Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta8925.08.20157

8500-2015 (041)

Liikuntalautakunnan talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotus 2016 - 2019

Tiivistelmä:

Liikuntalautakunta käy lähetekeskustelun talous- ja toimintasuunnitelmaehdotuk-sesta 2016 - 2019 esittelyjen pohjalta.

Liiklk § 89

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen:

Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 15.06.2015 §124 , että lauta- ja johtokuntien vuosien 2016-2019 taloussuunnitelman suunnitteluluvut vahvistetaan oheismateriaalin 1 mukaisesti.

Oheismateriaali 1Suunnitteluluvut 2016 - 2019

Vapaa-aikatoimiala on valmistellut strategisen sopimuksen, johon on kirjattu sekä taloudelliset että toiminnalliset tavoitteet maaliskuussa päätettyjen suunnitteluraamien mukaan. Virkamiesvalmiit sopimusluonnokset käsiteltiin kaupunginhallituksen puheenjohtajan kutsumissa neuvotteluissa lauta-/johtokuntien puheenjohtajiston kanssa.

Toimialan lautakunnat ovat hyväksyneet sopimukset 21.5. mennessä, jonka jälkeen kaupunginhallitus on käsitellyt sopimukset ja taloustilanteen seminaarissaan 26.5. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että talousarvion hyväksymiseen tarvittava materiaali on valmisteltu kevään aikana.

Strategiset sopimukset toimivat operatiivisten sopimusten perustana. Kaupunginvaltuuston päättämien suunnittelulukujen mukaan tehdään tarvittavat tarkennukset strategisiin sopimuksiin, jonka jälkeen käynnistetään operatiivisten sopimusten valmistelu. Operatiivisissa sopimuksissa tullaan jalkauttamaan strategiset tavoitteet käytännön tekemiseen ja entistä konkreettisempiin tavoitteisiin.

Operatiivisten sopimusten valmistelun yhteydessä saattaa ilmentyä tarpeita tehdä sisällöllisiä täsmennyksiä strategisiin sopimuksiin. Lauta- ja johtokuntien tulee hyväksyä mahdolliset tarkennukset strategisiin sopimuksiin ja operatiiviset sopimukset 18.9.2015 mennessä.

Tulevaisuudessa tavoitteena on pitää operatiiviset sopimukset ajan tasalla jo keväällä. Tällä lisätään valmiutta hyväksyä suunnitelmia jo huomattavasti nykyistä aiemmin ja lisätä sitä kautta suunniteltujen toimenpiteiden vaikuttavuutta.

Sopimukset

Vapaa-aikatoimialan ehdotus tarkennetuksi strategiseksi sopimukseksi.

Palvelualueen operatiivisen sopimusten sisältö esitellään seminaarissa.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta käy lähetekeskustelun esittelyjen pohjalta.

Lähetekeskustelun perusteella valmisteltu talous- ja toimintasuunnitelmaehdotus tuodaan Liikuntalautakunnan seuraavaan kokoukseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.