Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta5515.04.20148

13790-2012 (032)

Liikuntapalveluiden hinnastomuutoksia 2014

Tiivistelmä: -

Liiklk § 55

Liikuntalautakunnan hyväksymään hinnastoon on tullut seuraavia muutostarpeita kaupungin tiukentuneen talousarviotilanteen vuoksi:

Liikuntapalvelupäällikkö Minna Lainio-Peltola:

Välinevuokraus on ollut aiemmin yhdistyksille maksutonta. Nyt esitetään, että hinnastossa olevat hinnat koskevat jatkossa myös yhdistyksiä, jolloin kaikilla vuokraajilla on yksi yhtenäinen hinnasto. Lisäksi esitetään, että vuokraustoimintaa hoidettaisiin pääsääntöisesti käteismaksulla, mutta jos joku taho haluaa vuokrauksen laskutukseen, pitää siihen lisätä aiheuttamisperiaatteen mukainen laskutuslisä. Laskutuslisäksi esitetään siten 5,- euroa + alv 24% = 6,20 euroa.

Suositut kuntosalien 4 kerran ABC- laiteopastuskurssit on tarjottu sisäänpääsymaksuilla niin Impivaaran uimahallissa kuin Kupittaan urheiluhallissa. Nyt esitetään, että niille tulisi sisäänpääsymaksujen lisäksi hinnaksi 15 €/ 4 kertaa. Soveltavan liikunnan kuntosalien ABC- kurssit olisivat myös 15 €, mutta kurssi voisi tarpeen mukaan jatkua 8 kerran ajan, koska laitteisiin tutustumiseen menee mm. apuvälineiden käytön vuoksi enemmän aikaa. Lisäksi Kimmoke- rannekkeella, Leidit liikkeellä -, Hikinen tusina - ja 55 + -tuotteiden kausimaksulla saisi osallistua muualla kuin uimahalleissa tarjottaville ABC- kursseille.

Hinnaston periaatteissa on määritelty alennusryhmiin kuuluviksi: opiskelijat, 65 -vuotta täyttäneet, työttömät, varus- ja siviilipalvelusmiehet, ne asiakkaat, jotka ovat saaneet Turun sosiaali- ja terveystoimen lääkärin, terveydenhoitajan, fysioterapeutin tai ravitsemusterapeutin kirjallisen suosituksen sekä alle 65-vuotiaat eläkeläiset. Tähän esitetään lisättäväksi kotihoidontuella olevat pienten lasten vanhemmat, joiden kuukausitulot ovat huomattavasti pienemmät kuin esim. työttömällä.

Parkin kentän yleisöluistelu maksaa tällä hetkellä viikonloppuisin ja arkisin klo 15 jälkeen 1 €/ hlö. Maksu on viimeksi korotettu vuonna 2002 ja on aika tarkistaa se ajan tasalle. Uudeksi hinnaksi esitetään 2 €/ hlö.

Hinnastomuutokset esitetään otettavaksi käyttöön siten, että ne astuisivat voimaan heti päätöksen tultua lainvoimaiseksi eli jo kesäksi 2014 saataisiin välineistä maksuja.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä edellä esitetyt hinnat käyttöön otettavaksi niin, että hinnat tulevat voimaan heti päätöksen tultua lainvoimaiseksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhola Kaija
tiedHatanpää Susanna
tiedLuukkonen Heli
tiedNummi Oskari
tiedPyöli Ismo
tiedRiski Jaana