Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta1227.01.201512

10795-2014 (664)

Jäsen Olavi Mäenpään aloite Tallimäen kentän monitoimikaukalon siirtämisestä

Tiivistelmä: -

Liiklk § 12

Liikuntasuunnittelija Kristina Karppi:

Jäsen Mäenpää esittää Tallimäenkentän monitoimikentän siirtämistä läheiselle ja isommalle Tallimäenpuiston kentälle (Juhana Herttuan koulun alapuolella). Syynä on se, että ahkerassa iltakäytössä ollut monitoimikenttä aiheutti kesäkaudella 2014 sekä meluhaittaa että muuta häiriökäyttäytymistä iltakymmenen jälkeenkin. Tämä häiritsi aivan kentän viereen rakentuneiden uusien kerrostalojen asukkaita etenkin kesäaikaan, ja asiasta tuli asukaspalautetta myös liikuntapalvelukeskukselle.

Monitoimikenttä on saatu lahjoituksena Suomen palloliitolta vuonna 2005. Kymmenen vuotta vanha monitoimikenttä onkin jo niin huonokuntoinen, että sen poistamista pohdittiin jo keväällä 2013. Kaukalo päätettiin kuitenkin paikkakorjata ja jättää käytettäväksi, koska alueen nappulaliiga piti sitä tärkeänä.

Asukaspalautteiden ja monitoimikentän huonon kunnon vuoksi kenttä on nyt kuitenkin viisainta poistaa. Se ei kestä Mäenpään ehdottamaa siirtoa isommalle kentälle. Isommalle kentälle harkitaan sijoitettavaksi toista tai uutta monitoimikenttää siinä vaiheessa kun kentän epätasainen pohja peruskorjataan ja sille asennetaan mahdollisesti myös kierrätystekonurmi. Ulkoliikuntapaikkojen investointiohjelman mukaan tämä tapahtuisi v 2018. Kaupungin kireän taloustilanteen takia tosin investointiohjelmat muuttunevat vielä paljonkin. Ison kentän nykyiselle epätasaiselle kivituhkapohjalle ei ole kuitenkaan mahdollista sijoittaa liikuntapalvelukeskuksen muita olemassa olevia monitoimikenttiä. Kentälle ei myöskään olisi järkevää hankkia kokonaan uutta monitoimikenttää ennen kuin iso kenttä on peruskorjattu. Monitoimikentän hankintaan ei lähivuosille ole myöskään budjetoitu varoja.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää poistaa Tallimäenkentän vanhan monitoimikentän, ja edellyttää toisen monitoimikentän harkintaa Tallimäenpuiston kentän yhteyteen sen tulevan peruskorjauksen yhteydessä.

Samalla liikuntalautakunta merkitsee jäsen Mäenpään aloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedMäenpää Olavi