Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta8825.08.20156

3676-2015 (041)

Osavuosikatsaus 2/2015 - Toiminnan ja talouden seuranta- ja ennustetiedot

Tiivistelmä: -

Liiklk § 88

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen 20.8.2015:

 

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2015 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt toiminnan ja talouden kehittymisen raportoinnista. Toinen osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.–30.6.2015. Osavuosikatsaus sisältää toiminnan ja talouden katsauksen sekä ennusteen toiminnallisten, taloudellisten ja henkilöstötavoitteiden toteutumisesta. Toisen osavuosikatsauksen yhteydessä kaupunginhallitukselle raportoidaan strategisissa sopimuksissa vahvistettujen strategisten tavoitteiden toteutuminen sekä tiliryhmätasoisten taloudellisen tavoitteiden toteutuminen. Strategisiin sopimuksiin sisältyvät tiedoksi annettavat tunnusluvut raportoidaan tilinpäätöksen yhteydessä. Kaupungin yhteiset henkilöstön hyvinvointi ja työelämän laatuun liittyvät tavoitteet raportoidaan Henkilöstö voimavarana -ohjelman seurannan yhteydessä.

 

Osavuosikatsauksen yhteydessä esitetään talousarviomuutokset niistä projekteista ja hankkeista, jotka eivät sisälly kaupunginvaltuuston vahvistamaan vuoden 2015 talousarvioon tai joista talousarvioon sisältyy vain omarahoitusosuus (eli budjetoitu nettomääräisenä). Talousarviomuutoksina esitetään projektien/hankkeiden bruttomenot, bruttotulot ja toimintakate. Talousarviomuutos käsitellään ao. toimielimessä, joka esittää talousarvionmuutoksen kaupunginhallituksen esitettäväksi edelleen kaupunginvaltuustolle.

 

Vapaa-aikatoimialalla nettokäyttömenojen ennustetaan alittuvan talousarvioon nähden 83 000 eurolla ja investoinnit 17 000 eurolla.

 

 

Liikuntalautakunnan toteutumisennuste:

 

 

Strategisen sopimuksen toteutuminen

Vapaa-aikatoimialan yhteinen strateginen sopimus.

 

Liite 1                                   Vapaa-aikatoimialan osavuosikatsaus 2, strategisten ja muiden sitovien tavoitteiden seuranta

 

Operatiivisten sopimusten toteutuminen

 

Palvelualuekohtaiset operatiiviset sopimukset raportoidaan samassa yhteydessä.

 

Liite 2                                   Liikuntapalvelujen operatiivisen sopimuksen toteuma 2015

 

Taloudellisten tavoitteiden toteutuminen

 

Liite 3                                   Talousarvion toinen toteutumisennuste 2015, määrärahat ja tuloerät

 

Liikuntajohtajan varahenkilö Marjaana Risku:

 

Sateinen ja kylmä alkukesä on vaikuttanut merkittävästi maauimaloiden kävijämääriin. Samppalinnan maauimalan kävijämäärä on lähes 20 000 alempi kuin v. 2014 vastaavaan aikaan ja Kupittaan maauimalan 12 000 kävijää alempi kuin v. 2014. Kävijämäärät ovat molemmissa uimaloissa noin 20 % alhaisemmat kuin viime vuonna. Tuloja tullaan maauimaloissa saamaan arviolta noin 100 000 € vähemmän kuin budjetoitu. Kokonaisuudessaan liikuntapalvelukeskuksessa ennustetaan menoja tulevan 130 000 € vähemmän kuin budjetoitu. Menokuri on kautta linjan säilynyt ja menojen ennakoidaan alittavan budjetoidun vastaavan 130 000 € verran. Suurin säästö on syntynyt lämmitettävän Kupittaa 5 jalkapallokentän lämmityskustannuksista johtuen lämpimästä kevättalvesta ja automatiikan muutoksista sekä henkilöstökuluista, koska on jätetty täyttämättä avoimia vakansseja. Tiukalla kulukurilla ja hankintojen tarkalla harkinnalla tulojen vaje tullaan saamaan kasaan.

 

Työvoiman käyttö on -2,9 htv alempi kuin v. 2014 vastaavaan aikaan. Htv-säästö on saavutettu lähinnä sijaisia vähentämällä ja jättämällä avoimia vakansseja täyttämättä.

 

Toimialajohtaja Minna Sartes:

 

Ehdotus        Liikuntalautakunta merkitsee asian tiedokseen ja päättää esittää kaupunginhallitukselle edelleen kaupunginvaltuustolle esitettäväksi, talousarviomuutoksena valtuuston hyväksymään talousarvioon 2015 kuulumattomia projekti- ja hankerahoituksia seuraavasti:

Toimintatuotot   20 000 euroa

Toimintakulut   20 000 euroa

Toimintakate      0

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus


Liitteet:

Liiklk § 88
Liite 1:Vapaa-aikatoimialan osavuosikatsaus 2, strategisten ja muiden sitovien tavoitteiden seuranta
Liite 2:Liikuntapalvelujen operatiivisen sopimuksen toteuma 2015
Liite 3:Talousarvion toinen toteutumisennuste 2015, määrärahat ja tuloerät