Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta2014.02.201711

2808-2016 (056, 021)

Turun Urheiluautoilijat ry:n oikaisuvaatimus harjoitustila-avustuksen jakamisesta vuodelta 2016

Tiivistelmä: -

Liiklk § 20

Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila / liikuntasihteeri Päivi Matilainen:

Turun Urheiluautoilijat ry on tehnyt liikuntalautakunnalle 28.12.2016 päivätyn ja 30.12.2016 saapuneen oikaisuvaatimuksen, jossa he ovat hakeneet oikaisua liikuntalautakunnan päätökseen 8.12.2016 § 132 siltä osin kun lautakunta on päättänyt hylätä Turun Urheiluautoilijat ry:n lasten ja nuorten liikuntatoiminnan kustannuksia. Oikaisuvaatimuksen perusteena on, että päätös on perustunut väärään olettamukseen nuorisoharrastajien määrästä seuran HPI-hallissa (os. Lukkosepänkatu 7).

Kaupunki on käyttänyt laskelmassaan viimeisimmän (v. 2016) toiminta-avustuksen suhdelukua aikuisten sekä lasten ja nuorten liikuntatoiminnan välillä määritellessään hyväksyttäviä kustannuksia. Turun Urheiluautoilijoiden pienautoilujaostossa käyttäjäjakauma näiden tietojen mukaan oli: aikuiset 54,88% ja la/nu 45,12%. Seuran ilmoituksen mukaan hallin käyttäjäjakauma on: aikuiset 25% ja la/nu yhteensä 75%.

Koska harjoitustiloja avustetaan vain lasten ja nuorten käytön osalta, on sillä suuri merkitys, kuka kulloinkin ja mitäkin tilaa käyttää. Niissä liikuntaolosuhteissa, joista ei ole suoraan ja aukottomasti saatavilla tietoa kyseisen tilojen kustannusten jakautumisesta eri käyttäjien välille, liikuntapalvelut on harjoitustila-avustuskustannusten arvioimisessa käyttänyt tietoja, joita seurat ovat toiminta-avustusta hakiessaan ilmoittaneet. Näitä tietoja on hyödynnetty systemaattisesti ja tasapuolisesti kaikkien hakijoiden kohdalla.

Turun Urheiluautoilijat ry ilmoittaa oikaisuvaatimuksessaan, että HPI-areenan käyttäjät olat pääosin pienoisautoilijoita ja 75%:sti alle 20-vuotiaita. Vuoden 2016 toiminta-avustushakemuksessa seura on ilmoittanut pienoisautojaoston alle 20-vuotiaiden osuudeksi 45%. Koska suoraa näyttöä hallin käyttäjien ikäjakaumasta ei ole saatavilla, liikuntapalvelut on päätynyt laskemaan avustusprosentin ainoalla käytettävissä olevalla materiaalilla. Seura ei myöskään ole osoittanut 75%:n tueksi muuta selvitystä. Näin ollenTurun Urheiluautoilijat ry:n oikaisuvaatimus tulee hylätä.

Asiaa koskeva liikuntalautakunnan päätös 8.12.2016 § 132 ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä, lautakunta ei ole päätöstä tehdessään ylittänyt toimivaltaansa eikä päätös ole muutoinkaan lainvastainen taikka epätarkoituksenmukainen.

Liite 1Turun Urheiluautoilijat ry:n oikaisupyyntö harjoitustila-avustuksen jakamisesta

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää edellä esitetyn perusteella hylätä Turun Urheiluautoilijat ry:n harjoitustila-avustusta koskevan oikaisuvaatimuksen ja pysyttää liikuntalautakunnan päätöksen 8.12.2016 § 132 tältä osin.

Samalla liikuntalautakunta päättää, että liikuntalautakunnan 8.12.2016 § 132 tekemä päätös voidaan muilta osin panna täytäntöön lainvoimaisuutta odottamatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Urheiluautoilijat ry
tpvLaakso Sanna


Liitteet:

Liiklk § 20
Liite 1:Turun Urheiluautoilijat ry:n oikaisupyyntö harjoitustila-avustuksen jakamisesta