Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4418.03.20147

13375-2013 (045)

Selvitys Caribia-areenan sähkökuluista

Tiivistelmä: -

Liiklk § 44

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

Liikuntalautakunta pyysi kokouksessaan 18.2 § 35 selvitystä Caribia-areenan korkeista sähkökuluista.

Liikuntalautakunnalle aiheutuu Caribia-areenan käytöstä vuosittain noin 75.000 € sähkökulut. Liikuntatiloissa on jo usean vuoden ajan ollut oma kulutusmittari, johon laskutus perustuu. Summa on noin 5-7 -kertainen muihin liikuntapalvelujen isoihin palloiluhalleihin verrattuna, esim. Nunnavuoren hallin sähkökulut olivat v. 2013 vain 10.500 €. Saadun selvityksen mukaan suurin syy korkeisiin kuluihin on määrällisesti muita halleja isompi valaistusteho. Hallissa myös palaa usein valot esim. päiväsaikaan, vaikka hallissa ei ole käyttäjiä. Tämän epäkohdan korjaamiseksi ei ole löydetty Caribian henkilökunnan kanssa kestävää ratkaisua vaikka liikuntapalveluiden toimesta hallivalaistuksen katkaisin on tuotu kylpylän vastaanottoon. Valaistuksen uusimista led-tekniikkaan tulisi myös arvioida.

Niinä päivinä (keskimäärin 100 pv/vuosi), kun Caribia on myynyt hallin muuhun, kuin liikuntakäyttöön perimme yhtiöltä sovitun taksan mukaisena vuokrana n. 1 511 €/päivä. Tätä summaa laskettaessa ei kuitenkaan ole otettu huomioon muiden tilaisuuksien esim. konserttien sähkön kulutusta.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää pyytää areenan päävuokralaista Tilaliikelaitosta käynnistämään neuvottelut vuokraehtojen tarkistamiseksi niiltä osin, että muiden kuin liikuntatilaisuuksien osalta järjestäjiltä aloitettaisiin periä myös muut tilojen käytöstä aiheutuvat kulut mm. sähkö niin, että aiheutuneet kulut korvattaisiin liikuntapalveluille, joka myös kyseiset kulut maksaa. Edelleen tulisi neuvotella mahdollisuudesta vaihtaa led-valaisimiin sekä sellaisen valaistusautomatiikan hankkimiseen, joka poistaa mahdollisuuden käyttämättömänä olevan hallin valaisemiseen.

PäätösLiikuntalautakunta päätti ehdottaa, että kaupunginjohtaja antaa toimeksiannon neuvottelujen käymiseksi Caribia-areenan omistajan kanssa vuokraehtojen tarkistamiseksi siltä osin, kun nykyisten vuokraehtojen mukaan tilojen käytöstä aiheutuvista sähkökustannuksista vastaa liikuntapalvelut, eikä kustannuksia ole voitu periä tilaisuuksien järjestäjiltä.

Lisäksi liikuntalautakunta päätti ehdottaa kiinteistötoimialan tilapalveluille neuvottelujen käynnistämistä mahdollisuudesta vaihtaa hallin valaistus vähemmän energiaa kuluttaviin led-valaisimiin sekä sellaisen valaistusautomatiikan hankkimiseen, joka poistaa mahdollisuuden tyhjillään olevan hallin valaisemiseen.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

esiKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut
esiKiinteistötoimiala
esiRandell Aleksi
tiedTurto Jouko