Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta1914.02.201710

1664-2017 (032)

Liikuntakorttien käytöstä luopuminen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 19

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Liikuntapalveluissa on otettu vuonna 2012 Impivaaran uimahallin avautumisen yhteydessä käyttöön liikuntaranneke. Liikuntarannekkeelle voidaan ladata sähköisesti käytössä olevat sisäänpääsymaksut ja palvelut, mitä on tarjolla liikuntapaikoilla. Tätä ennen käytössä on ollut liikuntakortti, johon on samalla tavalla voinut ladata sisäänkäyntejä tai palveluita.

Nämä kaksi järjestelmää (ranneke ja kortti) ovat olleet päällekkäisinä tuotteina liikuntapalveluissa. Tämä aiheuttaa mm. kaksinkertaisen tuoterakenteen myyntijärjestelmään sekä ongelmia viestinnän ja markkinoinnin selkeyteen.

Samppalinnan maauimalan kulunvalvonta toteutetaan samalla tavalla kuin Impivaaran uimahallissa, eli liikuntakorttia ei voi enää käyttää sisäänpääsyyn vaan tuotteet tulee ladata liikuntarannekkeeseen.

Tässä kohtaa on järkevää, että liikuntapalvelut luopuu käytössä olevasta kahdesta päällekkäisestä järjestelmästä ja liikuntakortit poistuvat käytöstä. 1.6.2017 alkaen liikuntapaikkojen sisäänpääsytuotteita tai palveluita ei enää ladata vanhoille liikuntakorteille.

Asiakkaat ovat voineet ostaa 5€ arvoisen kortin sisäänpääsymaksujen ja palveluiden latausta varten viimeksi ennen vuotta 2012. Näin ollen asiakas on ehtinyt hyödyntää 5€ arvoista korttia riittävän pitkään, joten ei nähdä tarpeellisena hyvittää tätä 5€ arvoista tuotetta siinä vaiheessa, kun asiakas ostaa uuden liikuntarannekkeen (8€).

Vanhalla liikuntakortilla vielä voimassa olevat sisäänpääsyt ja muut tuotteet voidaan siirtää uudelle ostettavalle rannekkeelle. Näin ollen asiakkaan tulee ainoastaan hankkia uusi 8 euroa maksava liikuntaranneke ja oston yhteydessä liikuntakortilla olevat tuotteet siirretään käytettäväksi uuteen liikuntarannekkeeseen. Vaihtoehtoisesti voimassa olevat lataukset voi käyttää loppuun muualla paitsi peruskorjauksesta valmistuvassa Samppalinnan maauimalassa. Jos asiakas haluaa käyttää liikuntakortilla olevia tuotelautauksia Samppalinnan maauimalassa, on hänen ostettava liikuntaranneke ja tuotteet siirretään sille.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää edellä esitetyn mukaisesti, että liikuntapalveluissa luovutaan liikuntakorttien käytöstä liikuntapaikoilla ja siirrytään käyttämään liikuntarannekkeita. 1.6.2017 alkaen ei enää tehdä uusia tuotelatauksia vanhoille liikuntarannekkeille.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHatanpää Susanna