Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta5421.04.20157

4253-2015 (032)

Hinnaston muutoksia uimalaitoksissa 2015

Tiivistelmä: -

Liiklk § 54

Uimalaitosten päällikkö Oskari Nummi/ liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku:

Liikuntapalveluiden hinnastosta vuodelle 2015 on päätetty liikuntalautakunnassa 18.11.2014 § 147. Yleisesti ottaen hinnaston päivitykset pyritään keräämään kootusti päätettäväksi kerran vuodessa. Uimalaitosten osalta kuitenkin esitetään päätettäväksi muutamia pienehköjä muutoksia ennen kesä- ja syyskauden alkua.

Ohjausmaksut maauimaloissa

Impivaaran ja Petreliuksen uimahalleissa on käytössä ohjatuissa toiminnoissa maksukäytäntönä se, että osallistuja maksaa sisäänpääsymaksun sekä joko kertaluonteisen ohjausmaksun (2,5 €) tai kurssimaksun. Liikuntapalvelukeskuksen tavoitteena on ollut yhtenäistää maksukäytäntöjä myös kesäuimaloiden osalta. Varsinaista lisätuloa ei muutoksesta synny. Tästä syystä esitetään, että

· Samppalinnan ja Kupittaan maauimaloissa otetaan käyttöön sama maksukäytäntö kuin Impivaaran uimahallissa eli vesijumppiin maksetaan ohjausmaksu 2,5 €/krt tai 10xlataus 20€ + sisäänpääsymaksut. Tällä hetkellä hinta on 7,5 €/krt tai 70 €/ 10 krt (6 €/kerta tai 55 €/ 10 krt ale-ryhmillä) sisältäen sisäänpääsyn.

· Samppalinnan ja Kupittaan maauimaloissa tarjotaan kesän aikana ns. aikuisten uimakoulun lyhytkurssi, jossa opetuskertoja on 4-6 kertaa normaalin 10 kerran sijasta. Nykyinen kurssimaksu 40 € + sisäänpääsymaksut ei sovellu maauimaloissa aina juhannusviikolla järjestettävään lyhyeen aikuisten uinnin tekniikkakurssiin. Aikuisten uimakoulutoimintoihin esitetäänkin uutta lyhytkurssimaksua 4-6 kerran kurssia varten. Uudeksi maksuksi lyhytkursseille esitetään 25 € + sisäänpääsymaksut uimalaitokseen.

Näitä maksujen esitetään otettavan käyttöön kesäkaudella 2015 eli 18.5.2015 alkaen.

Seurakäyttäjien kesäaikaiset maksut

Impivaaran uimahallia pidetään auki yleisölle sulkemisen jälkeen noin kolmen viikon ajan uimaseuroja varten. Tämä aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia liikuntapalvelukeskukselle. Viime kesänä uimaseuroilta perittiin kesäkaudelta 2.6.–11.8.2014 liikuntalautakunnan 15.4.2014 § 56 mukaisesti kaikilta käyttäjäryhmiltä 5 €/h/ 50m rata ja 10€/h hyppyallas. Tällä tuntihinnalla ei saatu kuluja katettua, joten nyt esitetään perittäväksi kesän aikaisesta seuratoiminnasta normaalit hinnastossa määritellyt tilamaksut. Toiminta tapahtuu lähinnä 50 m altaalla ja hyppyaltaalla. Hinnastossa määritetyt maksut ovat 50 m altaan osalta 14 €/h/rata ja hyppyaltaan osalta 25 €/h. Hinnasto koskee vain kolmen viikon jaksoa 15.6.–3.7.2015, jolloin allastilat on suljettu yleisöltä. Muun ajan uimaseurojen vuorot ovat lasten ja nuorten osalta maksuttomia ja aikuisten osalta vahvasti tuettuja.

Kuntosalit pidetään auki yleisölle saman ajanjakson ja kuntosalin käytöstä peritään normaalit voimassa olevat taksat.

Tilavuokrat uimalaitoksissa syksystä alkaen

Muiden uimaloiden osalta on todettu, että nykyinen vuokrahinta on alhainen suhteessa tiloista syntyviin kustannuksiin ja tilojen tarjoamaan varsin korkeaan laatutasoon. Tästä syystä esitetään, että

· Paattisten aluetalon allastilan hinta on nykyään 12 €/h. Uudeksi hinnaksi esitetään 18 €/h.

· Impivaaran uimahallin tilauskuntosalin hinta on nykyään 15 €/h ja uudeksi hinnaksi esitetään 25 €/h aikuisten toiminnoissa ja Impivaaran uimahallin liikuntasalin hintaa nykyisestä 9 €/h korotettavaksi 15 €/h aikuisten toiminnoissa.

Näitä maksuja esitetään otettavan käyttöön 10.8.2015 alkaen, kun syyskausi uimalaitoksissa alkaa.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä ohjausmaksut maauimaloissa, seurakäyttäjien kesäaikaiset maksut sekä tilavuokrien muutokset uimalaitoksissa edellä esitetyn mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhola Kaija
tiedHatanpää Susanna
tiedLaakso Sanna
tiedNummi Oskari