Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4224.03.201512

21-2015 (056)

Kansainvälisten tapahtumien avustus v. 2015

Tiivistelmä:

Liikuntalautakunta on hyväksynyt Kansainvälisten tapahtumien avustuksen periaatteet 20.5.2014 § 77 ja avustusten määrärahat 27.1.2015 § 13. Kansainvälisten tapahtumien avustuksen määräraha on 30 000 €. Avustuksella tuetaan kansainvälisten tapahtumien järjestämistä Turussa.

Liiklk § 42

Liikuntasuunnittelija Soile Varpio / Järjestöliikuntapäällikkö Eeva Sunnari:

Liikuntalautakunta on hyväksynyt Kansainvälisten tapahtumien avustuksen periaatteet 20.5.2014 § 77 ja avustusten määrärahat 27.1.2015 § 13. Kansainvälisten tapahtumien avustuksen määräraha on 30 000 €.

Avustuksella tuetaan kansainvälisten tapahtumien järjestämistä Turussa. Avustusperiaatteiden mukaan lasten ja nuorten tapahtumissa tuki on maksimissaan 50% ja aikuisten tapahtumissa 30% hyväksyttävistä kustannuksista. Erityispainopistealueet ovat lasten ja nuorten tapahtumat sekä suuruudeltaan yleisötapahtumiksi luokiteltavat tapahtumat. Hakemuksia arvioidessa huomioidaan myös sekä tapahtuman suuruus että kansainvälisten osallistujien määrä. Maksimiavustussumma, jonka yksi tapahtuma voi saada, on 5000€.

Hakemuksia saapui yhteensä 13. Ehdotetut avustussummat ja -prosentit ovat suunnilleen samaa tasoa kuin edellisenä vuonna. Ystävyyskaupunkiturnaus (jalkapallo), Junior Basket Tournament (koripallo), ja Turkuturnaus (jääkiekko) ovat hakemuksista kustannuksiltaan suurimpia tapahtumia, ja ehdotus heidän avustussummakseen on 5000 € / tapahtuma. Avustuksen osuus arvioiduista hyväksyttävistä kustannuksista on em. tapahtumilla 16 % - 25 %.

Ringette Summer Cupille ehdotetaan avustussummaksi 3000 €, mikä on 16 % Ringette Summer Cupin hyväksyttävistä kustannuksista. Åbo Lawn-Tennis Klubbin tennistapahtumalle ehdotetaan 2500€, mikä on 21% hyväksyttävistä kuluista. Huomattavaa on, että tapahtuma oli erittäin kansainvälinen; Suomen lisäksi 14 osallistujamaata ulkomailta.

Turun Miekkailijoille ehdotetaan 1500€, mikä on 21% hyväksyttävistä kustannuksista. Tapahtumasta odotetaan tänä vuonna aiempaa kansainvälisempää. Lähtökohtaisesti avustus myönnetään yhteen tapahtumaan lajia kohden, ja koska jalkapallotapahtumista Ystävyyskaupunkiturnaus on suurempi ja järjestetään usean seuran yhteistyönä, Aura Cupin avustushakemukselle ehdotetaan 1500€ (13%).

Finnish Irish Dancers Ry:n Turun Weikot Yleisurheilu ry:n ja Turun Voimamiehet ry:n avustussummaksi ehdotetaan 1000 € / tapahtuma. Avustuksen osuudet ovat 16%-19%. Työväen Voimistelu- ja Urheiluseura Turun Teräkselle ehdotetaan 150€, sillä heidän tapahtumansa on pieni ja pelkästään aikuisille suunnattu. Avustusprosentiksi jää 14 %.

Kyokushin karate Turku Finland ry:n hakemus kohdistuu ulkomailla järjestettävään arvokisaan osallistumiseen. Kansainvälisten tapahtumien avustamisen jakoperusteissa todetaan, että ulkomaille suuntautuvia matkoja ei tueta, joten anomus ei täytä avustusmuodon kriteereitä.

Liikuntalautakunta päätti 17.2.2015 § 27 palauttaa Turun Seudun Nyrkkeilijät ry:n avustusasian uudelleen valmisteltavaksi. Turun Seudun Nyrkkeilijät ry:n hakemus kohdistuu viime vuonna (15.11.2014) järjestettyyn tapahtumaan. Vuoden 2015 avustusperiaatteiden yleisissä säädöksissä todetaan, että avustukset kohdistuvat kuluvaan vuoteen 2015, joten Turun Seudun Nyrkkeilijät ry:n vuonna 2014 järjestettyyn tapahtumaan ei avustusperiaatteiden mukaisesti voida esittää myönnettävän avustusta. Tapahtuman osallistujamäärä on myös huomattavan pieni, eikä se silläkään perusteella täytä avustamisen kriteereitä.

Mikäli tapahtuman toteutuneet kustannukset jäävät arvioituja kustannuksia pienemmäksi, maksetaan avustus prosenttien mukaisena osuutena hyväksyttävistä kustannuksista.

Tällä jakoehdotuksella avustuksia jaetaan yhteensä 26 650€, ja jakamatta jää 3 350€.

Liite 1Jakoehdotus

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää kansainvälisiin tapahtumiin yhteensä 26 650 euron määräiset avustukset liitteen 1 mukaisesti.

Samalla lautakunta päättää hylätä avustusperiaatteiden vastaisina Kyokushin karate Turku Finland ry.n hakemuksen ulkomaiseen matkaan kohdistuvana sekä Turun Seudun Nyrkkeilijät ry:n hakemuksen osallistujamäärältään liian pienenä ja vuonna 2014 järjestettyä tapahtumaa koskevana.

PäätösEhdotus hyväksyttiin siten muutettuna, että liitteessä 1 myönnettäväksi merkittyjen avustusten lisäksi lautakunta päättää tapahtuman ainutlaatuisuuden vuoksi myöntää Turun Seudun Nyrkkeilijät ry:n kansainväliselle tapahtumalle 2,5 %:a eli 236 euroa hyväksyttävistä kuluista.

Päätös tehtiin Viljamaan Vehviläisen kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Mäenpää ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tiedAnojaseurat
tiedAhola Kaija


Liitteet:

Liiklk § 42
Liite 1:Kansainvälisen tapahtuma-avustuksen jakoehdotus