Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta1614.02.20177

8847-2016 (041)

Talousarvion noudattamista koskevat määräykset vuodelle 2017

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuusto antaa hallintosäännön 28 §:n mukaan vuosittain talousarvion noudattamista koskevat määräykset siitä, miten talousarvio ja sen perustelut sitovat kaupungin viranomaisia. Samassa yhteydessä kaupunginhallitus antaa määräykset toimialojen strategisten sopimusten noudattamisesta ja täytäntöönpanosta.

Liiklk § 16

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen 3.2.2017:

Kaupunginvaltuusto määrää miten talousarvio ja sen perustelut sitovat kaupunginhallitusta ja muita toimielimiä. Kaupungin konsernihallinnossa on valmisteltu ehdotus talousarvion noudattamista koskeviksi määräyksiksi.

Määräyksissä on huomioitu strategisen ohjauksen ja sopimusohjausmallin vaikutukset talousarviossa ja sen noudattamisessa. Pääperiaate on, että talousarvioon ja taloussuunnitelmaan kirjatut tavoitteet sitovat toimielimiä kaupunginvaltuustoon nähden, ellei talousarvion noudattamista koskevissa määräyksissä ole toisin todettu. Strategisiin sopimuksiin kirjatut tavoitteet ja toimenpiteet sitovat toimielimiä kaupunginhallitukseen nähden.

Ehdotus talousarvion noudattamista koskeviksi määräyksiksi koostuu kahdesta asiakirjasta. Kaupunginvaltuusto antaa talousarvion noudattamista koskevista määräykset, joilla määrätään tavoitteiden sitovuudesta ja seurannasta kaupunginvaltuustoon nähden. Lisäksi on valmisteltu asiakirja strategisten sopimusten noudattamisesta ja täytäntöönpanosta, jolla kaupunginhallitus antaa määräykset, siitä miten strategisiin sopimuksiin kirjatut sitovat tavoitteet ja toimenpiteet sitovat kaupungin viranomaisia kaupunginhallitukseen nähden.

Talousarvion hyväksymisen yhteydessä kaupunginvaltuusto päätti lisätä talousarviokirjaan 20 kirjausta. Kokouksessa kirjattiin myös 8 ponsiesitystä. Kirjausten ja ponsien valmisteluvastuu on jaettu toimielimille ja kirjaukset on lisätty strategisiin sopimuksiin.

Kaupunginvaltuusto on 30.1.2017 hyväksynyt talousarvion noudattamista koskevat määräykset oheismateriaalin 1 mukaisesti.

Kaupunginhallitus on 14.12.2016 hyväksynyt strategisten sopimusten noudattamista ja täytäntöönpanoa koskevat määräykset oheismateriaalin 2 mukaisesti sekä talousarvion hyväksymisen yhteydessä päätettyjen kirjausten ja ponsien valmisteluvastuut oheismateriaalin 3 mukaisesti.

Oheismateriaali 1Talousarvion noudattamista koskevat määräykset vuodelle 2017

Oheismateriaali 2Strategisten sopimusten noudattamista ja täytäntöönpanoa koskevat määräykset

Oheismateriaali 3Talousarvion hyväksymisen yhteydessä päätettyjen kirjausten ja ponsien valmisteluvastuut

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta merkitsee tiedoksi talousarvion noudattamista koskevat määräykset vuodelle 2017.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.