Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta12321.10.201410

8669-2014 (032)

Palauttamattomien avainten sanktiojärjestelmä

Tiivistelmä: -

Liiklk § 123

Asiakaspalveluesimies Susanna Hatanpää:

Liikuntapalvelukeskuksella on ollut syksystä 2012 käytössä koulujen salien ja palloiluhallien avainten sanktiojärjestelmä. Myöhässä palautetuista tai palauttamatta jääneistä avaimista on peritty 20€/avain. Avaimen palautusaikaa on ollut 1 viikko vuorojen päättymisestä. Sanktiojärjestelmä ei ole tuottanut toivottua tulosta vaan avaimia jää edelleen käyttäjille. Avaimia jää palautumatta niin seuroilta kuin yksityisiltä henkilöiltä. Kulunvalvontauudistuksen myötä liikuntapalvelukeskus sai Flexim-avainnappeja tarpeen verran mutta jatkossa tilatut avaimet ovat maksullisia.

Sanktiojärjestelmän osalta esitetään, että sakkoa nostettaisiin 70€/avain. Sanktiojärjestelmä koskisi seuraavia avaimia

- koulujen salien ja palloiluhallien avaimet

- pukukoppien avaimet

- urheilupuiston portin avaimet

Avainten palautuspäivämäärän esitetään nostettavan 3 viikkoon vuorojen päättymisestä. Muistutusviesti avainten palautumispäivämäärän lähestymisestä tullaan lähettämään sähköpostitse kaikille avainten haltijoille huhtikuun ja toukokuun alussa. Näiden kahden kuukauden aikana suurin osa vakiovuoroista päättyy. Erillisiä muistutusviestejä ei lähetetä kesken kauden tai erikseen yksittäisvuoron varanneille.

Hinnastomuutoksen esitetään tulevan voimaan koulujen salien ja palloiluhallien avainten osalta kaudelle 2015-2016 sekä hiekkakenttien ja urheilupuiston portin osalta kesälle 2015. Pukukoppien avainten osalta sanktiomaksu otetaan käyttöön heti.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä palauttamattomien avainten sakkomaksuksi 70€/avain ja edellä kuvatut  muut menettelytavat esitetyn mukaisessa aikataulussa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhola Kaija
tiedHatanpää Susanna
tiedLehmusvuori Juha
tiedNummi Oskari
tiedPyöli Ismo
tiedVanne Markku
tiedVirtanen Jukka