Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4618.03.20149

362-2014 (056)

Kansainvälisten tapahtumien avustus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 46

Liikuntasuunnittelija Soile Varpio / Järjestöliikuntapäällikkö Eeva Sunnari

Liikuntalautakunta on hyväksynyt Kansainvälisten tapahtumien avustuksen periaatteet 12.12.2013 § 150 ja avustusten määrärahat 21.1.2014 § 17. Kansainvälisten tapahtumien avustuksen määräraha on 40 000 €.

Avustuksella tuetaan kansainvälisten tapahtumien järjestämistä Turussa. Avustusperiaatteiden mukaan lasten ja nuorten tapahtumissa tuki on maksimissaan 50% ja aikuisten tapahtumissa 30% hyväksyttävistä kustannuksista. Erityispainopistealueet ovat lasten ja nuorten tapahtumat sekä suuruudeltaan yleisötapahtumiksi luokiteltavat tapahtumat. Hakemuksia arvioidessa huomioidaan myös sekä tapahtuman suuruus että kansainvälisten osallistujien määrä. Maksimiavustussumma, jonka yksi tapahtuma voi saada, on 5000€.

Hakemuksia tuli yhteensä 10. Ystävyyskaupunkiturnaus (jalkapallo), Junior Basket Tournament (koripallo), Taekwondoleiri ja Turkuturnaus (jääkiekko) ovat hakemuksista kustannuksiltaan suurimpia tapahtumia, ja ehdotus heidän avustussummakseen on 5000 € / tapahtuma. Avustuksen osuus arvioiduista hyväksyttävistä kustannuksista on em. tapahtumilla 17 % - 22 %.

Ringette Summer Cupille ehdotetaan avustussummaksi 3000 €, mikä on 17 % Ringette Summer Cupin hyväksyttävistä kustannuksista. Hakijoista pienimpiä tapahtumia olivat Kv. XXXI Kalle Mäkisen painit, Turku Fight ja miekkailun Kupittaa Tournament. Ehdotus näiden tapahtumien avustussummaksi on 1000 € / tapahtuma. Avustuksen osuudet ovat 28 %, 16 % ja 26 %.

Lähtökohtaisesti avustus myönnetään yhteen tapahtumaan lajia kohden, ja koska jalkapallotapahtumista Ystävyyskaupunkiturnaus on suurempi ja järjestetään usean seuran yhteistyönä, Aura Cupin avustushakemus hylätään.

Turun Suunnistajien Turku Sprint -kilpailutapahtumalle on myönnetty 9 500 €:n avustus Konsernihallinnon kaupunkikehitysryhmän avustuksista Suurtapahtumat ja muut tilaisuudet, ja siksi Turun Suunnistajien avustushakemus hylätään.

Mikäli tapahtuman toteutuneet kustannukset jäävät arvioituja kustannuksia pienemmäksi, maksetaan avustus prosenttien mukaisena osuutena hyväksyttävistä kustannuksista.

Liite 1kv-avustuksen jakoehdotus

Tällä jakoehdotuksella avustuksia jaetaan yhteensä 26 000 €, ja jakamatta jää 14 000 €.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää jakaa kansainvälisten tapahtumien avustusta 26 000 € liitteen 1 jakoehdotuksen mukaan.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin siten muutettuna, että Auracupille päätettiin myöntää 1.500 euroa.

Päätös asiassa tehtiin äänin 9 - 1 ja 3 tyhjää.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä päätökseksi tulleen Kallion Rauteen kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Koskinen, Lintunen, Meltovaara, Mäenpää, Palmunen, Sonck ja Viljamaa.

Esittelijän tekemän ehdotuksen puolesta äänesti Lähteenmäki.

Alanen, Norontaus ja Andersson äänestivät tyhjää.


Jakelu

tiedao. seurat
tpvAhola Kaija
tpvRiski Jaana


Liitteet:

Liiklk § 46
Liite 1:Kv-avustuksen jakoehdotus