JALKAPALLOKUPLAHALLIN HOITO- JA YHTEISTYÖSOPIMUS            

 

Sopijapuolet

Javenture Oy

(jäljempänä yhtiö)

PL 122

20781 KAARINA

Y-tunnus. 0858523-4

Yhteyshenkilö: Jukka Javanainen          

 

Turun kaupunki / Liikuntapalvelukeskus

(jäljempänä Kaupunki)

Blomberginaukio 4

20710 TURKU

Y-tunnus: 0204819-8

Yhteyshenkilö: Markus Kalmari

Sopimuksen tausta:

Yhtiö ja kaupunki tekevät Impivaaran liikuntakeskuksen keinonurmikentän aluetta koskevan maanvuokrasopimuksen. Maavuokrasopimuksen mukaisesti yhtiö on rakentanut vuokra-alueelle liikuntakäyttöön soveltuvan ylipainehallin ja sitä palvelevia oheistiloja.

 

Sopimuksen tarkoitus:

Tällä sopimuksella sovitaan maavuokra-alueen hoito- ja ylläpitovastuista, kaupungin oikeudesta käyttää kenttää sekä muista asiaan liittyvistä yksityiskohdista.

 

Sopimusaika ja voimassaolo:

 

Tämä sopimus tulee voimaan 1.10.2016 ja päättyy 30.9.2026. Kaupungilla on oikeus jatkaa sopimusta 5 vuotta kerrallaan ilmoittamalla siitä vuokralaiselle 12 kk ennen sopimuskauden päättymistä.

 

SOPIMUSEHDOT:

Ylipainehallin ja huoltorakennusten hoito- ja ylläpitokustannuksista vastaa yhtiö.

 

Keinonurmen koneellisesta viikoittaisesta hoidosta (n.1h/vko) vastaa kaupunki ympärivuotisesti.

 

Kaupunki vastaa vuokra-alueeseen rajoittuvien alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta. Kaupunki vastaa vuokra-alueeseen rajoittuvien paikoitusalueiden ja niille johtavien ajoyhteyksien lumen poistamisesta ja talvihiekoituksesta.

 

Kentän nykyiset valaisinlaitteet jäävät paikalleen.

 

Kaupungilla on oikeus käyttää ylipainehallilla katettua kenttää ja sen huoltorakennuksia:

 

Koululaiskäyttöön tai muuhun vastaavaan (ei seura käyttöön) joulukuun alusta aina koulujen hiihtolomaviikkoa edeltävän viikon perjantaihin maanantai-, tiistai-, keskiviikko- ja torstaiaamuina klo 7:45 – 10:00 Hallia ei tarvitse erikseen lämmittää käyttötarkoitusta varten.

 

Urheiluseurojen ja muiden yhteisöjen käyttöön maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin 15.4. -15.5. ja 15.9.- 15.10. klo 17 – 21 välisinä aikoina.

 

Kaupunki maksaa edellä esitetyistä käyttöoikeuksista kiinteän hinnan, joka on 43 900 euroa vuodessa. Hintaa voidaan tarkastaa yhtiön sitä vaatiessa, mikäli peruspalveluiden hintaindeksi nousee sopimuksen tekohetkestä yli 5 %. Kustannusmuutos neuvotellaan todellisen kustannusmuutosten mukaiseksi kuitenkin enintään em. hintaindeksiä vastaavasti.

 

Laskutusperusteena käytetään arvonlisäverottomia hintoja, joihin laskutuksen yhteydessä lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

 

Hallin kaupalliset oikeudet kuten lipunmyynti, kahvio/buffet markkinointi ja mainostaminen kuuluvat yhtiölle.

Mikäli hallin käyttö estyy sopimuksessa mainittuina kaupungin käyttöaikoina, pienenee kaupungin maksuosuus yhtiölle suoraan käyttämättömien tuntien mukaisesti. Tuntien hinta määräytyy saman hintatason mukaan, jota yhtiö käyttää myydessään vuoroja seuroille vastaavina vuodenaikoina huomioiden lämmittämättömän ja lämmitetyn hallin hinnan.

Hallin peruskorjauksista vastaa yhtiö. Keinonurmen uusiminen tulee toteuttaa seuraavan kerran vuoden 2021 loppuun mennessä.

 

Yhtiö sitoutuu siihen, että hallin vuorojaossa ja taksapolitiikassa turkulaisseurat ovat ensisijaisia ja tasavertaisessa asemassa keskenään siten että tarvittaessa liikuntatoimi voi hyväksyä em. menettelytavat. Ensisijaisuus vuorojaossa tarkoittaa, että myytäviä vakio- ja muita vuoroja tarjotaan ensin turkulaisille seuroille, jonka jälkeen vapaiksi jääviä vuoroja voidaan tarjota muille asiakasryhmille.

 

Hallin käyttötarkoitus ja olosuhderatkaisut materiaaleineen tulee ensisijaisesti säilyttää nykymuotoisenaan jalkapallolle soveltuvaksi sopimuskauden ajan.

 

 

Sopimuksen siirtäminen

Javenture OY:llä on oikeus myydä halli ja sen toiminta kolmannelle osapuolelle. Mikäli halliyhtiö, halli tai sen toiminta myydään kolmannelle osapuolelle, tulee sopimuksen kesto ja sisältö sopia uudelleen.

 

Mahdolliset erimielisyydet:

 

Mahdolliset tätä sopimusta koskevat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan sopijapuolten välisin neuvotteluin, mutta jos tässä ei onnistuta, erimielisyydet ratkaistaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa..

Liitännäisyys muihin sopimuksiin:

 

Tämä sopimus kuuluu olennaisena osana sopimuskokonaisuuteen, jonka muodostavat tämän sopimuksen ohella kaupungin ja yhtiön välillä solmittava maanvuokrasopimus.

 

Sopimuskappaleet:

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.

 

 

 

Turussa x. x.2016

 

 

___________________________   ___________________________

Markus Kalmari       Jukka Javanainen

Turun kaupunki/Liikuntapalvelukeskus   Javenture Oy