Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta10426.08.20148

8669-2014 (032)

Palauttamattomien avainten sanktiojärjestelmä

Tiivistelmä: -

Liiklk § 104

Asiakaspalveluesimies Susanna Hatanpää:

Liikuntapalvelukeskuksella on ollut syksystä 2012 käytössä koulujen salien ja palloiluhallien avainten sanktiojärjestelmä. Myöhässä palautetuista tai palauttamatta jääneistä avaimista on peritty 20€/avain. Avaimen palautusaikaa on ollut 1 viikko vuorojen päättymisestä. Sanktiojärjestelmä ei ole tuottanut toivottua tulosta vaan avaimia jää edelleen käyttäjille. Avaimia jää palautumatta niin seuroilta kuin yksityisiltä henkilöiltä. Kulunvalvontauudistuksen myötä liikuntapalvelukeskus sai Flexim-avainnappeja tarpeen verran mutta jatkossa tilatut avaimet ovat maksullisia.

Sanktiojärjestelmän osalta esitetään, että sakkoa nostettaisiin 80€/avain. Sanktiojärjestelmä koskisi koulujen salien ja palloiluhallien avainten lisäksi myös hiekkakenttien ja Urheilupuiston portin avaimia, joita jää myös palautumatta kausien päätyttyä. Samaa sanktiojärjestelmää voidaan hyödyntää myös muissa liikuntapalvelukeskuksen myöntämissä avaimissa, kuten pukuhuoneiden avaimissa. Avainten palautuspäivämäärän esitetään pysyvän samana kuin aiemmin eli 1viikko vuorojen päättymisestä. Kauden päättyessä asiakkaille lähetettäisiin muistutusviesti avainten palautuspäivämäärän lähestymisestä.

Hinnastomuutoksen esitetään tulevan voimaan koulujen salien ja palloiluhallien avainten osalta heti kaudelle 2014-2015 sekä hiekkakenttien ja urheilupuiston portin osalta kesälle 2015.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä em. hinnastomuutoksen.

Päätös

Asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi puheenjohtajan ehdotuksesta yksimielisesti käsiteltäväksi uudelleen lautakunnan kokouksessa 9.9.2014.

Ennen palautusta Lintunen Alasen kannattamana teki seuraavansisältöisen muutosehdotuksen: Sanktiojärjestelmän osalta päätetään, että kauden päätyttyä asiakkaille lähetetään muistutusviesti avainten palautuspäivämäärän lähestymisestä, jonka jälkeen asiakkaalla on kolme viikkoa aikaa palauttaa avaimet. Maksuttoman palautusajan jälkeen avaimen palauttamisesta peritään 20 euron myöhästymismaksu. Jos avain jää myöhästymismaksun perimisen jälkeenkin palauttamatta peritään asiakkaalta kahden kuukauden kuluttua 50 euron sanktio avaimen hukkaamisesta.

Sanktiojärjestelmä koskisi koulujen salien ja palloiluhallien avainten lisäksi myös hiekkakenttien ja Urheilupuiston portin avaimia, joita jää myös palautumatta kausien päätyttyä. Samaa sanktiojärjestelmää voidaan hyödyntää myös muissa liikuntapalvelukeskuksen myöntämissä avaimissa, kuten pukuhuoneiden avaimissa.