Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta8813.09.20167

9364-2016 (032, 643)

Turun Uimarit ry:n hinnanalennusanomus vesipallon nuorten PM-kisoihin 25.-27.11.2016

Tiivistelmä: -

Liiklk § 88

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Turun Uimarit ry järjestää vesipallon Pohjoismaiden nuorten mestaruuskilpailut 25.-27.11.2016 Impivaaran uimahallissa. Seura on lähettänyt liikuntalautakunnalle anomuksen, jossa se anoo vapautusta Impivaaran uimahallin maksuista.

Turun Uimarit on varannut käyttöönsä 50 metrin altaan kilpa- ja hyppyaltaan verryttelykäyttöä varten. Kun varauksiin lisätään kokoustilat, tulee Turun Uimareiden tilavuokrahinnaksi n. 3.000€ kolmen päivän ajalta. Turun Uimareiden tapahtuma pitää vain puoli hallia suljettuna, jolloin monitoimialtaan, 25 metrin altaan ja lasten altaiden asiakaskäyttö on mahdollista turvata.

Liikuntalautakunta voi harkinnan mukaan myöntää vapautuksia hinnaston mukaisista hinnoista. Impivaaran uimahalli on kallis olosuhde ja tästä syystä kilpailutoiminnasta on päätetty periä maksut myös lasten ja nuorten osalta. Lisäksi Turun liikuntapalveluiden tulotavoite vuoden 2016 osalta on varsin tiukka

Turun kaupungilla on mahdollisuus tukea kaupungissa järjestettäviä tapahtuma harkinnanvaraisilla avustuksilla. Liikuntalautakunta on päättäessään kansainvälisten tapahtumien avustuksista vuodelle 2016 myöntänyt Turun Uimarit ry:lle 3.500 € (noin 13 % arvioiduista hyväksyttävistä kustannuksista) nuorten vesipallon PM-kilpailuihin, ja tapahtuman kansainvälisyysasteen on samassa yhteydessä todettu olevan korkea. Impivaaran vuokrat eivät kuulu hyväksyttävien kustannusten piiriin, sillä liikuntapalveluiden hinnaston mukaiset hinnat sisältävät jo merkittävää subventiota.

Kuten yllä on kuvattu, Liikuntapalvelut tukevat kyseessä olevaa tapahtumaa sekä suorana avustuksena että välillisesti vahvasti subventoitujen tilojen muodossa. Myös jatkossa liikuntatoimen periaatteena tulisi olla tapahtumien tukeminen siten, että Turun kaupungin olemassa olevat välilliset ja välittömät tukimuodot katsotaan riittäviksi, ja käyttäjiin kohdistuva ja hinnastossa määritelty maksupolitiikka perustelluksi. Näin ollen erillisiä maksuvapautuksia ei ole tarpeellista käsitellä lautakunnassa.

Liite 1Turun Uimarit ry:n anomus vesipallon nuorten PM-kisoihin liittyen

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää edellä esitetyin perustein hylätä Turun Uimarit ry:n hinnanalennusanomuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Uimarit ry
tiedAnttila Terhi
tiedLaakso Sanna


Liitteet:

Liiklk § 88
Liite 1:Turun Uimarit ry:n hinnanalennusanomus vesipallon nuorten PM-kisoihin liittyen