Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta13108.12.201617

2809-2016 (056)

Turun Seudun Ampujat ry:n avustusanomus elektronisten Mega-Link ratalaitteiden hankkimiseksi

Tiivistelmä: -

Liiklk § 131

Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila:

Suomen Ampumaurheiluliitto ja Olympiakomitea haluavat keskittää kiväärin valmennuksen vähintään kahden seuraavan olympiadin ajaksi Turkuun. Tämä  tarkoittaa yhteistyön tiivistämistä Turun kaupungin liikuntapalveluiden ja Turun seudun urheiluakatemian kanssa, joka on ottanut yhdeksi pääurheilumuodokseen ampumaurheilun. Jatkossa tavoitteena on tuoda myös pistoolin valmennus Turkuun. Mahdollisuus on hieno niin ikään alueen ampumaurheilukulttuurille kuin kokonaisuudessaan turkulaiselle liikuntaverkostolle.

Yksi syy keskittämisessä on, että Kupittaan sisäampumarata on lajin kannalta yksi Suomen parhaista harjoitteluolosuhteista. Kupittaa halli täyttää olosuhteiltaan lajin vaatimukset muilta osin hyvin, mutta ratalaitteisto on ollut jo vuosia uusimisen tarpeessa. Turun Seudun Ampujat on jo vuonna 2012 esittänyt kaupungille, että kolmekymmentä vuotta vanhat pahvitauluja käyttävät laitteet tulisi uusia, jotta laji Turussa voisi täyttää nykyaikaiset kriteerit ja alueen ampumaurheilijoilla ja -harrastajille olisi mahdollisuudet kehittyä. Taululaitteiston uusiminen on merkitty liikuntapalveluiden käyttöomaisuusinvestointeihin vuodelle 2018. Turun kaupungin liikuntapalvelut, Suomen Ampumaurheiluliitto ja Turun Seudun Ampujat ovat yhdessä neuvotelleet kumppanuudesta, jolla ratalaitteet saataisiin kehitettyä nopeammin tyydyttämään tulevaisuuden tarpeita ja vastaamaan kansallisenharjoittelu- ja leirityspaikan tasovaatimuksia.

Koska kaupungin investointien kautta laitteiston uusimiseen menee vielä vuosia, eikä laji tässä ajassa pääse kehittymään ilman ajanmukaista laitteistoa, on seura päättänyt tehdä investointeja itse. Tässä kohden uusittava laitteisto maksaa 17 000€. Edellä mainitun kumppanuuden myötä ovat myös Ampumaurheiluliitto sekä Turun kaupunki päättäneet molemmat olla tukemassa investointia, liikuntapalvelut 7000€:lla. Ampumarata on kaupungin omistama ja liikuntapalveluiden ylläpitämä. Seuran hankkimat laitteistot puolestaan tulevat olemaan irtainta omaisuutta.

Ratalaitteistoon tarvittava 7000 € avustus voidaan maksaa kustannuspaikalta 24151.

Liite 1Turun Seudun Ampujat ry:n anomus

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää Turun Seudun Ampujat ry:lle 7000 euron avustuksen elektronisten ratalaitteiden hankkimiseksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Seudun Ampujat ry
tpvLaakso Sanna


Liitteet:

Liiklk § 131
Liite 1:Turun Seudun Ampujat ry:n anomus