Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta5615.04.20149

4277-2014 (032, 643)

Impivaaran uimahallin seurakäytön hinta kesän ajalta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 56

Liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku:

Impivaaran uimahalli on suljettu yleisöltä kesän ajan 2.6.–11.8.2014. Uinninvalvonnan ja asiakaspalvelun henkilöstö on tuon ajan vuosilomalla tai sijoitettuna maauimaloihin. Laajennusosa eli 25 m allas, perheallas, kahluuallas ja opetusallas ympäristöineen ovat suljettuja takuukorjausten vuoksi kesän ajan. Lisäksi hallin muut tilat suljetaan osana liikuntatoimen talouden tasapainottamista.

Suunnitelmissa on kuitenkin, että uimaseuroille annetaan harjoittelumahdollisuus kesäseisokin aikanakin. Jokaisella ryhmällä tulee olla pelastustaitoinen vastuuhenkilö, joka vastaa ryhmänsä turvallisuudesta. Allasalueella ei ole uinninvalvontaa ja näin hallissa on vain yksi liikuntapalvelukeskuksen työntekijä valvomassa hallin käyttöä.

Uimaseurojen tarve on noin 10–12 h/ päivä.

Liikuntalautakunnan hinnaston mukaan lasten ja nuorten seurakäyttö on maksutonta. Nyt kuitenkin esitetään poikkeuksellisesti hintaa 2.6.–11.8.2014 väliseltä ajalta kaikille seuratoimijoille, sillä kesän aikaisesta käytöstä syntyy lisäkuluja liikuntapalvelukeskukselle. Lisäkuluja syntyy mm. henkilöstöstä, siivouksesta, lämmityksestä ja vedenkulutuksesta. Uimaseurat ovat ainakin alustavasti olleet valmiit maksamaan kesäaikaisesta käytöstä kohtuullisen hinnan.

Esitän hinnaksi tilakohtaista maltillista hintaa turkulaisille uimaseuroille:

·         50 m allas: 5€/tunti/rata (alv 10%)

·         hyppyallas: 10 €/tunti (alv 10%)

·         Ulkopaikkakuntaisille seuroille hinta määräytyy olemassa olevan hinnaston mukaan

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää periä turkulaisilta uimaseuroilta kesäseisokin ajalta 2.6.–11.8.2014 vuoroista hinnan kaikkien käyttäjäryhmien osalta. Hinta on 5 €/tunti/50m rata (alv 10 %) ja 10 €/tunti/ hyppyallas (alv 10%).

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhola Kaija
tiedHatanpää Susanna
tiedNummi Oskari
tiedRiski Jaana