Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta10215.09.201510

4710-2015 (010, 240)

Turun kaupunginhallituksen lausuntopyyntö Turun kaupungin uudesta rakennusjärjestyksestä

Tiivistelmä:

Kaupunginjohtaja on asettanut työryhmän valmistelemaan rakennusjärjestyksen muuttamista. Uudistustyön tavoitteena on ollut muun muassa harkita tiettyjen rakennustoimenpiteiden luvanvaraisuuden keventämistä ja selvittää, onko rakennusjärjestykseen tarvetta lisätä uusia säännöksiä tai muuttaa joiltain osilta voimassa olevia säännöksiä. Työryhmän ehdotus on asetettu nähtäville ja siitä on pyydetty lausunnot. Lautakunnalle esitetään lausunnoksi, että sillä ei ole huomautettavaa uudesta rakennusjärjestyksestä.

Liiklk § 102

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen:

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 10.8.2015 § 314 asettaa rakennusjärjestyksen nähtäville ja pyytää lausunnot rakennusjärjestysehdotukseen 30.9.2015 mennessä mm. kaupungin omilta lauta- ja johtokunnilta.

Nähtävillä oloajan jälkeen työryhmä käsittelee mahdolliset muistutukset ja tekee niiden johdosta tarvittavat muutokset rakennusjärjestysehdotukseen, joka saatetaan uudelleen kaupunginhallituksen käsittelyyn ja edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Kaupunginjohtaja nimesi 3.3.2015 § 31 rakennusjärjestyksen muuttamista valmistelevan työryhmän. Muutoksen valmistelu on tehty yhteistyössä kaupungin eri toimialojen välillä. Työryhmässä on jäseniä ympäristötoimialalta, kiinteistötoimialalta ja vapaa-aikatoimialalta. Työryhmän puheenjohtajana toimii apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen ja varapuheenjohtajana rakennusvalvontajohtaja Reima Ojala.

Uudistustyön tavoitteena on harkita uudelleen mm. tiettyjen rakennustoimenpiteiden luvanvaraisuuden keventämistä. Tavoitteena on myös selvittää, onko rakennusjärjestykseen tarvetta lisätä uusia säännöksiä tai muuttaa joiltain osilta voimassa olevia säännöksiä. Uudistustyön tavoitteena on myös yhtenäistää rakennusjärjestystä suhteessa ympäristökuntiin seudullisen yhteistyön sujuvoittamiseksi.

Oheismateriaali 1Turun kaupungin uusi rakennusjärjestys liitteineen

Toimialajohtaja Minna Sartes:                                      

EhdotusLiikuntalautakunnalla ei ole huomautettavaa rakennusjärjestykseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKaupunginhallitus