Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta8817.06.201411

7026-2014 (061)

Lumetusjärjestelmään tarvittavan siirrettävän pumppuaseman tarvikkeineen hankinta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 88

Liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku:

Hiihto on suomalaisten keskuudessa suosittu vapaa-ajan harrastus. Kansallisen liikuntatutkimuksen 2009–2010 mukaan hiihto on yksi harrastetuimmista liikuntamuodoista aikuisväestön ja ikäihmisten keskuudessa. Tutkimuksen mukaan valtakunnallisesti aikuisväestön 19–­65-v. keskuudessa hiihto on neljänneksi suosituin liikuntalaji kävelylenkkeilyn, pyöräilyn ja kuntosaliharjoittelun jälkeen. Myös liikuntapalvelukeskuksen omassa liikuntapaikkakyselyssä hiihtoladut nousivat esiin suosittuina ja käytettyinä liikuntapaikkoina. Turun seudulla hiihto-olosuhteiden luominen on varsin säälle altista. Liikuntapalvelukeskus pyrkii lumettamaan tykkilumella yhden reitin ja mikäli luonnonlunta saadaan, saadaan avattua muutkin reitistöt. Lumetettu ns. Nunnavuoren latu Impivaaran alueella on erittäin suosittu liikuntapaikka ja hiihdon ystävät odottavat kovasti sen avautumista jo ensimmäisten pakkasilmojen alettua.  Tarkkaa kävijälaskuria ei reitillä ole, mutta vuositasolla puhutaan kymmenistä tuhansista hiihtäjistä. Impivaaran alueelle on lisäksi tehty yleissuunnitelma, jossa aluetta tarkoitus kehittää entistä paremmin palvelevaksi ulkoilukeskukseksi.

Liikuntapalvelukeskuksen liikuntapaikkaosaston kunnossapitoyksikössä on käytössä tykkilumentekoon tarvittava siirrettävä pumppuasema, joka on hankittu v.1983. Pumppuaseman kunto on erittäin huono ja tekniikaltaan vanhanaikainen Turun seudun erittäin hankaliin lumetusolosuhteisiin. On tullut tarve uusia pumppuasema. Nyt haetaankin liikuntalautakunnalta hankintalupaa vuosimallia 1983 pumppuaseman korvaamiseen. Pumppuaseman kokonaishinta tarvikkeineen on n. 100.000€.

Pumppuaseman sijoituspaikka pääsääntöisesti on Impivaaran hiihtomaa, jossa tykkilumella lumetetaan 1,7 km ja 1,0 km hiihtolenkit sekä lasten naperolenkki ja pulkkamäki.

Hankinta on hyväksytty liikuntapalvelukeskuksen vuoden 2014 käyttösuunnitelman hankintaohjelmassa ja hankinnalle on varattu 100.000 € investointimääräraha talousarvioon.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää käynnistää lumetuspumppaamon hankinnan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHankinta- ja logistiikkakeskus