Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta14412.12.201310

13808-2013 (032, 643)

Loppiaisluisteluihin maksuton sisäänpääsy

Tiivistelmä: -

Liiklk § 144

Liikuntapalvelupäällikkö Minna Lainio-Peltola/ Liikuntapalveluvastaava Yasmin Akbulat:

Loppiaisluistelut ovat olleet jo vuosia traditio, joka tunnetaan koko perheen yhteisenä yleisötapahtumana. Tapahtuma antaa yleisölle liikunnallisen elämyksen yhdistettynä kulttuuriin sinfoniaorkesterin sävelten kautta. Liikuntapalvelukeskuksen, kulttuuritoimen, luisteluliiton ja yhdistysten yhteistapahtuma kokoaa kaikenikäiset ihmiset liikkumaan. Tapahtuma on myös toiminut tekojääkentän talvikäytön vauhdittajana.

Loppiaisluistelut on perinteisesti ollut näyttävä tapahtuma, joka on koonnut yhteen satoja eri-ikäisiä ihmisiä. Tapahtuma on osa Suomen Luisteluliiton Ice skating tour-kiertuetta, ja markkinointi on yhteistyön osalta valtakunnallista. Tämän vuoden teemana on Sateenkaari, ja osallistujia kehotetaankin pukeutumaan mahdollisimman värikkäästi tapahtuman aikana.

Ohjelmassa on monipuolista luisteluliikuntaa kaiken ikäisille. Luisteluliiton testipisteessä on mahdollisuus kokeilla erilaisia luistimia ja talviliikuntavälineitä. Myös soveltavan liikunnan tarpeet on otettu huomioon. Paikalla on ohjaajia, jotka mahdollistavat harjoittelun ensikertalaisille ja aloittelijoille. Tapahtumalla on tarkoitus houkutella iloisen luisteluliikunnan pariin uusia asiakkaita, ja tarjota osallistujille kulttuurin ja liikunnan yhdistämä elämys. Kulttuurikuntoiluosuuden aikana osallistujat voivat luistella Turun filharmonisen orkesterin upeiden sävelten tahdissa, sekä ihailla esitystä valkokankaan välityksellä.

Tapahtuman juontaa Liikuntapalvelukeskuksen henkilökunta yhteistyössä luisteluliiton kanssa.

Talviliikuntaan ja luisteluun painottuvat seurat ja yhdistykset saavat mahdollisuuden esitellä toimintaansa tapahtuman aikana. Liikkumaan aktivoinnin näkökulmasta tapahtuma houkuttelee uusia harrastajia lajin parin, mahdollistaa matalakynnyksisen liikuntaelämyksen ja lajikokeilun, sekä tarjoaa paikan tavoittaa uusia liikkujia myös kulttuurin kautta.

Tapahtumaa markkinoidaan Turkupostin joululiitteessä, Ice Skating tour-kiertueen valtakunnallisessa viestinnässä, varhaiskasvatuksen liikuntatiedotteissa ja perheliikuntatiedotteissa, internetin ja sosiaalisen median kautta, sekä lasten liikunnan ihmemaissa.

Parkin yleisöluistelu maksaa normaalisti viikonloppuisin 1€/hlö. Esitän, että liikuntalautakunta päättää myöntää Parkin kentän Loppiaisluistelutapahtumaan 6.1.2014 vapaan sisäänpääsyn klo 9-21. Varsinainen tapahtuma kestää klo 12-17.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää Parkin kentän Loppiaisluistelutapahtumaan 6.1.2014 vapaan sisäänpääsyn klo 9-21. Varsinainen tapahtuma kestää klo 12-17.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhola Kaija
tiedHaaga Susanna
tiedLaakso Sanna
tiedPyöli Ismo