LIITE 1: Vastaukset liikuntalautakunnan tehtäväalueen aloitteisiin

 

Dnro 7705-2012, Kati Hiltunen-Ventelän aloite 26.6.2012 ulkokuntoilulaitteiden kunnostamisesta.
Liikuntapalvelukeskuksen vastaus 5.2.2014:

Kiitos palautteesta! Pahoittelemme erittäin paljon sitä, että tämän asian käsittelyssä on tapahtunut virhe eikä siihen ole vastattu silloin kun asia oli ajankohtainen.

Vanhat sinisävyiset ulkokuntoilulaitteet ovat valitettavasti osoittautuneet laadultaan heikoiksi. Maali rapisee helposti ja kiristykset löystyvät. Liikuntapalvelukeskuksen ulkoilureitistöjen kunnossapito paikkamaalaa ja huoltaa laitteet kesäkausina aina alueilla liikkuessaan sekä lisäksi tarpeen mukaan. Uusiin kohteisiin asennamme toisenlaisia laitteita, jotka kilpailutettiin syksyllä 2012.

 

 

Dnro 7707-2012, Kati Hiltunen-Ventelän ja Sami Ventelän aloite 26.6.2012 Lausteen uimahallin säilyttämisestä.

Liikuntapalvelukeskuksen vastaus 11.2.2014:

Liikuntapalvelukeskus toteaa vastauksena aloitteeseen, että Lausteen uimahallin tulevaisuutta on käsitelty mm. uudistamisohjelman hyväksymisen yhteydessä kaupunginvaltuustossa. Kaupunginvaltuusto on päättänyt 17.6.2013 § 127, että Lausteen uimahallin toiminta turvataan kuitenkin selvittäen muut ylläpitomallit ja aukioloaikojen mahdolliset supistukset. Näin ollen vastauksena voidaan todeta, että Lausteen uimahallin toiminta jatkuu kaupunginvaltuuston päätöksellä.

 

 

Dnro 8127-2012, Visa-Pekka Heleniuksen aloite 4.7.2012 Skeittipaikoista

Liikuntapalvelukeskuksen vastaus 14.8.2012:

Kiitos ehdotuksesta. Kupittaan skeittiparkin suunnittelussa skeittiseurat olivat erittäin tiiviisti mukana viisi vuotta sitten. Skeittihalli Cubea kehitetään tuhansilla euroilla joka vuosi. Lisäksi Turussa on 6 pienempää skeittiparkkia eri puolilla kaupunkia. Parhaillaan kunnostetaan Runosmäen skeittipaikkaa nuorisotoimen ja skeittiyhdistyksen toimesta liikuntapalvelukeskuksen avustamana. 

Ensi kesäkaudella (2013) kokeiltaneen skeittiyhdistyksen kulttuuripääkaupunkivuonna tekemän rampin sijoittamista Urheilupuistoon. Talvikauden aikana työstetään myös pitkän tähtäimen liikuntapaikkasuunnitelma, jossa eritellään kaikkien eri liikuntapaikkatyyppien nykytilanne ja tavoitteet tulevaisuuteen. Tällöin tarkastellaan myös skeittipaikkoja

 

Dnro 9195-2012 Hanna Tuohimaan aloite 20.8.2012 liikunnasta lapsia harrastuksisa odottaville vanhemmille. Ei vastattu.

 

Dnro 11981-2012, Marika Vaissin aloite 31.10.2012 Impivaaran uimahallin hinnoittelun uusimisesta

Liikuntapalvelukeskuksen vastaus 11.2.2014:

Liikuntalautakunta on käsitellyt hinnoittelun uusimista ja aktivointituotteen käyttöönottoa 21.5.2013 § 73. Tässä yhteydessä on vastattu aiheeseen liittyviin aloitteisiin.

 

Liikuntalautakunnan päätöksellä on otettu käyttöön 1.9.2013 alkaen aktivointiranneke. Aktivointiranneke on kohdistettu sosioekonomisesti arvioituna kaikkein vähävaraisimmille, jotka keskimäärin edustavat myös liikunnallisesti passiivista väestönosaa ja joilla on vaikeuksia päästä liikkumaan nykyisten harrastusmaksujen ollessa liian korkeina. Aktivointiranneke myönnetään asiakkaalle, kun tämä esittää Liikuntapalvelukeskuksen myyntipisteissä myönteisen päätöksen tai enintään 1 kk vanhan maksuilmoituksen Kelan työmarkkinatuesta, Kelan peruspäivärahasta, Kelan kuntoutustuesta, Kelan kotoutumistuesta, osa-aikatyökyvyttömyyseläkkeestä, työkyvyttömyyseläkkeestä tai voimassa olevan myönteisen perustoimeentulotukipäätöksen. Mikäli sosiaalityöntekijä myöntää hakijan harrastusmenoihin harkinnanvaraista tukea maksusitoumuksena, asiakkaan maksun sijasta laskutetaan tällöin sosiaalityötä.