Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta12921.10.2014

10795-2014 (664)

Futsalkaukalon siirtäminen Tallinmäenkentältä Juhanaherttuan koulun kenttäalueelle

Tiivistelmä: -

Liiklk § 129

Olavi Mäenpää 21.10.2014:

"Tallinmäen kentällä sijaitsee Futsalkaukalo. Kaukalo on palloliiton lahjoittama v. 2005. Kun kaukalo sijoitettiin nykyiselle paikalleen ei lähistöllä sijainnut asumuksia, mutta tällä hetkellä tilanne on toinen. Läheisen kerrostalon takapiha-alueen rajaan on kaukalolta matkaa vain n. 15-20 metriä.

On selvää, että kaukalon harrastuksen ja harrastajien äänet kuuluvat kerrostalon asuntoihin erittäin häiritsevästi iltapäivän tunneista yömyöhään. Vaikka kaukalon käyttö on kielletty klo 22.00 jäkeen, niin kiellosta huolimatta sitä käytetään kevät- ja kesäaikaan lähes joka ilta määräajan jälkeenkin useita tunteja, koska minkäänlaista valvontaa ei ole. Oman haittansa tuo monen harjoittelemaan tulevan ja lähtevän harrastajan käyttämän moottoriajoneuvon käyntiäänet. Oman "pikantin" lisähaitan tuo mukanaan harrastajien virtsaamiset läheisen kerrostalon rajalle. Jos kesäkuumilla alakerroksien asukkaat pitävät auki parvekkeidensa ovia tai ikkunoita tuo tuuli virtsan hajuja sisälle asuntoihin. Kaiken kaikkiaan virtsaajat häiritsevät käyttäytymisellään erittäin paljon talon asukkaita. Kentän aluetta ei käytä ainoastaan pelaajat, vaan sen on omaksuneet nuoret pelkäksi kokoontumispaikakseen.

Esitänkin, että mainittu futsalkaukalo siirretään läheiselle Juhana herttuan koulun kenttäaluelle. Kyseisen kenttäalueen läheisyydessä ei sijaitse asuintaloja, joten sen käyttö ei olisi kenellekään häiriöksi. Kyseinen siirto ei olisi taloudellisesti kallis toteuttaa.

Turussa 21.10.2014

Olavi Mäenpää

liikuntalautakunnan jäsen (SVR)"

PäätösLiikuntalautakunta päätti merkitä Mäenpään aloitteen tiedoksi ja lähettää aloitteen liikuntapalveluille valmisteltavaksi.

Jakelu

tpvAnttila Terhi
tpvKarppi Kristina