Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta5715.04.201410

4224-2014 (032)

Suomen footbagliiton anomus footbagin EM-kilpailuiden tilamaksujen alentamisesta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 57

Liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku:

Turussa järjestetään footbagin EM-kilpailut 11.–13.7.2014. Kilpailut järjestää Suomen footbagliitto ry. Järjestäjä on lähettänyt liikuntalautakunnalle anomuksen tilavuokrauksen maksujen alentamisesta.

Liite 1Anomus

Tapahtuma järjestetään Caribia Areenalla; lisäksi muutamia tapahtumia on Samppalinnan palloiluhallissa. Tapahtuma järjestetään talkoovoimin. Lajiliiton tavoitteena on Euroopan mestaruuksien ratkomisen lisäksi lisätä lajin tunnettuutta Turussa ja Suomessa.

Footbag on lajina tullut Suomeen 1990-luvun lopulla. Lajissa käytetään pientä hiekalla tai muovirakeella täytettyä palloa joko luovasti temppuillen tai verkon yli pelaten. Laji kuvastaa hienosti urbaania kaupunkikulttuuria ja yhteisöllistä tekemistä

Liikuntatoimen hinnaston mukaan Caribia Areenan vuokra on 45 €/h ja kokopäiväisen tapahtuman osalta 450 €/päivä. Caribiassa veloitetaan lisäksi tapahtumakohtainen lisämaksu 100 € katsomoiden, äänentoiston ym. käyttämisestä. Samppalinnan palloiluhallin tuntivuokra on 22 €. Varaushinnoissa on jo kaupungin huomattavaa subventiota.

Tapahtuma on hieno ja on kannatettavaa tukea uusia näyttäviä lajeja. Liikuntatoimen hinnoissa on jo kuitenkin huomattavaa subventiota, joten liikuntapalvelukeskus esittää anomuksen hylkäämistä. Lisäksi perusteena ovat liikuntatoimelle asetetut varsin haastavat tulotavoitteet, joiden saavuttamiseksi tulee pidättäytyä lisäalennusten myöntämisestä.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hylätä Suomen footbagliiton anomuksen tilavuokrauksen maksujen alentamisesta footbagin EM-kilpailuihin 11.–13.7.2014

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSuomen Footbagliitto
tiedAhola Kaija
tiedHatanpää Susanna
tiedRiski Jaana


Liitteet:

Liiklk § 57
Liite 1:Anomus