Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta2817.02.20151

1796-2015 (032)

Ehdotus seniorirannekkeen (65+) käyttöoikeuden laajentamisesta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 28

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

Turun Judoseura on kysynyt mahdollisuutta seniorirannekkeen käyttöoikeuden laajentamisen koskemaan myös Alfan liikuntakeskuksen kuntojudoa. Vastaavaa ovat aiemmin kysyneet mm. Alfan pöytätennishallin seniorikäyttäjät.

Kun aikanaan senioriranneke otettiin Turussa käyttöön, aloitettiin ikärajasta 70 vuotta, jota sittemmin kaupunginvaltuuston päätöksellä laskettiin 65 vuoteen.

Tuotetta käyttää tällä hetkellä lähes 5000 turkulaista senioria ja sen hinta on 30 €/ 6 kk. Ranneke oikeuttaa kaupungin liikuntapalvelujen ylläpitämiin uimalaitoksiin (4) ja kuntosaleihin (7) sekä joihinkin ohjattuihin ryhmiin. Kaikki em. liikuntapalvelut ovat rannekkeella vapaasti yksittäisten kuntalaisten käytettävissä.

Vesiliikunta ja kuntosaliharjoitus on todettu varsin yleisesti seniori-ikäisten toimintakykyä hyvin ylläpitäväksi, kehittäväksi sekä turvalliseksi.

Pääosin muut aikuisten osalta maksulliset liikuntatilat on luovutettu turkulaisseurojen käyttöön ja tilojen käyttöoikeus on myönnetty nimenomaisesti kyseessä olevien lajien seuroille. Kaikissa näissä tiloissa on aikuisten käyttömaksuksi määritelty 1,5 €/krt. Sen ohella seurat voivat periä jäseniltään kulloinkin päättämänsä harjoitus- tai jäsenmaksun. Vaikka melkein kaikilla liikuntamuodoilla on positiivisia terveysvaikutuksia harrastajalle, ei näitä seurojen käyttöön luovutettuja liikuntatiloja tule sisällyttää seniorirannekkeen käyttöoikeuden piiriin. Mikäli anomukseen suostuttaisiin tulisi tasapuolisuuden nimissä muuttaa kaikkien muidenkin seurakäytössä olevien liikuntapaikkojen maksukäytäntöä siten, että niiden käyttö olisi mahdollista seniorirannekkeella. Tähän ei myöskään liikuntalautakunnan taloustilanne anna mahdollisuutta.

Mikäli kyseisillä Alfan liikuntakeskuksen käyttäjillä on jo entuudestaan 65+ ranneke, on rannekkeelle mahdollisuus ladata myös Alfan käyttöön sopivia tuotteita.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää vahvistaa aiemmin päätetyn linjauksensa 65+ rannekkeen käyttöoikeudesta edellä mainittuihin liikuntapalveluihin ja samalla hylätä anomuksen ko. oikeuden laajentamisesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Judoseura ry
tiedAhola Kaija
tiedHatanpää Susanna