Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta9617.06.201419

5845-2014 (664)

Vastine kaupunginvaltuutettu Mohammad Azizin valtuustoaloitteeseen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 96

Liikuntasuunnittelija Terhi Anttila:

Kaupunginvaltuutettu Mohammad Azizi on tehnyt aloitteen tekonurmikentän rakentamiseksi Varissuolle. Azizin aloitteessa 19.05.2014 Kv § 70 todetaan, että Pelttarin hiekkakentälle asennettu keinonurmipinta palvelisi etenkin kaupunginosan nuorten harrastusmahdollisuuksia. Samalla nurmi tukisi alueella 2014 Turun Palloseuran käynnistämään East-toimintaa, jonka tarkoituksena on aktivoida Varissuon alueen nuoria yhteiseen toimintaan jalkapallon kautta. Valtuutetun mukaan kaupunki on satsannut liikuntapaikkojen toimintamahdollisuuksiin kiitettävästi, mutta Varissuo on jäänyt näissä suunnitelmissa jälkeen. Kaupunginvaltuutettu Azizin mukaan jalkapallo olisi alueen asukkaille helppo ja mieleinen kotouttamiskeino sekä luonteva tapa integroitua kantaväestön kanssa.

Liikuntalautakunnan vastine valtuustoaloitteeseen

Liikuntalautakunta on kokouksessaan 20.5.2014 § 65 käsitellyt ulkoliikuntapaikkainvestointikohteita vuosille 2015–2018. Investointimäärärahoista on vuodelle 2017 varattu rahaa Varissuon kenttien peruskorjauksen rakennesuunnitteluun ja vuodelle 2018 näiden suunnitelmien toteutukseen. Tarkoituksena on kokonaisvaltaisesti suunnitella pienellä alueella sijaitsevat liikuntaolosuhteet mielekkääksi kokonaisuudeksi. Rakennesuunnittelussa otetaan alueen kivituhkakenttien lisäksi huomioon koripallo- ja tenniskentät. Kakkien näiden alueen kenttien nykyinen käyttö otetaan tarkasteluun ja mahdollistetaan niiden muuttaminen alueen asukkaiden kannalta mahdollisimman mieleiseen käyttöön. Esimerkiksi tällä hetkellä varaustietojen ja seurannan perusteella Varissuon tenniskenttien käyttö nimenomaan tennikseen on melko vähäistä. Lisäksi investointisuunnitelmaan on jo kirjattu yhden kentän muuttaminen kierrätystekonurmipäällysteiseksi.

Varissuon kenttien peruskorjauksen yhteydessä liikuntatoimi tulee olemaan yhteydessä alueen asukkaisiin ja potentiaalisiin käyttäjiin, jotta kokonaisuudesta tulee käytettävä ja mielekäs.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää, ettei aloite anna aihetta muihin toimenpiteisiin ja antaa edellä olevan selvityksenä aloitteen tekijälle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedAzizi Mohammad