Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta14112.12.20137

13790-2012 (032)

Liikuntatoimen hinnasto v. 2014

Tiivistelmä:

Hinnastoon esitetään pieniä tarkistuksia, joilla asiakkaat saavat liikuntapalvelut sujuvammin ja yhdenmukaisemmin hinnoin käyttöönsä. Tarkistuksella ei ole merkittäviä kustannusvaikutuksia asiakkaille eikä liikuntapalvelujen tulokertymälle.

Liiklk § 141

Liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku:

Liikuntapalvelujen hinnastoon tehtiin mittavia muutoksia liikuntalautakunnassa 18.6.2013 § 90. Hinnastoon ja periaatteisiin on edelleen tarpeen tehdä pieniä tarkennuksia. Nyt esitettävät muutokset ovat lähinnä kesällä hinnastoon jääneiden virheiden tarkistuksia.

Liite 1                                  Liikuntatoimen hinnasto 2014

Ehdotetut muutokset ovat liitteessä punaisella. Hinnat ovat arvonlisäverollisia hintoja, joista lasketaan arvonlisäveron osuus kulloinkin voimassaolevan arvonlisäverokannan mukaan. Suurimmat muutokset:

 -  Paattisten uimaaltaalle lisätään koko altaan vuokra 12 €/tunti

 -  Uimalaitokset ja kuntosalit: pyyheliinan vuokra 2 € -> 5 €

-  Parkin kentän koko kentän vuokra luistelukaudella 30 € -> 50 € ja kaukalovuorot luistelukaudella 35 € -> 30 €. Näin vuorohinnat ovat paremmin suhteessa toisiinsa ja varattaviin tiloihin.

Lisäksi esitämme mahdollisuutta sarjalatauskampanjaan, joka voitaisiin liikuntapalvelukeskuksen toimeenpanemana toteuttaa 1-2 kertaa vuodessa. Uimalaitoksissa ja kuntosaleissa suositaan sarjalatauksia. Sarjalatausten avulla asiakaspalvelutilanteet nopeutuvat ja asiakasta kannustetaan säännölliseen liikuntaan. Sarjalataukset tulee käyttää normaalihintaisissa tuotteissa kahden vuoden aikana ja alennetuissa tuotteissa yhden vuoden aikana latauspäivämäärästä.

Sarjalatauskampanjaa on kokeiltu kahteen kertaan vuonna 2012. Kampanja-aikana yhtä 10 kerran sarjalatausta kohden on asiakas saanut yhden ilmaisen käyntikerran sarjarannekkeeseensa. Kampanjat olivat molemmat onnistuneita ja niiden avulla myytiin käyntejä uimalaitoksiin n. 27 000 käynnin verran.

Liikuntapalvelukeskus esittää mahdollisuutta toteuttaa vuosittain 1-2 sarjalatauskampanjaa. Kampanjan kesto olisi maksimissaan 4 viikkoa kerrallaan. Päätökset kampanjan käynnistämisestä tulisi delegoida liikuntapalvelujohtajalle.

Lisäksi liikuntapalvelukeskus esittää, että päätös liikuntapalvelukeskuksen omien tapahtumien maksuttomuudesta voitaisiin tehdä liikuntapalvelukeskuksessa. Päätökset tulisi delegoida liikuntapalvelujohtajalle.

Liikuntapalvelupäällikkö Minna Lainio-Peltola:

1) Välinevuokrauksessa Impivaaran suksilainaamossa on 5 € hinta (max 2 h) aikuisille, työttömille 3 € ja lapsille 1 €. Nyt esitetään, että Kupittaan luistelumadolle otettaisiin samat hinnat käyttöön, koska sinne on toistaiseksi ollut määriteltynä vain yksi yhtenäinen 5 € maksu kaikille.  Samoin esitetään, että alennettu työttömien maksu laajenisi molemmissa paikoissa koskemaan kaikkia liikuntapalvelukeskuksen määrittelemiä alennusryhmiä.

Alennusryhmään kuuluvat opiskelijat, 65 -vuotta täyttäneet, työttömät, varus- ja siviilipalvelusmiehet, ne asiakkaat, jotka ovat saaneet Turun sosiaali- ja terveystoimen lääkärin, terveydenhoitajan, fysioterapeutin tai ravitsemusterapeutin kirjallisen suosituksen sekä alle 65-vuotiaat eläkeläiset.

Näin esimerkiksi ne opiskelijat ja työttömät, jotka ovat olleet mukana vuoden alussa lopetettavassa Power 20 + toiminnassa ja saaneet välineitä maksutta sitä kautta lainaansa, saavat edelleen hieman tukea oman harrastamiseensa, mutta eivät kuitenkaan kokonaan ilmaiseksi.

Lisäksi esitetään, että vähävaraisille kohdennetun Kimmoke-rannekkeen ja ikääntyville kohdennetun Seniorirannekkeen sekä maksuttoman Poweraction -tuotteen etuihin lisättäisiin maksuton välinelainausmahdollisuus em. paikoilla. Näin voitaisiin kannustaa omaehtoiseen liikkumiseen entistä paremmin. Myös saattajakortillisille halutaan mahdollistaa sisäänpääsymaksujen ohella välinelainaus niin, että avustajalle se ei maksa mitään. Samalla voidaan todeta, että jo nykyisen hinnaston perusteella veteraaneille palvelu on ilmaista.

Myös esitetään, että liikuntapalvelukeskuksen omiin tuotteisiin Leidit liikkeellä, Hikinen tusina sekä 55 + toimintaan kausimaksun ostaneille tarjottaisiin mahdollisuus lainata välineitä em. aleryhmien 3 € hintaan.

2) Lisäksi olisi tarpeen muuttaa 55 +toiminnan aleryhmien hinnat yhteneväisiksi Leidit liikkeellä ja Hikinen tusina – tuotteiden kanssa. Näin normaalin työssäkäyvän hinta olisi kaikissa tuotteissa 70 €/kausi ja aleryhmien sekä puolen kauden hinnat olisi 40 € ja vielä aleryhmien puolen kauden hinta 20 €. Näin tuotteiden markkinointia voidaan yksinkertaistaa.

3) Ihmemaan välineiden lainaukseen ei toistaiseksi ole ollut hintoja kouluilla. Nyt esitetään, että yhden koulun kaikkien välineiden vuokrausmaksu erillisiin tapahtumiin olisi 50€/h.

4) Saliliikunnan (1x/vko) maksu on hinnaston mukaan 30 €, aleryhmät 20 €, kertamaksu 5 € ja aleryhmien kertamaksu 3 €. Aleryhmien kertamaksu olisi tarkoituksenmukaista alentaa ja siten yhtenäistää Impivaaran ohjausmaksuun 2,5 €/kerta. Näin mm. Impivaarassa toteutetun tasapainoryhmän ohjausmaksu yhtenäistyisi muun toiminnan kanssa ja seniorikorttiin kuuluvana toimintana tarjottaisiin jatkossa pääsääntöisesti omatoimiliikuntaa. Tätä muutosta esitetään otettavaksi käyttöön syksyllä 1.9.2014 lähtien, koska nyt on jo painettuna mm. asiakkaille ja yhteistyökumppaneille jaettuja esitteitä, joihin nykinen käytäntö on painettu. 

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä liikuntapaikkapäällikön valmistelutekstissä esitetyt delegointiperiaatteet sarjalatauskampanjan ja omien tapahtumien päätösten delegoinnista liikuntapalvelujohtajalle sekä liikuntapalvelupäällikön valmistelutekstissä esittämät tarkistukset (kohdat 1-4 ) sekä liitteenä olevan vuoden 2014 hinnaston. Muut hinnat tulevat voimaan 1.1.2014 alkaen, mutta saliliikunnan ohjausmaksu vasta 1.9.2014 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhola Kaija
tiedHaaga Susanna
tiedKoljonen Timo
tiedLaakso Sanna
tiedLehmusvuori Juha
tiedNummi Oskari
tiedPyöli Ismo
tiedVanne Markku
tiedVirtanen Jukka


Liitteet:

Liiklk § 141
Liite 1:Liikuntatoimen hinnasto 2014