnat on esitelty tarkemmin liitteessä.

Liite 1Uuden palloiluhallin hinnasto

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää, vahvistaa Kupittaan uuden sisäliikuntahallin hinnaston liitteen 1 mukaisesti ja että hinnat astuvat voimaan heti hallin käyttöönotosta 1.1.2018 alkaen.

PäätösLiikuntalautakunta päätti vahvistaa Kupittaan uuden sisäliikuntahallin hinnaston liitteen 1 mukaisesti ja että hinnat astuvat voimaan heti hallin käyttöönotosta 1.1.2018 alkaen.

Lisäksi liikuntalautakunta päätti, että lautakunnan seuraavaan kokoukseen tuodaan selvitys mahdollisuuksista periä ulkopaikkakuntalaisten järjestämistä tapahtumista korotettu hinta.

Päätös tehtiin Rauteen ehdotuksesta Lähteenmäen kannattamana yksimielisesti.  

Jakelu

tpvHatanpää Susanna
tiedKarppi Kristina
tiedLaakso Sanna
tiedLehmusvuori Juha


Liitteet:

Liiklk § 17
Liite 1:Uuden palloiluhallin hinnasto