25.5.2015

Turun kaupunki            

Liikuntalautakunta

 

 

LAUSUNTO

 

 

Suomen Palloliiton Turun piiri esittää pyydettynä lausuntonaan jalkapalloseurojen kenttähankkeisiin seuraavaa:

 

SPL Turun piiri tukee seurojen ns. kotikenttähankkeita ja näkee ne tärkeinä seuran urheilullisen toiminnan kehittämisen, seuran yhteisöllisyyden kehittämisen ja usein myös kenttäalueiden kehittämisen ja niistä huolehtimisen kannalta.

 

Seurojen kenttähankkeille osoitettaviksi kentiksi soveltuvat parhaiten näkemyksemme mukaan kentät, jotka eivät tällä hetkellä ole kaikkein aktiivisimmassa käytössä, mutta joiden seurakäyttöön kuntoon saattaminen ei kuitenkaan vaadi seuralta kohtuuttoman suuria taloudellisia ponnistuksia. Sopivia kenttäalueita seurakäyttöön osoitettaessa tulee muistaa, että useimmiten hanke vaatii jonkinlaista kompromissiratkaisua, joka ei aina välttämättä ole ideaaliratkaisu kentän tuolloisille muille (mahd. vähäisille) käyttäjille.

 

Kokemuksemme mukaan seuran oma kotikenttä kehittää seuran toimintaedellytyksiä ja kasvattaa harrastajamääriä. Lisäksi se vapauttaa ko. seuralta vuoroja muilta kentiltä toisten seurojen käyttöön. Kuitenkin tulee huomioida, että seuran koko huomioon ottaen ei voida olettaa, etteikö ”oman” kentän lisäksi seura tarvitsisi harjoitus- ja otteluaikoja mahdollisesti myös muilta kentiltä. Seuraa, joka panostaa omaa resurssiaan olosuhteiden kehittämiseksi, ei voida myöskään ”rangaista” jättämällä tällainen seura kokonaan huomiotta muussa vuorojaossa.

 

Keskustelemme mielellämme Turun kaupungin ja seurojen kanssa kotikenttähankkeista jatkossakin. Arvostamme myös mielipiteemme kuulemista, kun seuroille jatkossa omia kenttäalueita mietitään. Näin saamme varmasti kulloinkin parhaan ratkaisun, joka huomioi myös muiden seurojen sekä piirin ja liiton kilpailutoiminnan tarpeet.

 

 

Suomen Palloliiton Turun piiri ry

 

 

Jouni Koivuniemi            Tommi Nummijoki

piirijohtaja               kilpailupäällikkö