Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta5915.04.201412

358-2014 (056)

Urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustus v. 2014

Tiivistelmä: -

Liiklk § 59

Järjestöliikuntapäällikkö Eeva Sunnari / liikuntasihteeri Päivi Matilainen:

Liikuntalautakunta on päättänyt 12.12.2013 § 150 urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustuksen jakoperiaatteet vuodelle 2014 sekä 21.1.2014 § 17 555.000 € suuruisen määrärahan.

Urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustuksen haku päättyi 28.2.2014 klo 16.00. Toiminnallisia tietoja oli mahdollista tehdä avustuseteisessä 28.2.2014 asti, jonka jälkeen verkon tietokanta lukittiin seuroilta. Hakuajan päättymiseen mennessä saapui 173 anomusta. Valmistelun aikana Capoeira Angola center Finland ry veti anomuksensa pois ja Aboa Aquanauts ry:n anomus toimitettiin hakuajan päättymisen jälkeen.

Seuraavat seurat päivittivät toimintatietonsa (osin tai kokonaan) avustuseteisessä, mutta varsinainen anomuslomake jäi kokonaan uupumaan. Em. seurat ovat: Turun Kuurojen urheiluseura Valpas ry, Turun Miekkailijat ry, Hirvensalon Heitto ry, Maarian Mahti ry ja Maarian Reipas ry.

Edellisen lautakuntakauden aikana linjattiin, että tietonsa avustuseteiseen päivittäneet, mutta hakulomakkeen lähettämättä jättäneet seurat huomioidaan myös avustuslaskennassa. Liikuntapalvelukeskus suosittelee laskennassa huomioimista, mutta huomauttaa seuroja anomuksen toimittamatta jättämisestä. Toiminta-avustuksen myöntämisen alarajana käytetään 100 €.

Seuraavat avustusta vuonna 2013 saaneet seurat eivät toimittaneet anomuslomaketta eivätkä päivittäneet tietojaan avustuseteiseen: Friskalan Ratsastajat ry, Jousiammuntaseura Arcus ry, Magen AK ry, Salibandyseura Kalkkilan Majakka ry, Turun Petanque-seura ry ja V-S:n Herrasmiesmoottoripyöräilijät ry.

Liikuntapalvelukeskus esittää, että seuraavat anomukset tulee hylätä mainituin hylkäysperusteluin: No More ry (56,91€) ja Turun Yamatokai ry (99,59€) jäävät alle 100 euron alarajaleikkurin. Aboa Aquanauts ry:n anomus toimitettiin hakuajan päättymisen jälkeen, ja siten hylätään myöhästyneenä.

Ennakkonostokäytäntöä ovat voineet käyttää vuonna 2013 liikuntalautakunnan 16.4.2013 § 57 päätöksessä toiminta-avustusta vähintään 3.000 € saaneet ja anojina myös vuonna 2014 olevat urheilu- ja liikuntaseurat. Ennakkona on voitu maksaa 50 % ko. yhdistyksen vuoden 2013 toiminta-avustussummasta omavelkaista takaisinmaksusitoumusta vastaan.

Ennakkonostokäytäntö alkoi 1.3.2014 ja päättyy liikuntalautakunnan tehtyä asiasta lopullisen jakopäätöksen. Ennakkona maksettu osuus vähennetään seuran kokonaisavustuksesta loppuerää suoritettaessa. Ennakonnostomahdollisuutta on toistaiseksi käyttänyt yksi seura.

Liikuntalautakunnan 12.12.2013 § 150 päätöksellä toiminta-avustus-järjestelmän periaatteet ja painokertoimet v. 2014 ovat pysyneet samoina kuin vuonna 2013.

Liikuntapalvelukeskus on 7.4.2014 arponut kuusi (6) seuraa lähempään tarkasteluun, jotka ovat: Academic Football Club Campus ry, IF Fredagspojkarna i Åbo rf, Turun Han Moo Do ry, Turun Sulka ry, Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijat ry ja Yrmyt ry.Yhden seuran tietoja korjattiin pienimuotoisesti, mutta muuten seurojen tiedoissa ei ollut huomautettavaa.

Perusvalmistelutyön yhteydessä on läpikäyty kaikki anoneiden toimintatietojen päivitykset ja tarkempaan tarkasteluun on otettu kaikki ne seurat, joiden toimintaluvuissa koko seuran osalta on ollut 20 %:n muutos edelliseen vuoteen sekä päivittämättä jääneisiin osioihin. Liikuntapalvelukeskus otti yhteyttä tai konsultoi noin 90 seuraa (v. 2013 n.120), joiden tietojen päivityksissä oli merkittävää vajavuutta tai rakenteellista ongelmaa.

Avustuseteisen kirjaukset perustuvat seurojen ilmoituksiin omasta toiminnastaan edelliseltä vuodelta. Liikuntapalvelukeskus tarkistaa havaitessaan seuran päällekkäisiä tai virheellisiä ilmoituksia.

Hyväksyttäviin kirjauksiin luetaan säännöllinen liikuntatoiminta; vähintään kerran viikossa ainakin kahden kuukauden ajan edellisellä toimintakaudella. Kilpailu-, turnaus- tai leirityspäivät voidaan laskea mukaan ryhmän keskimääräiseen viikkoharjoitusmäärään. Yksittäistapahtumia tai alle kahden kuukauden jaksoja ei hyväksytä eikä niitä sähköisessä järjestelmässä voi edes ilmoittaa. Liikunnaksi lasketaan sekä harraste- ja kuntoliikunta että kilpaurheilu.

Liite 1Urheilu- ja liikuntaseurojen v. 2014 toiminta-avustuksen jakoehdotus.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä, että avustus jaetaan liitteen 1 mukaisesti.

Lisäksi toiminta-avustusta jaetaan myös starttiavustuksena: Capoeira Angola Mãe Finlandia ry:lle 200€, Mare bos Sailing ry:lle 200€ ja Kyokushin Karate Turku Finland ry:lle 200€.

Liikuntalautakunta päättää lisäksi hylätä seuraavien seurojen anomukset: No More ry ja Turun Yamatokai ry. Seurojen toiminnallisten tietojen antaman lukuarvon mukainen avustus euroina ei riitä toiminta-avustuksen alarajaan 100 € sekä Aboa Aquanauts ry myöhästyneenä. Capoeira Angola Center Finland ry:n anomus vedettiin pois eikä sille esitetä avustusta jakoehdotuksessa.

Kaikki edellä mainitut tekevät yhteensä 555.000 €. Tämän jälkeen ko. määräraha on käytetty kokonaisuudessaan. Kullekin seuralle maksetaan nyt päätettävä kokonaissumma vähennettynä maksetuilla ennakko-osuuksilla.

Samalla lautakunta päättää, että seurakohtaiset osallistujalistat ovat avustuksen maksatuksen edellytys.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Alanen, Kallio, Lintunen, Mäenpää ja Rautee ilmoittivat olevansa esteellisiä eivätkä osallistuneet asian käsittelyyn.

Jakelu

tiedao. Urheilu- ja liikuntaseurat
tiedAhola Kaija
tiedRiski Jaana


Liitteet:

Liiklk § 59
Liite 1:Urheilu- ja liikuntaseurojen v. 2014 toiminta-avustuksen jakoehdotus