Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta6420.05.20145

4578-2014 (041, 650)

Rakennusinvestointiehdotukset vuoden 2015 talousarvioon ja vuosien 2016-2018 taloussuunnitelmaan sekä pitkän aikavälin näkemykset rakennusinvestoinneista vuosille 2019-2024

Tiivistelmä:

Konsernihallinnon Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue pyytää toimialoil-ta/yhteisöiltä rakennusinvestointiehdotukset vuosille 2015-2018 ja pitkän ai-kavälin näkemykset rakennusinvestoinneista vuosille 2019-2024.

Liiklk § 64

Liikuntasuunnittelija Terhi Anttila:

Konsernihallinnon Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue on pyytänyt toimialoilta rakennusinvestointiehdotukset vuosille 2015–2018 ja pitkän aikavälin näkemykset rakennusinvestoinneista vuosille 2019–2024. Konsernihallinto aikoo itse käsitellä toimialojen ehdotuksia toukokuun loppupuoliskon jälkeen.

Toimialajohtaja Sartes on jo helmikuussa toimittanut Strateginen tilojen ohjaus -vastuualueen tilajohtajalle tarveselvitysesityksen lähivuosien liikuntapaikkahankkeista. Selvitys on esitelty edelleen kaupungin johtoryhmälle 11.3.2014. Vastuualueen tavoitteena on esityksen pohjalta suunnitella resursointia tuleviin tarveselvityksiin. Kyseisessä esityksessä tarveselvitykset ehdotettiin laadittavan ensikädessä Kupittaan urheiluhallin kohteista sekä Alfan liikuntakeskuksen tilankäytöstä. Sittemmin on myös liikuntapalvelukeskuksen sisällä päätetty esittää tarveselvityksen tekemistä Petreliuksen uimahallin peruskorjauksesta. Varsinaisia peruskorjaus- ja uudisrakennushankkeita on näitä kohteita huomattavasti enemmän, mutta hankkeiden etenemiseksi Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue käyttää menettelytapaa, jossa ensin tehdään esitys akuuteimmista tarveselvityskohteista, tämän jälkeen arvioidaan itse tarve, jonka jälkeen päästään hankesuunnitelmaan. Tämän pohjalta edetään suunnittelu- ja toteutusvaiheeseen.

Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue on ohjeistanut tarkistamaan v uoden 2015–2016 taloussuunnitelmassa olevia hankkeita, ja kehottanut vain perustelluista syistä (esim. toiminnan tehostuminen, käyttömenojen aleneminen) ehdottamaan mahdollisia lisähankkeita. Liikuntapalvelukeskuksen esittämissä kohteissa on sekä toiminnallisia että kunnossapidollisia investointitarpeita. Erityisesti peruskorjaukset alentavat kunnossapidon menoja. Toiminnallisilla investoinneilla puolestaan turvataan palvelut sille tasolle, että liikuntapaikoilla on käyttäjiä ja näin ollen myös taataan palveluista saatavat tulot.

Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue pyytää myös esittämään suunnitelman tilankäytön tehostamiseksi suunnittelukaudella. Suunnitelmassa tulisi esittää olemassa olevien tilojen käytön tehostamiseksi toteutettavia toimenpiteitä. Lisäksi tulisi esittää näkemys mistä tiloista voidaan luopua osittain tai kokonaan. Liikuntapalvelukeskus toteaa, että liikuntatoimella ei ole käyttämättömiä tai tarpeettomia tiloja. Liikuntapaikat ovat etenkin iltaisin ja viikonloppuisin tehokkaassa käytössä. Pikemminkin joidenkin lajien osalta on jopa pulaa sopivista harjoitustiloista. Tehokkaampaan tilojen käyttöön voisi pyrkiä ilta- ja viikonloppuaikojen ulkopuolella, jolloin yhteistyö mm. sivistystoimialan ja yritysten kanssa saattaisi tuoda lisää päiväkäyttäjiä.

Hallintokuntien tekemät ehdotukset käydään läpi taloussuunnitteluvaiheessa ja ehdotusten perusteella rakennetaan kaupungin investointiohjelma. Pienet kunnossapitokohteet ja ulkoliikuntapaikkahankkeet eivät kuulu tähän investointiohjelmaan, vaan ne käsitellään oman prosessin kautta.

Liikuntapalvelukeskus esittää liitteen 1 mukaisesti peruskorjaus- ja uudisrakennushankkeita sekä pieniä toiminnallisia muutostöitä ja investointeja.

Liite 1Peruskorjaus- ja uudisrakennushankkeet sekä pienet toiminnalliset muutostyöt ja investoinnit

Oheismateriaali 1Tilapalveluiden investointiohjelma / Ote kiinteistötoimialan talousarvio- ja suunnitelmasta 2014–2016

Esitettävät hankkeet perusteluineen:

VUODET  2015-2018

Peruskorjaushankkeet:

Samppalinnan maauimala

Tekninen peruskorjaus, jonka suunnittelu on jo käynnissä ja rakentamin en tarkoitus aloittaa 2015. Peruskorjauksen tarveselvitys on hyväksytty liikuntalautakunnassa 18.10.2011 § 131. Tarveselvityksessä on laajasti esitetty perusteet maauimalan pikaiselle peruskorjaukselle. Hanke tulisi olla valmis 2016.

Petreliuksen uimahalli

Vuonna 1973 valmistuneen uimahallin vesi- ja viemärilinjojen peruskorjaus. Peruskorjaus on uimahallin käytettävyyden jatkumiseksi erittäin tärkeää toteuttaa pian. Putkiston ja viemäröinnin elinkaari on lopussa. Uimahallia on jouduttu pitämään kiinni useiden putkivuotojen takia. Lisäksi pesutiloista puuttuvat seinien vesieritykset, jotka aiheuttavat mm. kasvustoa lattiarajassa. Lattialämmitys ja viemäröinti tulisi myös huomioida peruskorjauksessa, jonka valmistumisvuodeksi esitetään 2016. Mikäli korjaus koskettaa muita tahoja (esim. yhteinen putkisto ja viemäröinti muiden kiinteistöjen kanssa) tulisi näiden rooli selvittää pikimiten, jotta asiassa päästäisiin etenemään suunnitteluvaiheeseen.

 

Uudisrakennushankkeet:

Palloiluhalli

Kaupungista puuttuu liigatason edustusjoukkueiden palloilulajeille ja otteluita seuraavalle yleisölle riittävä ja nykyaikaisilla palveluilla varustettu palloiluhalli. Harjoitustilalle on myös merkittävä tarve. Liikuntalautakunta on käsitellyt hanketta useaan otteeseen. Kaupunginhallitus on käynnistänyt asemakaavanmuutoksen palloiluhallin toteuttamiseksi. Kun kaavoitukseen ja hankesuunnitelman kilpailuttamiseen liittyvät kysymykset on ratkaistu, liikuntapalvelukeskus pyytää kiirehtien etenemään hankkeen kanssa, jotta toteutusvaiheeseen päästäisiin suunnitellusti vuoden 2016 aikana ja että palloiluhalli olisi valmis vuonna 2017.

Kupittaan pesäpallostadionin katsomo

Pesäpallostadionin katsomosta on tehty tarveselvitys (Liik.ltk  20.10.2009 § 187). Sen mukaan katettu katsomo on osa Kupittaan alueen kehittämishanketta. Pesäpalloa lukuun ottamatta muut turkulaiset joukkuelajit voivat pelata ottelunsa ulkokentillä, joissa katsojat pääsevät seuraamaan peliä katetuista katsomotiloista. Pesäpallokenttää käyttävät myös sadat nuoret, koululaiset sekä harrastelijat eri turnauksissa ja harrastesarjoissa. Lisäksi Turussa järjestetään vuonna 2017 pesäpallon World Cup sekä valtakunnallinen lasten ja nuorten Suurleiri . Seuraparlamentti tukee katsomon rakentamista.

 

MUUT HUOMIOITAVAT KOHTEET (VUOKRAKOHTEET)

Liikuntapalvelukeskus esittää, että investointilistan yhteydessä huomioidaan myös seuraava kohde, joka on vuokrattu yksityiseltä omistajataholta. Tällöin myös investoinnin toteuttajana on omistajataho.

Alfan liikuntakeskus

Alfan liikuntakeskuksessa on tarvetta saada tilojen uudelleenjärjestelyn ja peruskorjauksen avulla lisää harjoitustilaa esimerkiksi telinevoimistelun, painonnoston ja nyrkkeilyn käyttöön. Liikuntakeskuksen alakerta/kellaritila ovat toistaiseksi rakentamatonta tyhjää tilaa. Liikuntalautakunta on käsitellyt tilojen tarveselvitystä 20.3.2012 § 33.   Kiinteistöliikelaitos/tilapalvelut on vuokralaisena Alfan tiloissa ja liikuntapalvelukeskus vuokraa tiloja kiinteistöliikelaitokselta. Tilojen kunnostustoimenpiteistä vastaa niiden omistaja.

 

VUODET 2019-2024

Peruskorjaushankkeet:

Samppalinnan palloiluhalli

Vuonna 1970 valmistuneen Samppalinnan palloiluhallin peruskorjausta ehdotetaan vuodelle 2019. Peruskorjausta varten tilasta tulisi tehdä kuntokartoitus.

Impivaaran jäähalli

Impivaaran jäähallin pukuhuonetilojen määrä on nykyiselle käyttäjämäärälle alimitoitettu. Etenkin viikonloppuisin nykyiset pukuhuoneet eivät riitä kaikille joukkueille/käyttäjille. Tarvetta olisi kahden pukuhuonetilan lisäykselle. Hallin henkilökunta ja työnjohto saavat pukuhuoneita koskien paljon asiakaspalautetta. Strategisen tilojen ohjauksen yksikön mukaan tämä hanke tulisi toteuttaa kiinteistöliikelaitoksen investointilistan kautta ”yleissuunnitelman osana”. Kyseisen listan kautta toteutetaan kuitenkin vain ulkoliikuntapaikkojen peruskorjauksia ja uudisrakentamisesta. Tämän lisäksi laajennusosa on osa rakennusta ja sijaitsisi tilapalveluiden (entinen tilaliikelaitos) tontilla, jolloin toteutus on mahdollista vain tilapalveluiden kautta. Valmistumisajankohdaksi ehdotetaan vuotta 2019.

Ilpoisten palloiluhalli

Vuonna 1975 valmistuneen Ilpoisten palloiluhallin peruskorjausta ehdotetaan vuodelle 2020. Peruskorjausta varten tilasta tulisi tehdä kuntokartoitus.

Kupittaan urheiluhalli

Keilahallin laajentaminen sekä sisä- ja jousiammunnan mahdolliset uudet tilat. Keilailuilla olisi tarpeita laajentaa toimintojaan Kupittaan urheiluhallin alakerrassa. Mikäli laajentaminen toteutuu, joudutaan sisä- ja jousiammunnalle löytämään muualta uudet harjoittelu- ja kilpatilat. Liikuntapalvelukeskus laatii vuoden 2014 tarkemman selvityksen keilailun tilatarpeesta.

Kupittaan urheiluhalli

Kupittaan vuonna 1972 rakennetusta urheiluhallista on tehty vuonna 1994 kuntokatselmus, jonka pohjalta on laadittu kunnossapitosuunnitelma vuosille 1995–2009. Suunnitelmaa on noudatettu joiltain osin. Koska hallissa on useita peruskorjaus- ja laajennuskohteita, olisi tilasta tehtävä uusi kokonaissuunnitelma, jossa kaikki tarpeet selvitetään. Muun muassa perusrakenteiden ja alapohjarakenteiden kestoiäksi on edellisessä kartoituksesta arvioitu noin 50 vuotta.

 

Uudisrakennushankkeet:

Sisäliikuntahalli

Kaupungista puuttuvat asialliset ja nykyaikaiset tilat voimistelun, tanssin ja sirkusurheilun harrastajille. Nykyistä suurempien harrastustilojen tarve on huomattava, sillä voimistelu- ja tanssiurheilun harrastajien määrä on lisääntynyt.  Mikäli Alfan liikuntakeskusta ja Lintulan voimistelutilaa ei pystytä kehittämään ja korjaamaan, uusien tilojen rakentaminen on entistä ajankohtaisempaa. Alfan ja Lintulan tilat eivät pelkästään ratkaise tilantarvetta.

Skanssin kuntosali

Skanssin tulevan asuinalueen koulurakennuksen yhteyteen tulisi tehdä varaus kuntosalille. Kaupungin järjestämille lähiökuntosalipalveluille on tulevaisuudessa entistä enemmän kysyntää suurten ikäluokkien ikääntyessä. Alueen ja koulun rakentamisaikataulu on vielä lopullista jäsentelyä ja päätöstä vaille, joten hankkeelle ei ole vielä määriteltyä tarkkaa toteutumista.

 

MUUT HUOMIOITAVAT KOHTEET

Hirvensalon laskettelukeskuksen huoltorakennus

Hirvensalon laskettelukeskuksen yhteydessä oleva huoltorakennus kaipaa uusimista/uudelleen rakentamista. Huoltorakennuksessa tarvitaan tilaa sekä rinteiden huoltoon vaadittavalle kalustolle ja myös Turun Slalomseura ry:n toimintoihin. Tarve on akuutti, sillä olemassa oleva huoltorakennus on erittäin huonokuntoinen. Ennen rakentamista on ratkaistava, minkä tahon vastuulle huoltorakennuksen uusiminen kuuluu. Liikuntatoimi on alueella kiinteistöliikelaitoksen tilapalveluiden vuokralaisena, mutta käyttöoikeus on luovutettu hiihtokeskusta ylläpitävälle seuralle.

 

PIENET TOIMINNALLISET MUUTOSTYÖT JA INVESTOINNIT 2015-2018

Pienet toiminnalliset muutostyöt ja investoinnit ovat luonteeltaan kunnossapitotoimia suurempia, mutta laajuudeltaan ja hinnaltaan peruskorjauksia sekä uudisrakentamista pienempiä hankkeita. Hankkeiden kustannusarvioihin perustuen useampi toimenpide on siirretty aikaisempien vuosien kunnossapito-, peruskorjaus- tai uudisrakennushankelistoilta pienten investointien joukkoon.

Kupittaan urheiluhalli

Kupittaan urheiluhallissa on useita peruskorjaus- ja laajennuskohteita sekä pieniä toiminnallisia muutostöitä. Tilasta tulisi tehdä kokonaissuunnitelma, jossa kaikki tarpeet suunnitellaan ja aikataulutetaan. Tässä muutostöille esitetyt toteutusvuodet ovat viitteellisiä.

Suorituspaikkojen pinnan, katsomon istuinosien, äänentoistojärjestelmän ja alakerran valaistuksen uusiminen

Kupittaan urheiluhallin juoksuradan ja muiden suoristuspaikkojen pinta vaatii uusimista. Urheiluhallin kestopäällyste uusittiin edellisen kerran vuonna 1985 ja katsomon takana oleva juoksusuora on valmistunut 1992. Urheiluhallin pinta suorituspaikkana on jo tiensä päässä ja pinnoitteeseen onkin jouduttu tekemään paikkauksia useampina vuosina, viimeksi 2010. Myös katsomon istuinosat vaatisivat uusimista. Kupittaan urheiluhallin juoksuradan ja muiden suorituspaikkojen pinnan uusiminen ovat ajankohtaisia peruskorjauksia ennen vuonna 2015 Kupittaalla pidettäviä yleisurheilun nuorten halli-SM-kilpailuja tai viimeistään ennen 2016 hallissa järjestettäviä aikuisten halli-SM-kilpailuja.

Lisäksi hallin pohjakerroksen valaistuksen uusimista ehdotetaan vuodelle 2016 sekä kummankin kerroksen äänentoistojärjestelmän uusimista vuodelle 2017.

Impivaaran jalkapallohalli

Peseytymistilojen saneeraus, joka on tarpeellista toteuttaa pian. Halli on valmistunut vuonna 1980 ja peseytymistiloja ei ole sen käyttöaikana saneerattu. Hallin työntekijät sekä työnjohto saavat huonokuntoisista peseytymistiloista paljon asiakaspalautetta. Valmistumisvuodeksi esitetään 2015.

Kärsämäen urheilupuiston (luonnonnurmikenttä) huoltorakennus

Nykyinen huoltorakennus ja pukuhuonetilat ovat erittäin huonokuntoisia ja kosteusvaurioiden takia jouduttu poistamaan käytöstä. Kentällä ei tällä hetkellä siis ole pukuhuonetiloja. Kärsämäen kenttä on yksi käytetyimmistä liikuntakeskusten ulkopuolisista pallokentistä, joten sinne olisi hyvä saada asianmukaiset pukuhuone- ja varastotilat. Viereisillä pienemmillä hiekkakentillä on käytössä myös huonokuntoinen pukusuoja. Kenttiä ja niiden huoltorakennus/pukusuojatarvetta tulisikin tarkastella kokonaisuutena. Investointia ehdotetaan vuodelle 2015.

Parkinkenttä

Huoltorakennuksen laajentaminen. Parkinkentän huoltotilat ovat nykyisellään puutteelliset, joka aiheuttaa ongelmia mm. jääkoneen huollossa. Myös polttoaineiden asianmukaiselle säilytykselle ei ole tilaa, josta on tullut huomautuksia palotarkastajalta ja työsuojeluviranomaisilta. Huoltorakennuksen laajennukselle on jo olemassa suunnitelmapiirrokset sekä rakennuslupa ja sen toteuttamista ehdotetaan vuodelle 2016.

Ilpoisten palloiluhalli

Lattian korjaus. Salin nykyiset lattiarakenteet aiheuttavat sen, että lattia on liian joustava. Tästä on haittaa pelivälineiden käytössä, se tekee juoksemisesta raskaampaa ja huonontaa vakautta, tasapainoa ja altistaa vammoille. Investointia ehdotetaan vuodelle 2016.

Impivaaran jäähalli

Peseytymistilojen saneeraus vuonna 1981 valmistuneessa jäähallissa. Kattavaa saneerausta ei ole tehty ja tilat kaipaavat perusparannusta. Hallin työntekijät sekä työnjohto saavat huonokuntoisista peseytymistiloista paljon asiakaspalautetta. Valmistumisvuodeksi esitetään 2016.

Soutu- ja melontakeskus

Alueen pienet kunnostus- ja laajennustyöt. Nykyisellään keskuksen suurin puute on tilan ahtaus. Tontista on tällä hetkellä käytössä vain osa. Ahtaus vaivaa niin varastotiloja kuin piha-aluetta, jossa veneiden liikuttelu vaatii tilaa ympärilleen. Välineiden varastoimiseen ei myöskään ole riittävästi säilytystilaa. Lisäksi alueella on kunnostuskohteita mm. rikkinäinen aita. Kohdetta esitetään toteutettavaksi vuonna 2016.

Kupittaan ulkokenttien huoltorakennus

Kupittaan alueella on suuri tarve huoltorakennukselle, jossa yhdistyvät sekä pukusuoja ja WC-tilat, mutta myös alueen huoltokaluston tarvitsemia varastotiloja. Huoltorakennus palvelisi niin kenttien käyttäjiä kuin omatoimiliikkujia sekä kesällä että talvella. Etenkin yleisö-WC tilat olisi tärkeää saada alueelle. Investointia ehdotetaan vuodelle 2016.

Varissuon jäähalli

eseytymis- ja wc-tilojen saneeraus on ajankohtainen vuonna 1983 valmistuneessa jäähallissa. Tilat ovat lähes alkuperäiskunnossaan ja kaipaavat saneerausta. Valmistumisvuodeksi esitetään 2016.

Impivaaran ulkoalueiden huoltorakennus ja pukuhuone/kerhorakennus

Impivaaran liikuntapuiston alueella on huomattavaa tarvetta sekä huoltorakennukselle että pukuhuone- ja yleisö-WC tiloille. Alue on tärkeä ulkoliikunnan keskittymä ja sen ulkoliikuntatoimintoja on tarkoitus edelleen vahvistaa. Myös alueen vuonna 2013 valmistuneessa yleissuunnitelmassa huoltorakennukselle on tehty tilavaraus. Huoltorakennustiloihin on suunniteltu sosiaalitiloja ulkoilukeskuksen eri käyttäjäryhmille ja henkilökunnalle, varastotiloja mm. hiihtolatujen kunnossapitoon vaadittavalle kalustolle sekä laajemmin aluetta palvelevia toimintoja, esimerkiksi tilat suksivuokraamolle. Investointia ehdotetaan vuodelle 2017.

Lauttarannan liikunta-alue

Hirvensaloon on rakentumassa Syvälahden koulu, jonka yhteyteen on suunniteltu myös liikuntapaikka. Koulun rakentaminen on tarkoitus aloittaa 2014 ja kohteen tulisi olla valmis kesällä 2016. Koko urakka, johon myös liikuntapaikka ja puistoalue sisältyvät, olisi tavoitteena vastaanottaa kesällä 2017. Liikuntapaikkaan kuuluvat muun muassa rantalentopallokentät, monitoimiasvaltti, kiipeilyalue, padel-kenttä ja iso, mahdollisuuksien mukaan keinonurmipäällysteinen pallokenttä. Tämän liikunta-alueen ilta- ja viikonloppukäyttäjiä varten tulisi rakentaa huoltorakennus. Koulun pukutilojen iltakäyttö ja mahdolliset synergiaedut tulee ennen rakennussuunnittelua tutkia. Valmistumisvuodeksi esitetään 2017.

Kupittaan jalkapallostadion

Stadionia ympäröivän vanhan ja huonossa kunnossa olevan aidan uusiminen vuonna 2017.

 

MUUT HUOMIOITAVAT KOHTEET (VUOKRAKOHTEET)

Liikuntapalvelukeskus esittää, että investointilistan yhteydessä huomioidaan myös seuraava kohde, joka on vuokrattu yksityiseltä omistajataholta.

Lintulan voimistelutila

Lintulan voimistelu- ja sirkussalin kiinteistössä on tehtiin vuoden 2013 aikana mittava kattoremontti. Samalla tilassa tehtiin pientä pintaremonttia ja valaistus uusittiin kokonaan. Lisäksi taloyhtiö on luvannut maalata käytävä- ja hissitilat keväällä 2014. Remontoidut tilat palvelevat käyttäjiä aiempaa paremmin ja ovat valoisat ja siistit. Edellisessä remontissa keskityttiin kattorakenteiden ongelmien korjaamiseen, mutta myös lattian osalta Lintula kaipaa korjausta. Lattia on kalteva, koska koko rakennus on vino paalutuksista johtuen. Asian korjaamiseksi omistajataholta odotetaan toimenpiteitä.

 

MUUT HUOMIOITAVAT KOHTEET LISTAN ULKOPUOLELTA

Kiinteistöliikelaitos/ tilapalvelut on aiemmin peruskorjannut ja uusinut mm. koulu- ja liikuntatilojen kattoja erillishankkeina. Alla esitetyt kohteet eivät ole investointilistalla, mutta liikuntapalvelukeskus esittää, että kohteet otetaan huomioon mahdollisia kattoremontteja suunniteltaessa.


Härkämäen palloiluhallin vesikaton uusiminen

Vuonna 1971 valmistuneen Härkämäen palloiluhallin vesikatto on uusimisen tarpeessa.

Jäkärlän kuntosalin katon uusiminen

Kuntosalin katto on uusimisen tarpeessa. Katto oli tarkoitus uusia jo vuonna 2014, mutta kiinteistöliikelaitos siirsi sen korjauksen vuoteen 2015.

Huoltorakennus ampumaurheilun käyttöön

Ampumaurheilulla ja moottoriurheilulla on tilatarpeita Urusvuoren moottoriradan toiminnan päätyttyä pari vuotta sitten ja ampumaratojen tilanteen heikentyessä. Viime vuosien aikana tarpeita on pyritty ratkaisemaan muun muassa keskittämällä moottoriurheilua Raision moottoriradalle ja selvittämällä seudullisten ampumaurheilupaikkojen hyödyntämistä. Näiden hankkeiden edetessä huoltorakennuksen tarve kyseisille lajeille tullee ajankohtaiseksi.

Toimitiloista luopuminen

Taloudellisista syistä liikuntatoimi joutunee lakkauttamaan Lausteen ja Paattisten umahallipalvelut syksystä 2014 alkaen. Lausteen toimintoja pyritään siirtämään Petreliuksen, Puolalankatu 5:n ja Turun uimahalleihin. Paattisten uimahallia voisi edelleen käyttää, mikäli jokin paikallinen toimija tai yhdistys ottaisi valvontavastuun hoitaakseen. Uimahalli on osa kaupungin omistamaa Paattisten aluetaloa. Lausteen kiinteistön omistaa Pormestarin Liikekeskus Oy. Kaupungin ja omistajan välinen 7-vuotinen sopimus päättyy 31.8.2014.

Vapaa-aikatoimialalla selvitetään mahdollisuutta sijoittaa toimialan hallintohenkilöstö yhteiseen tilaan. Tavoitteena on luopua toimialan hallinnossa olevista kaupungin ulkopuolisista vuokratiloista ja toimistokäytössä olevista osakehuoneistoista sekä lisätä tilatehokkuutta.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää esittää konsernihallinnon Strateginen tilojen ohjaus -vastuualueelle liitteen 1 mukaisesti rakennusinvestointiehdotukset vuosille 2015–2018 ja pitkän aikavälin näkemykset rakennusinvestoinneista vuosille 2019–2024.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin lukuunottamatta Hirvensalon laskettelukeskuksen huoltorakennusta koskevaa kohtaa, joka päätettiin Satu Koskisen ehdotuksesta Timo Virtasen kannattamana yksimielisesti palauttaa uudelleen valmisteltavaksi.

Jakelu

tpvAnttila Terhi
esiKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus
tiedKoskiniemi Tuomas
tiedLumme Merja


Liitteet:

Liiklk § 64
Liite 1:Peruskorjaus- ja uudisrakennushankkeet sekä pienet toiminnalliset muutostyöt ja investoinnit